Connect with us
Arhitektura

Arhitektura – Kako izbe─çi zamku trenda u savremenoj gradnji

Klijent: Roaming Group Beograd
Projektovano: 2015.-2016. godine
Realizovano: 2017.-2018. godine
Autori: Goran Vojvodi─ç, Jelena Ivanovi─ç Vojvodi─ç
Projektanti: Dušan Radišić, Bratislav Milojević, Vanja Enbulajev, Jovana Grujevska, Miloš Obradović
Konstrukcija: VMS Beograd
Izvo─Ĺa─Ź: EXing Beograd
Foto: Relja Ivani─ç

Poslovni objekat Roaming Group Beograd / Autori: Biro VIA d.o.o.

Poslovni objekat Roaming Group Beograd / Autori: Biro VIA d.o.o.

Poslovni objekat predstavlja zavr┼ínu fazu procesa totalne rekonstrukcije zate─Źenog ─Źeli─Źnog skeletnog konstruktivnog sistema, dvadesetogodi┼ínjeg projektantskog i investicionog proma┼íaja. Procesom adaptacije i dogradnje zavr┼íne eta┼że, formiran je novi volumen na postoje─çem bazisu, kao odgovor na zahteve savremenog poslovanja – multidisciplinarnost, transformabilnost, mogu─çnost adaptacije, prilago─Ĺavanja, podele prema trenutnim zahtevima korisnika.

Objekat je projektovan kao niz nezavisnih eta┼ża sa zajedni─Źkim imeniteljem – ulaznom zonom i sadr┼żajima na nivou partera, kao i centralnim vertikalnim jezgrom koje ─Źini blok liftova, sanitarija i servisnih sadr┼żaja. Objekat tvori jednostavna forma, gotovo pravilan kubus, jednozna─Źne materijalizacije staklene zid zavese, sa potenciranim ritmom otvaranja. Jedini iskorak, izbegavaju─çi zamku trenda u baratanju prepoznatljivim elementima i materijalima, ─Źini nagla┼íena kolonada pristupne zone, sa idejom autora o mogu─çnosti uspostavljanja dijaloga sa okru┼żenjem, a potom i korisnicima. Ta ulazna partija, zona izme─Ĺu eksponirane kolonade i povu─Źene ostakljene ravni omogu─çava i pored pristune transparetnosti neophodnu privatnost sadr┼żajima prizemlja.

Rasvetom, funkcionalnom i dekorativnom postignuto je interesantno razotkrivanje, modelovanje razli─Źitiih ambijenata u enterijeru, smenom senki i intezivnih boja korporativnih identiteta u okviru koloritne anemi─Źnosti fasadnih i enterijeskih zavr┼ínih obrada. Objekat se sastoji od podrumske (servisne), prizemne (pristupne) i pet funkcionalno nezavisnih eta┼ża, kao i pridodate podrumske gara┼żne povr┼íine susednog placa u ukupnoj povr┼íini od 5500m2.

Poslovni objekat Roaming Group Beograd / Autori: Biro VIA d.o.o.

Poslovni objekat Roaming Group Beograd / Autori: Biro VIA d.o.o.