Connect with us
Promo

Aparati za zavarivanje EWM – Picomig 220 i Picomig 225

EWM aparati za zavarivanje

Početkom oktobra 2022, svetski priznati proizvođač zavarivačke opreme sa sedištem u Nemačkoj, EWM je predstavio svoje najnovije dodatke Picomig porodici – aparati za zavarivanje Picomig 220 i Picomig 225.

Oba predstavnika su neverovatno snažna, sa 220 A jednosmerne struje i monofaznim strujnim spojem od 230V. Picomig 220 može biti opremljen koturom žice od 5 kg, dok je Picomig 225 opremljen da podrži kotur od 15 kg nosivosti.

Kompaktne predstavnike ove serije karakteriše integrisan mehanizam dodavanja žice a posebnu prednost predstavljaju odlični zavarivački rezultati u čak tri tehnološka postupka zavarivanja.

Kod novopredstavljenih aparata, dodavači su integrisani, tačni, izdržljivi i robusni. Prenos žice je čist i vrši se preko zupčanika smeštenih u visoko kvalitetnom aluminijumskom livenom kućištu. Ovim se značajno unapređuje zavarivački rezultat čak i kod praškom oplaštenih žica, a pogotovo kod neupravljiivih (izrazito mekih i/ili izrazito tvrdih) vrsta žica.

Oba predstavljena aparata dolaze u pulsnoj i sinergijskoj verziji, kao deo praktičnog kompleta koji omogućava da se odmah počne sa zavarivanjem od momenta uključivanja aparata.

EWM aparati za zavarivanje

EWM je predstavio aparate za zavarivanje Picomig 220 i Picomig 225 / foto: Gem Trade d.o.o.

Posebna prednost predstavljenih aparata ogleda se u njihovom konstrukcionom rešenju: iako izrazito moćni, upakovani su u malo modularno i fleksibilno kućište, što ih čini idealnim rešenjem za rad na gradilištu, u radionici ili u proizvodnji.

Sa bočne strane aparata postavljen je poseban, transparentan, odeljak koji omogućava da se jednim pogledom utvrdi radni status aparata, zavarivačke žice i rada dodavača.

Sami aparati za zavarivanje su konstruisani da njihovo prenošenje sa lokacije na lokaciju bude jednostavno – bilo da je reč o ručnom prenošenju ili putem kolica. Sama kolica za prevoz aparata ostavljaju mogućnost njegovog različitog pozicioniranja, kako bi se omogućilo korisniku da prenese i ostali potreban materijal.

Jedan od najbitnijih elemenata svakog aparata za zavarivanje, pa tako i kod Picomiga 220 i 225, je dodavač žice. Kod novopredstavljenih aparata, dodavači su integrisani, tačni, izdržljivi i robusni. Prenos žice je čist i vrši se preko zupčanika smeštenih u visoko kvalitetnom aluminijumskom livenom kućištu. Ovim se značajno unapređuje zavarivački rezultat čak i kod praškom oplaštenih žica, a pogotovo kod neupravljiivih (izrazito mekih i/ili izrazito tvrdih) vrsta žica. Izmena točkića dodavača je značajno pojednostavljena – izvodi se u tri koraka i ne zahteva upotrebu dodatnih alata.

Upravljanje novim aparatima je u potpunosti prilagođeno korisniku. Intuitivno, jednostavno, – jasno. Kontrola je dizajnirana da pruži jasan pregled i strukturu laku za razumevanje na prvi pogled.

Svi parametri i funkcije zavarivanja su lako dostupni zahvaljujući modernom dizajnu. Obezbeđen je pristup širokom spektru unapred programiranih zavarivačkih zadataka putem, gde se uzima u obzir materijal, gas i prečnik žice. Odgovarajući simbol u dizajnu operativne table korisniku odmah stavlja do znanja li je pulsna/ sinergijska funkcija aktivirana ili ne. Ovim se korisniku dodatno olakšava rad.

Dodatni element, čije performanse utiču na produktivnost i kvalitet obavljenog zadatka, svakako je zavarivački gorionik. Ergonomski konstruisan, lagan, jednostavan, lako upravljiv – idealno rešenje za svakog zavarivača.

GEM TRADE logo

GEM Trade d.o.o.
Bele njive 35, 21000 Novi Sad
+381 21 6623 159, +381 21 452 844
Servis: Rade Končara 1, 21131 Petrovaradin
office@gemtradedoo.com
www.gemtradedoo.com