Connect with us
Promo

Baumit Life sa 180 novih nijansi

Najveći sistem boja u Evropi, Baumit Life, postao je još veći. Postojećih 888 nijansi sada je obogaćeno sa novih 180 prirodnih i zemljanih nijansi, kako bi zidovi Vašeg doma pratili najnovije dizajn trendove.

Baumit Life nudi neograni─Źene mogu─çnosti dizajniranja i pravu nijansu za svaki ukus, bilo da se radi o delikatnim pastelnim tonovima, zagasitim zemljanim tonovima ili intenzivnim nijansama. Srce Life sistema se sastoji od 114 glavnih boja, svaka sa dodatnih 8 tonova. Sistem je zaokru┼żen sa 12 odabranih belih nijansi, 30 mozaik maltera, kao i sa mat i metalik nijansama.

Iza kulisa

Iza odabira 180 novih boja ne stoji proizvoljnost, ve─ç istra┼żivanje. Pre nego ┼íto se stvarno na─Ĺu u Life ton karti, boje se pa┼żljivo proveravaju, upore─Ĺuju i vrednuju. Odre─Ĺuju se istaknuti tonovi i pregleda se statistika upotrebe odre─Ĺenih boja na projektima, kao i svetski trendovi. Tek nakon ove detaljne analize se odre─Ĺuju novi tonovi, procenjuju se pigmenti i utvr─Ĺuju se recepture proizvoda koji ─çe se tonirati (fasadni malteri i boje, boje za unutra┼ínje zidove).

Kako nastaju trendovi boja?

Iz mega trendova nastaju mikro trendovi, koji se prenose u razli─Źite grane, pa tako i u arhitekturu. Dugo vremena individualnost objekta bila je ograni─Źena na dizajn enterijera. Ali vremena se menjaju i danas je druga─Źije. Kada su u pitanju aktuelni trendovi boja u arhitekturi, dizajn eksterijera i enterijera se vi┼íe ne razmatraju odvojeno. Najraznovrsniji trendovi opremanja i dizajna enterijera tako─Ĺe se odra┼żavaju na fasadi. Dominantni trendovi su ÔÇ×higgeÔÇť, ÔÇ×bohoÔÇť, metalik i betonski dizajn.

Baumit ima raznovrsne palete boja koje ─çe transformisati va┼í dom onako kako vi ┼żelite

foto: Baumit d.o.o.

Baumit ton karte

  • Life – potpuni spektar boja, dopunjen s novih 180 trendi boja za 2023. godinu. Tako─Ĺe, uklju─Źuje odabrane kreativne tehnike i jedinstvene Lasur, Glitter i Metallic tonove.
  • Mozaik – mapa sa uzorcima u obliku lepeza ton karte: prikazuje sve MosaikTop mozaik maltere na pravim uzorcima.
  • Ionit – 65 prirodnih nijansi IonitColor boje za unutra┼ínje zidove koja pro─Źi┼í─çava vazduh.

Aktuelno! Trendovi boja u arhitekturi

U dana┼ínje vreme kada je dizajn objekata u pitanju, prime─çuje se zanimljiv pokret iznutra prema spolja. Najrazli─Źitiji trendovi enterijera konzistentno se prenose na fasadu, zahtevaju─çi odre─Ĺene tonove boja i nijansi. Isti─Źu se nove kombinacije boja: prirodna sa zelenkastim nijansama, zemljana sa sme─Ĺim tonovima i ÔÇ×senovitaÔÇť sa sivkastim nijansama.

Baumit ima raznovrsne palete boja koje ─çe transformisati va┼í dom onako kako vi ┼żelite

foto: Baumit d.o.o.

Predstavljamo Vam ─Źetiri trenda boja u arhitekturi:

  • Higge – Udoban skandinavski minimalisti─Źki trend ure─Ĺenja kombinuje svetle i ugodne boje na fasadi s razli─Źitim belim i drvenim tonovima.
  • Metalik – Sa fasadnim trendom Metalik, jo┼í jedan stil ure─Ĺenja enterijera prelazi na spolja┼ínju stranu. Razli─Źite strukture fasade stvaraju razli─Źite efekte prelamanja svetla.
  • Boho ┼íik – Trend ure─Ĺenja Boho tako─Ĺe osvaja fasade. Sna┼żne prirodne boje, zlato, oker, r─Ĺa i drvo ne oblikuju samo unutra┼ínjost prostora, ve─ç i ÔÇ×liceÔÇť zgrade – fasadu.
  • Beton – Jo┼í jedan primer trenda Beton koji kombinuje hladne s toplim bojama. Beton u svojim razli─Źitim nijansama deluje smelo i moderno.
Baumit ima raznovrsne palete boja koje ─çe transformisati va┼í dom onako kako vi ┼żelite

foto: Baumit d.o.o.

Za kompletan tekst na temu Baumit podrške projektantima posetite veb-sajt www.baumit.rs

www.baumit.com
BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs