Connect with us
Promo

Baumit Life sa 180 novih nijansi

Najveći sistem boja u Evropi, Baumit Life, postao je još veći. Postojećih 888 nijansi sada je obogaćeno sa novih 180 prirodnih i zemljanih nijansi, kako bi zidovi Vašeg doma pratili najnovije dizajn trendove.

Baumit Life nudi neograničene mogućnosti dizajniranja i pravu nijansu za svaki ukus, bilo da se radi o delikatnim pastelnim tonovima, zagasitim zemljanim tonovima ili intenzivnim nijansama. Srce Life sistema se sastoji od 114 glavnih boja, svaka sa dodatnih 8 tonova. Sistem je zaokružen sa 12 odabranih belih nijansi, 30 mozaik maltera, kao i sa mat i metalik nijansama.

Iza kulisa

Iza odabira 180 novih boja ne stoji proizvoljnost, već istraživanje. Pre nego što se stvarno nađu u Life ton karti, boje se pažljivo proveravaju, upoređuju i vrednuju. Određuju se istaknuti tonovi i pregleda se statistika upotrebe određenih boja na projektima, kao i svetski trendovi. Tek nakon ove detaljne analize se određuju novi tonovi, procenjuju se pigmenti i utvrđuju se recepture proizvoda koji će se tonirati (fasadni malteri i boje, boje za unutrašnje zidove).

Kako nastaju trendovi boja?

Iz mega trendova nastaju mikro trendovi, koji se prenose u različite grane, pa tako i u arhitekturu. Dugo vremena individualnost objekta bila je ograničena na dizajn enterijera. Ali vremena se menjaju i danas je drugačije. Kada su u pitanju aktuelni trendovi boja u arhitekturi, dizajn eksterijera i enterijera se više ne razmatraju odvojeno. Najraznovrsniji trendovi opremanja i dizajna enterijera takođe se odražavaju na fasadi. Dominantni trendovi su „higge“, „boho“, metalik i betonski dizajn.

Baumit ima raznovrsne palete boja koje će transformisati vaš dom onako kako vi želite

foto: Baumit d.o.o.

Baumit ton karte

  • Life – potpuni spektar boja, dopunjen s novih 180 trendi boja za 2023. godinu. Takođe, uključuje odabrane kreativne tehnike i jedinstvene Lasur, Glitter i Metallic tonove.
  • Mozaik – mapa sa uzorcima u obliku lepeza ton karte: prikazuje sve MosaikTop mozaik maltere na pravim uzorcima.
  • Ionit – 65 prirodnih nijansi IonitColor boje za unutrašnje zidove koja pročišćava vazduh.

Aktuelno! Trendovi boja u arhitekturi

U današnje vreme kada je dizajn objekata u pitanju, primećuje se zanimljiv pokret iznutra prema spolja. Najrazličitiji trendovi enterijera konzistentno se prenose na fasadu, zahtevajući određene tonove boja i nijansi. Ističu se nove kombinacije boja: prirodna sa zelenkastim nijansama, zemljana sa smeđim tonovima i „senovita“ sa sivkastim nijansama.

Baumit ima raznovrsne palete boja koje će transformisati vaš dom onako kako vi želite

foto: Baumit d.o.o.

Predstavljamo Vam četiri trenda boja u arhitekturi:

  • Higge – Udoban skandinavski minimalistički trend uređenja kombinuje svetle i ugodne boje na fasadi s različitim belim i drvenim tonovima.
  • Metalik – Sa fasadnim trendom Metalik, još jedan stil uređenja enterijera prelazi na spoljašnju stranu. Različite strukture fasade stvaraju različite efekte prelamanja svetla.
  • Boho šik – Trend uređenja Boho takođe osvaja fasade. Snažne prirodne boje, zlato, oker, rđa i drvo ne oblikuju samo unutrašnjost prostora, već i „lice“ zgrade – fasadu.
  • Beton – Još jedan primer trenda Beton koji kombinuje hladne s toplim bojama. Beton u svojim različitim nijansama deluje smelo i moderno.
Baumit ima raznovrsne palete boja koje će transformisati vaš dom onako kako vi želite

foto: Baumit d.o.o.

Za kompletan tekst na temu Baumit podrške projektantima posetite veb-sajt www.baumit.rs

www.baumit.com
BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs