Connect with us
Novosti

5 uradi sam ideja kada ste u izolaciji

Objavljeno

:

Police od šper ploče

Uvođenje vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa zahteva od građana vanredne mere i oprez. Upravo iz ovog razloga, većina će biti „zatvorena“ u svojim domovima.

Ako niste od onih osoba koje po ceo dan mogu da provedu ispred malih ekrana i treba vam nešto da radite kako bi se lepše osećali, pogledajte u nastavku neke od uradi sam jednostavnih predloga koje smo pripremili za vas i svom prostoru dajte svežinu.

1. Pretapacirajte stolice

Ukoliko su stolice koje imate još uvek upotrebljive, ali vam se ne dopada dezen koji je na njima, ili je jednostavno vreme da se promeni presvlaka, podarite joj sami novi izgled – jednostavno je.
Sve što vam je potrebno su: stolica s odvojivom sedalicom, klešta, makaze, šrafciger, tkanina za presvlaku, ručna ili električna heftalica za tapaciranje.

U nastavku pogledajte video vodič – korak po korak do novih stolica

https://youtu.be/_Ac9YBylm_o

2. Rasadite cveće

Imate biljke kod kuće? Sjajne vesti: možete ih pretvoriti u više biljaka. Jer razmožavanje biljaka monogo je lakše nego što se čini, čak i ako ste početnik u uzgajanju. Razmnožavanje je način formiranja nove biljke iz postojeće. Obzirom na to da vaša biljka zahteva redovno orezivanje, reznice možete iskoristiti za razmnožavanje. Jer ne želite da one propadaju. Zato orežite biljku i granu stavite u teglu sa vodom i ostavite da pusti koren. Nakon toga zasadite u manju saksiju i redovno zalivajte.

Zalivanje cveća

Razmožavanje biljaka je mnogo lakše nego što se čini

 

3. Napravite sami modernu policu

Police su jedna od najkorisnijih stvari u kući i mnogima od nas uvek fali još prostora za odlaganje. Napravite sami modernu i izuzetno praktičnu policu na kojoj ćete moći da uredno složite sve sitnice koje vam prave nered. Za ovaj „uradi sam“ projekat vam je potrebna šper ploča, ubodna testera za rupe na šper ploči, drveni klinovi, kao i bušilica, letvice i šrafovi za zid.

4. Napravite dodatni prostor za odlaganje

Nemate u stanu prostora za odlaganje šešira? Treba vam stalak za peškire, prekrivač…ili slično? Ili vam je samo potreban dodatni prostor da okačite neke sadnice? Ova polica u obliku merdevina ne samo da je funkcionalna, nego je i savršena za svaki deo vašeg doma jer ne zauzima puno prostora.

Polica za stan

Polica u obliku merdevina uklapa se u svaki deo vašeg doma

5. Držač za mobilni telefon

Veoma često telefon priključite na punjenje i ostavite ga na pod, jer u blizini nemate stočić ili policu. Kako više ne biste razmišljali da li će neko zgaziti vaš telefon, napravite sami praktičan držač za punjenje mobilnog. Sve što vam je potrebno jesu prazna boca od nekog losiona, makaze, lepak, šmirgla, platno po izboru i skalpel. Isecite bocu, ošmirglajte sve površine i nanesite lepak. Zatim lagano lepite platno i kad se osuši isecite višak materijala. Potom ponovo nanesite lepak i ostavite da se osuši.

Drzac za mobilni

Sve što vam je potrebno jeste prazna boca od mleka za telo

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno