Connect with us
Novosti

Arhitektura i zajednica – Me─Ĺunarodna konferencija o tradicionalnoj gradnji, arhitekturi i urbanizmu

2020. izdanje konferencije Arhitektura i zajednica bi─çe odr┼żana virtuelno 13. i 14. novembra.

Cilj je promovisanje stvaranja mesta i gra─Ĺevina koje su u skladu sa lokalnom kulturom i tradicijom i po┼ítuju okolinu i njene prirodne resurse. Konferencija tako─Ĺe ima za cilj da omogu─çi bolje poznavanje tradicionalnih konstruktivnih kultura u razli─Źitim regionima sveta i, s tim, ve─çe po┼ítovanje prema njima, kako bi doprineli njihovom boljem o─Źuvanju i kontinuitetu.

Svi akademci i praktikanti tradicionalne gradnje, arhitekture i urbanizma koji su zainteresovani za teme predlo┼żene za ovu konferenciju mogu podneti radove. Svi predlozi ─çe pro─çi kroz selekcioni postupak i mogu biti prihva─çeni za predstavljanje na konferenciji i / ili objavljeni u novom ─Źasopisu za tradicionalnu gradnju, arhitekturu i urbanizam (www.traditionalarchitecturejournal.com), a mogli bi biti izabrani i za oboje.

Ako se predlog podnese u obliku akademskog rada, prvi korak je slanje sa┼żetka koji ─çe oceniti nau─Źni odbor. Rok za slanje sa┼żetaka je 9. avgust. Sve ostale prijave koje nisu nau─Źni radovi, kao i kompletni nau─Źni radove ─Źiji su sa┼żeci ve─ç prihva─çeni,┬á┬ámora─çe da budu dostavljeni do 14. septembra.

Sve informacije u vezi konferencije potra┼żite na linku┬áhttps://traditionalarchitectureconference.com/

Izvor: www.arh.bg.ac.rs