Connect with us
Arhitektura

Zelena ku─ça koja polako nestaje u pejza┼żu (VIDEO)

Glavni cilj tokom celog ovog projekta bio je stvoriti kuc╠üu koja se stapa sa okolinom i nestaje u prelepom pejza┼żu.

Topografija zemlji┼íta koja je napravljena prili─Źno je lako postic╠üi. Ova eko ku─ça nalazi se u Vredefortu u Ju┼żnoj Africi. Prostire se na 400 kvadratnih metara i izgradio je studio GLH Architects.┬á Glavni cilj bio je projektovati objekat tako da minimizira svoj uticaj na pejza┼ż.

Prizemna ku─ça ima mnogo velikih otvora i pru┼ża prelepe i prostrane poglede na svoju okolinu. Izbor sirovina koje se koriste u kuc╠üi i celokupni dizajn i estetika poma┼żu uku─çanima da se ponovo pove┼żu sa prirodom. U isto vreme, sve se tuma─Źi na moderan na─Źin, ┼íto ovu ku─çu ─Źini savremenim domom.

ku─ça sa zelenim krovom

Prizemna ku─ça u Ju┼żnoj Africi koja ima mnogo velikih otvora savr┼íeno se uklopila u pejza┼ż

Ako je cilj┬á bio da se ova struktura ┼íto manje istakne, strategija za dizajn enterijera bila je malo druga─Źija. Prostori su vrlo topli i prijatni s velikim ekstenzivnim planovima poda, velikim prozorima i puno stilskih akcenta.

Enterijer

Enterijer doma u Ju┼żnoj Africi