Connect with us
Arhitektura

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi ÔÇô ASAP┬áorganizovala je svoj drugi junski koktel

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi ÔÇô ASAP je 21. 6. u vili partnerske kompanije Gi Group iz Beograda zajedno sa svoji partnerima organizovala tradicionalni junski koktel za predstavnike dr┼żavne uprave, nevladinog sektora, medija, svoje prijatelje i saradnike.┬á

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi broji 53 firme, okupljene oko iste ideje ÔÇô podizanje svesti o arhitekturi u drus╠îtvu, profesionalnosti u praksi i kreiranja nove politike arhitektonske struke. Poput IT struc╠înjaka i gejmera, i ove firme osves╠î─çuju c╠îinjenicu da samo zajedno mogu biti veliki i pojedinac╠îno, i da jedino tako mogu srpsku arhitekturu i sve najbolje od nje, prezentovati dalje svetu. Osnovni cilj ove asocijacije je da se ljudi iz arhitekture bolje pove┼żu, podele zajedni─Źka iskustva, unaprede saradnju i samim tim i celu profesiju.

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije, Vladimir ─Éori─ç

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije, Vladimir ─Éori─ç

Prisutnima su se obratili predsednik Upravnog odbora Asocijacije, Vladimir ─Éori─ç, kao i izvr┼íni menad┼żer Igor Marseni─ç. Ovom prilikom Vladimir ─Éori─ç je naglasio da je krajnji cilj Asocijacije da srpska arhitektura i dizajn postanu kreativni proizvod na┼íe zemlje i budu globalno prepoznati. Tako─Ĺe, preneo je nepodeljeno mi┼íljenje celokupne zajednice okupljene oko ASAP da ┼żelimo da budemo odgovorni prema dru┼ítvu u kojem stvaramo i ┼żivimo, te da je iz tog razloga asocijacija uzela aktivno u─Źe┼í─çe u svim zakonodavnim i regulatornim procesima koji defini┼íu polo┼żaj arhitektonske profesije i preduzetni┼ítva.

Predrag Ra─Ĺen urednik ─Źasopisa grenef i Igor Marseni─ç, izvr┼íni menad┼żer ASAP-a

Predrag Ra─Ĺen urednik ─Źasopisa grenef i Igor Marseni─ç, izvr┼íni menad┼żer ASAP-a

Igor Marseni─ç je ukratko govorio o rezultatima koje je Asocijacija ostvarila u prethodnih godinu dana, pogotovo naglasiv┼íi zna─Źaj dijaloga u okviru profesije i celog dru┼ítva, kao preduslova kreiranja nove politike arhitektonske struke.

youtube instagram linkedin

ASAP logo

www.asap.org.rs