Connect with us
Promo

Aparati za zavarivanje EWM – Picomig 220 i Picomig 225

Po─Źetkom oktobra 2022, svetski priznati proizvo─Ĺa─Ź zavariva─Źke opreme sa sedi┼ítem u Nema─Źkoj, EWM je predstavio svoje najnovije dodatke Picomig porodici – aparati za zavarivanje Picomig 220 i Picomig 225.

Oba predstavnika su neverovatno sna┼żna, sa 220 A jednosmerne struje i monofaznim strujnim spojem od 230V. Picomig 220 mo┼że biti opremljen koturom ┼żice od 5 kg, dok je Picomig 225 opremljen da podr┼żi kotur od 15 kg nosivosti.

Kompaktne predstavnike ove serije karakteri┼íe integrisan mehanizam dodavanja ┼żice a posebnu prednost predstavljaju odli─Źni zavariva─Źki rezultati u ─Źak tri tehnolo┼íka postupka zavarivanja.

Kod novopredstavljenih aparata, dodava─Źi su integrisani, ta─Źni, izdr┼żljivi i robusni. Prenos ┼żice je ─Źist i vr┼íi se preko zup─Źanika sme┼ítenih u visoko kvalitetnom aluminijumskom livenom ku─çi┼ítu. Ovim se zna─Źajno unapre─Ĺuje zavariva─Źki rezultat ─Źak i kod pra┼íkom opla┼ítenih ┼żica, a pogotovo kod neupravljiivih (izrazito mekih i/ili izrazito tvrdih) vrsta ┼żica.

Oba predstavljena aparata dolaze u pulsnoj i sinergijskoj verziji, kao deo prakti─Źnog kompleta koji omogu─çava da se odmah po─Źne sa zavarivanjem od momenta uklju─Źivanja aparata.

EWM aparati za zavarivanje

EWM je predstavio aparate za zavarivanje Picomig 220 i Picomig 225 / foto: Gem Trade d.o.o.

Posebna prednost predstavljenih aparata ogleda se u njihovom konstrukcionom re┼íenju: iako izrazito mo─çni, upakovani su u malo modularno i fleksibilno ku─çi┼íte, ┼íto ih ─Źini idealnim re┼íenjem za rad na gradili┼ítu, u radionici ili u proizvodnji.

Sa bo─Źne strane aparata postavljen je poseban, transparentan, odeljak koji omogu─çava da se jednim pogledom utvrdi radni status aparata, zavariva─Źke ┼żice i rada dodava─Źa.

Sami aparati za zavarivanje su konstruisani da njihovo preno┼íenje sa lokacije na lokaciju bude jednostavno ÔÇô bilo da je re─Ź o ru─Źnom preno┼íenju ili putem kolica. Sama kolica za prevoz aparata ostavljaju mogu─çnost njegovog razli─Źitog pozicioniranja, kako bi se omogu─çilo korisniku da prenese i ostali potreban materijal.

Jedan od najbitnijih elemenata svakog aparata za zavarivanje, pa tako i kod Picomiga 220 i 225, je dodava─Ź ┼żice. Kod novopredstavljenih aparata, dodava─Źi su integrisani, ta─Źni, izdr┼żljivi i robusni. Prenos ┼żice je ─Źist i vr┼íi se preko zup─Źanika sme┼ítenih u visoko kvalitetnom aluminijumskom livenom ku─çi┼ítu. Ovim se zna─Źajno unapre─Ĺuje zavariva─Źki rezultat ─Źak i kod pra┼íkom opla┼ítenih ┼żica, a pogotovo kod neupravljiivih (izrazito mekih i/ili izrazito tvrdih) vrsta ┼żica. Izmena to─Źki─ça dodava─Źa je zna─Źajno pojednostavljena ÔÇô izvodi se u tri koraka i ne zahteva upotrebu dodatnih alata.

Upravljanje novim aparatima je u potpunosti prilago─Ĺeno korisniku. Intuitivno, jednostavno, ÔÇô jasno. Kontrola je dizajnirana da pru┼żi jasan pregled i strukturu laku za razumevanje na prvi pogled.

Svi parametri i funkcije zavarivanja su lako dostupni zahvaljuju─çi modernom dizajnu. Obezbe─Ĺen je pristup ┼íirokom spektru unapred programiranih zavariva─Źkih zadataka putem, gde se uzima u obzir materijal, gas i pre─Źnik ┼żice. Odgovaraju─çi simbol u dizajnu operativne table korisniku odmah stavlja do znanja li je pulsna/ sinergijska funkcija aktivirana ili ne. Ovim se korisniku dodatno olak┼íava rad.

Dodatni element, ─Źije performanse uti─Źu na produktivnost i kvalitet obavljenog zadatka, svakako je zavariva─Źki gorionik. Ergonomski konstruisan, lagan, jednostavan, lako upravljiv ÔÇô idealno re┼íenje za svakog zavariva─Źa.

GEM TRADE logo

GEM Trade d.o.o.
Bele njive 35, 21000 Novi Sad
+381 21 6623 159, +381 21 452 844
Servis: Rade Kon─Źara 1, 21131 Petrovaradin
office@gemtradedoo.com
www.gemtradedoo.com