Connect with us
Intervju

UVODNA REČ: Godina rasta, razvoja i uspeha

Dragi prijatelji, saradnici, čitaoci…

Na početku, želimo vam srećnu 2022. godinu, pre svega zdravlje, sreću i poslovno stabilno okruženje. Ispratili smo još jednu, veoma izazovnu, „pandemijsku“ godinu i svima možemo poželeti da nam se život punom snagom vrati u Novoj godini, i da korona postane prošlost. Koliko su naše želje realne pokazaće vreme, ali nam se nekako čini da smo već navikli na život i poslovanje pod ovim „neljudskim“ uslovima.

NOVO izdanje časopisa GRENEF možete čitati i online klikom na LINK

Za nas u redakciji časopisa 2021. je bila godina uspeha, razvoja i rasta! Časopis GRENEF – Građevinarstvo i Energetska efikasnost je u prethodnoj godini pozicioniran kao najbolje usko-stručno izdanje u ovoj oblasti u celoj regiji, od strane velikog broja stručnjaka koji dobijaju časopis. Arhitekte, investitori, izvođači radova, između ostalih su nas prepoznali kao medij koji kreira sadržaj i trudi se promovisati, pre svega kvalitetne materijale i rešenja iz oblasti građevinarstva i energetske efikasnosti. Naša popularnost u stručnom svetu se nije desila slučajno, niti preko noći. Pažljivo smo planirali svako izdanje, kreirali sadržaj koji je zanimljiv domaćoj publici i prezentovali domaće projekte i na taj način favorizovali, upravo domaću arhitekturu i građevinarstvo. U poslednje vreme u ovom segmentu, gotovo da ne postoje manifestacije na koje nismo pozvani ili smo medijski sponzori i na taj način dopiremo do nove publike i do kreatora arhitektonske i građevinske scene u Srbiji i šire.

Časopis GRENEF - Građevinarstvo & Energetska Efikasnost broj 16, januar 2022

Časopis GRENEF – Građevinarstvo & Energetska Efikasnost broj 16, januar 2022

Bili smo gosti i Medijski sponzori manifestacije “Balkansko Arhitektonsko Bijenale”, zatim trodnevnog događaja “Skup preko 120 projektanata” u hotelu Fruške terme u organizaciji kompanija ROCKWOOL, ROFIX, Etex Building Performance i Velux, potom medijski pokrovitelj 52. Međunarodnog kongresa i izložbe o KGH, kao i Sajma voda održanog u Belexpocentru.

Nastavljamo u istom ritmu i u ovoj godini. Postavili smo temelje pažljivo i kvalitetno i sada idemo prema ispunjenju naše misije i jasno zacrtanog cilja. Želimo okupiti sve kvalitetne brendove na jednom mestu, kako bi naši čitaoci imali uvid u kvalitetan izbor materijala na tržištu. Da smo na dobrom putu govori nam i činjenica da je GRENEF oborio lični rekord – januarski broj ima 184 strane i 40 klijenata! Još jednom, hvala Vam na ukazanom poverenju, hvala Vam što ste našu medijsku platformu prepoznali kao idealnu za promociju svojih proizvoda i usluga. Ovaj put nećemo biti skromni, pa možemo reći da je od kompletne ponude na tržištu, naša platforma najkompletnija ili najidealnija!

Ponosni smo što u novom broju imamo intervju sa gospodinom Predragom Jeremićem, dipl. inž. građ. iz GP „Gradina“ koji je govorio o izgradnji najvećeg tržnog centra na ovim prostorima – TC Galerija. Ekskluzivno za GRENEF govorili su i dvoje od troje ZABRISKIJEVACA. Sa Lelom Alempijević d.i.a. i Vladimirom Đorićem d.i.a. pričali smo o njihovom Studiu ZABRISKIE, domaćoj arhitektonsko-građevinskoj sceni, o položaju arhitekte u društvu, o novogradnji, o današnjim investitorima…I tu nije kraj – čitaćete i intervju sa Dejanom Dešićem iz kompanije ABB koji je govorio o Smart Home sistemima.

Odgovore na pitanja koja stižu na našu redakciju u vezi izolacije objekata, energetske efikasnosti, uštede energije, pasivne kuće, a u okviru rubrike Reč stručnjaka dao je gospodin Sava Milošević master inženjer arhitekture koji punih 15 godina radi u kompaniji Austrotherm d.o.o.

Predstavili smo i sjajan projekat MADA Architecture Studia realizovan u Ivanjici, a u okviru rubrike Arhitekta jednog grada „posetili“ smo Priboj odakle je naša sagovornica Isidora Vuković d.i.a.

NOVO izdanje časopisa GRENEF možete čitati i online klikom na LINK

Za sam kraj, želimo da istaknemo još jedan uspeh nas iz redakcije! Naime, iz dana u dan raste broj pratioca našeg INSTAGRAM naloga – gradjevinski_casopisi! U trenutku pisanja uvodnika imamo preko 16.800 pratioca i to nam negde govori o interesovanju za sadržaj našeg časopisa i portala.

Uzevši sve ove uspehe kao početnu tačku, GRENEF je sada još spremniji da prihvati nove izazove u 2022.godini

Čitamo se i dalje,
Dragana Rajkov, uednik izdanja i Predrag Rađen, direktor izdanja

Dragana Rajkov potpis

Potpis Predrag Rađen