Connect with us
Novosti

Uređenje i održavanje zelenih površina

tepih trava

Lep travnjak je sigurno, najupečatljiviji elemenat i najlepši okvir za lepo dvorište, vrt ili bilo koje druge ozelenjene celine. Istovremeno, travnjak je i najzahtevniji elemenat svakog vrta ili dvorišta. U zavisnosti od položaja terena i osunčanosti, od namene travnjaka i načina zalivanja i naravno, vaših mogućnosti, bitno je da se odlučite između podizanja sejanog travnjaka i postavljanja tepih trave.

Kombinacijom zajedničkih ideja, Vašeg životnog stila i mogućnosti kao i dugogodišnjeg iskustva, Darwin Garden Design prenosi deo prirode u Vaš ambijent i omogućava da u njemu uživate dugi niz godina.

tepih trava

Foto: Darwin Garden Design Rasadnik prirodne tepih trave

Kod podizanja sejanog travnjaka, izuzetno je bitna dobra priprema tla i sistema za navodnjavanje, kao i odabir odgovarajuće smeše semena. U zavisnosti od toga da li planirate travnjak u hladovini ili na osunčanom delu vašeg vrta, da li će vaš travnjak biti namenjen za gaženje ili će biti samo dekorativni, Darwin Garden Design vam može pomoći da izaberete odgovarajuću smešu semena. Smeše se razlikuju po zastupljenosti pojedinih vrsta trava sa različitim osobinama.

Takođe, za lep vrt je važan i pravilno postavljen sistem za navodnjavanje. Hunter sistemi za navodnjavanje mogu da zadovolje sve potrebe za vodom u vašem vrtu, a vama da uveliko olakšaju održavanje.

tepih trava

Foto: Darwin Garden Design Rasadnik / Tepih trava

Postavljanje tepih trave je najbrži način da se u vašem vrtu jednog jutra „pojavi“ prelep zeleni tepih. Prednosti postavljanja tepih trave u odnosu na sejanje travnjaka su:

• nakon pripreme terena, postavlja se brzo

• postiže se ravmonerno gust travnati tepih

• otporan je na habanje i na mikroklimatske uslove

• prilagodljiv je svim tipovima tla

M. +381 64 129 5523
M. +381 63 327 999
Sedište: Filipa Filipovića 2/VII, 21000 Novi Sad
Prodajno mesto: Temerinski put 95, 21000 Novi Sad
email: darwin.ns@gmail.com
www. darwingardendesign.rs
instagram.com/darwin_novisad