Connect with us
Promo

Gem Trade d.o.o. predstavlja Hypertherm inovaciju – HPR kertrid┼ż!

Vode─çi svetski proizvo─Ĺa─Ź opreme za se─Źenje metala mlazom plazme Hypertherm je krajem pro┼íle godine predstavio inovaciju svojih ma┼íinskih sistema HPR, koja se odnosi na potro┼íne delove.

Hypertherm-ov HPR┬« kertrid┼ż predstavlja revolucionarnu promenu u poimanju i kori┼í─çenju potro┼ínih delova za ma┼íinske sisteme se─Źenja. Zna─Źajno pojednostavljuju─çi postupak rezanja metala mlazom plazme, ovaj ameri─Źki proizvo─Ĺa─Ź je standardnih 5 potro┼ínih delova (elektroda, dizna, spoljnja kapa, unutra┼ínja kapa i vrtlo┼żni prsten) funkcionalno zamenio sa jednim potro┼ínim delom – kertrid┼żom. Po izvr┼íenim ispitivanjima, ovim korakom se elimini┼íu visoki tro┼íkovi odr┼żavanja lagera i zna─Źajno pove─çava produktivnost, usled smanjenja vremena potrebnog za izmenu potro┼ínih delova i daleko manjeg vremena potrebnog za obuku radne snage.

Jedan potro┼íni deo ÔÇô optimizacija ┼żivotnog veka potro┼ínog dela i kvaliteta reza

Jedan potro┼íni deo ÔÇô optimizacija ┼żivotnog veka potro┼ínog dela i kvaliteta reza

Zbog svega navedenog, Hypertherm tvrdi da ─çe uz novi HPR┬« kertrid┼ż promeniti na─Źin na koji korisnik se─Źe metal. Neke od osnovnih prednosti koje je proizvo─Ĺa─Ź nazna─Źio kao zna─Źajne su:

  • Pove─çana produktivnost ÔÇô usled manjeg utro┼íka vremena za zamenu delova, izostanak potrebe za visoko kvalifikovanom radnom snagom koja vr┼íi rezanje, jednostavnija i efikasnija obuka operatera.
  • Unapre─Ĺenje kvaliteta se─Źenja smanjuje vr┼íenje sekundarnih obradnih postupaka (pogotovo bru┼íenja).
  • Ni┼żi operativni tro┼íkovi
  • Du┼żi radni vek potro┼ínih delova uzrokuje njihovu manju potro┼ínju.
  • Manji gubitak vremena koje se tro┼íi na upravljanje potro┼ínim delovima u svim koracima proizvodnje (pri samom se─Źenju od strane operatera, pri poru─Źivanju i pri skladi┼ítenju).
Crvenom bojom je obele┼żeno potrebno vreme za izmenu kertrid┼ża, dok je sivom ozna─Źeno vreme potrebno za postavljanje seta od 5 potro┼ínih delova.

Crvenom bojom je obele┼żeno potrebno vreme za izmenu kertrid┼ża, dok je sivom ozna─Źeno vreme potrebno za postavljanje seta od 5 potro┼ínih delova.

Po re─Źima operatera koji je uporedo koristio stari i novi sistem potro┼ínih delova: ÔÇ×Tro┼íim 10-ak sekundi za posao za koji mi je trebalo 2 minuta! NeverovatnoÔÇť.

  • Zamena kertrid┼ża ne zahteva upotrebu specijalnog alata niti se pri zameni kertrid┼ża otklanja gorionik sistema za se─Źenje.
  • Eleminisanje gre┼íaka koje nastaju pri odr┼żavanju velikog lagera i/ili lagera neadekvatnih potro┼ínih delova: uvo─Ĺenjem kertrid┼ża se jednim delom zamenjuje 5 potro┼ínih delova; svi kertrid┼żi su jasno ozna─Źeni za namenjenu ampera┼żu i vrstu metala koji se se─Źe.
HPR┬« kertrid┼ż

foto: GEM Trade d.o.o.

Pored jasno definisanih prednosti, posebno je potrebno naglasiti i unapre─Ĺenje u kvalitetu se─Źenja. Na osnovu izvr┼íenog istra┼żivanja potro┼ínih delova, sa posebnim naglaskom na kvalitet reza, utvr─Ĺeno je da rezanje HPR┬« kertrid┼żom obezbe─Ĺuje dupli radni vek i duplo kvalitetniji rez, mereno po rasponima 3 i 4 ISO standarda. Se─Źenja su vr┼íena kiseonikom 20/20, na ─Źeliku debljine 7 do 20 mm.

Hypertherm logo

GEM TRADE logo

GEM Trade d.o.o.
Bele njive 35, 21000 Novi Sad
+381 21 6623 159, +381 21 452 844
Servis: Rade Kon─Źara 1, 21131 Petrovaradin
office@gemtradedoo.com
www.gemtradedoo.com