Connect with us
Novosti

Ure─Ĺenje i odr┼żavanje zelenih povr┼íina

Lep travnjak je sigurno, najupe─Źatljiviji elemenat i najlep┼íi okvir za lepo dvori┼íte, vrt ili bilo koje druge ozelenjene celine. Istovremeno, travnjak je i najzahtevniji elemenat svakog vrta ili dvori┼íta. U zavisnosti od polo┼żaja terena i osun─Źanosti, od namene travnjaka i na─Źina zalivanja i naravno, va┼íih mogu─çnosti, bitno je da se odlu─Źite izme─Ĺu podizanja sejanog travnjaka i postavljanja tepih trave.

Kombinacijom zajedni─Źkih ideja, Va┼íeg ┼żivotnog stila i mogu─çnosti kao i dugogodi┼ínjeg iskustva, Darwin Garden Design prenosi deo prirode u Va┼í ambijent i omogu─çava da u njemu u┼żivate dugi niz godina.

tepih trava

Foto: Darwin Garden Design Rasadnik prirodne tepih trave

Kod podizanja sejanog travnjaka, izuzetno je bitna dobra priprema tla i sistema za navodnjavanje, kao i odabir odgovaraju─çe sme┼íe semena. U zavisnosti od toga da li planirate travnjak u hladovini ili na osun─Źanom delu va┼íeg vrta, da li ─çe va┼í travnjak biti namenjen za ga┼żenje ili ─çe biti samo dekorativni, Darwin Garden Design vam mo┼że pomo─çi da izaberete odgovaraju─çu sme┼íu semena. Sme┼íe se razlikuju po zastupljenosti pojedinih vrsta trava sa razli─Źitim osobinama.

Tako─Ĺe, za lep vrt je va┼żan i pravilno postavljen sistem za navodnjavanje. Hunter sistemi za navodnjavanje mogu da zadovolje sve potrebe za vodom u va┼íem vrtu, a vama da uveliko olak┼íaju odr┼żavanje.

tepih trava

Foto: Darwin Garden Design Rasadnik / Tepih trava

Postavljanje tepih trave je najbr┼żi na─Źin da se u va┼íem vrtu jednog jutra ÔÇ×pojaviÔÇť prelep zeleni tepih. Prednosti postavljanja tepih trave u odnosu na sejanje travnjaka su:

ÔÇó nakon pripreme terena, postavlja se brzo

ÔÇó posti┼że se ravmonerno gust travnati tepih

ÔÇó otporan je na habanje i na mikroklimatske uslove

ÔÇó prilagodljiv je svim tipovima tla

M. +381 64 129 5523
M. +381 63 327 999
Sedište: Filipa Filipovića 2/VII, 21000 Novi Sad
Prodajno mesto: Temerinski put 95, 21000 Novi Sad
email: darwin.ns@gmail.com
www. darwingardendesign.rs
instagram.com/darwin_novisad