Connect with us
Energetska efikasnost

ION SOLUTIONS- Za potpuni užitak gostiju u hotelu Hilton

U samom srcu Beograda, na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, odmah pored Trga Slavije nalazi se hotel Hilton, peti objekat ove vrste u srpskoj prestonici sa prestižnih pet zvezdica.  Novootvoreni “Hilton Beograd” ima 8 spratova, 242 sobe, uključujući 19 apartmana, balsku dvoranu, podzemnu garažu na 4 nivoa i dva restorana.

U cilju obezbeđenja potpunog užitka gostima kao i samim zaposlenima, kompanija ION Solutions je bila zadužena za regulisanje grejanja i hlađenja smeštajnog dela i javnih prostora sa preko 350 Schneider SER8300 kontrolera, ventilacije, logike SPA centra i integraciju kompletnog elektromotornog pogona sa protivpožarnim funkcijama.

Hilton hotel/ ION SOLUTIONS

Pomenuti sistemi uključuju potpunu kontrolu 10 klima komora za obradu i regulaciju temperature i vlažnosti svežeg vazduha, preko 50 ventilatora za ventilaciju garaža, pomoćnih i tehničkih prostorija, automatizaciju temperature u smeštajnim sobama, hodnicima i stepeništu, restoranu i kafiću, priprema ambijenta u balskim salama i multifunkcionalnim prostorijama. Posebna pažnja poklonjena je upravljanju energetskim resursima koji čine impozantnu energanu.

www.ionsolutions.net

Hilton spa/ www.ionsolutions.net

Osnovni elementi ovog sistema čine dve toplotne pumpe geotermije sa iskorišćenjem rekuperatorske energije, toplotna pumpa za sanitarnu toplu vodu, dva elektro kotla kao, čiler i toplotna pumpa vazduh-voda.  Menadžment spomenutih izvora energije obezbeđuje toplu i hladnu vodu za klima komore, fan coil sisteme kao i za 9 akumulatora tople sanitarne vode čija se distribucija vrši sa preko 35 duplex cirkulacionih pumpi. Centralizovani sistem za nadzor i upravljanje sadrži i prikaz sistema ventilatora i požarnih klapni za sisteme odimljavanja i ventilatora nadritiska.

ION Solutions doo

Heroja Pinkija 3
Novi Sad, Srbija
Telefon: +381214754424
E-mail: info@ionsolutions.net
W: www.ionsolutions.net
www.pametnakuca.rs
www.magiesta.com