Connect with us
Materijali

Kako uz malo truda srediti terasu ili balkon

Da biste svom balkonu ili terasi dali novi izgled, ne morate napraviti velike promene, ali svakako morate uložiti malo truda. Jednostavno možete sami ofarbati stari nameštaj ili zidove, a sa nekoliko dekorativnih detalja, kao što su stazice, šareni jastuci ili nova saksija sa cvećem, unećete živost na vaš balkon ili terasu. Ako ste i dalje nezadovoljni izgledom svog balkona ili terase, uz nekoliko jeftinih trikova možete potpuno da promenite njihov izgled.

terasa/www.pixabay.com

Preko starih pločica postavite drveni pod ili veštačku travu, na zid okačite šarene saksije, promenite rasvetu, obojite ogradu ili je obložite trskom ili drvenim daskama. Stručnjaci preporučuju jarke nijanse jer oslikavaju letnje raspoloženje, a ne deluju suviše upadljivo na otvorenom prostoru. Za male terase preporučuje se nizak nameštaj, raznobojne drvene ili metalne stolice, udobne fotelje ili klupe na koje možete da stavite velike jastuke.

Ako nema mesta za stolić, čak ni najmanji, postavite dasku na ivicu terase ili prozora da biste imali stalak za šolju kafe ili omiljenu knjigu. Takvu dasku-stalak možete da kupite u prodavnicama za opremanje doma, a možete i sami da je napravite i obojite u nijansu po želji.

Cveće je ukras terase, ali ako ga je previše, za ukućane neće biti mesta i zato ne preterujte. Sa druge strane, oni koji ga imaju malo to mogu da nadoknade dekorativnim malim vazama sa svežim cvećem i atraktivnim detaljima u vidu lampiona, svećnjaka i baštenskih ukrasa.

Izvor:www.nezavisne.com