Connect with us

Novosti

Priprema terena za postavku travnjaka

Objavljeno

:

Darwin Garden - uređenje i održavanje zelenih površina

Lep travnjak je sigurno, najupečatljivi elemenat i najlepši okvir za lepo dvorište, vrt ili bilo koje druge ozelenjene celine. Istovremeno, travnjak je i najzahtevniji elemenat svakog vrta ili dvorišta. U zavisnosti od položaja terena i osunčanosti, od namene travnjaka i načina zalivanja i naravno, vaših mogućnosti, bitno je da se odlučite između podizanja sejanog travanjaka i postavljanja tepih trave.

Kod podizanja sejanog travnjaka, izuzetno je bitna dobra priprema tla i sistema za navodnjavanje, kao i  odabir odgovarajuće smeše semena. U zavisnosti od toga da li planirate travnjak u hladovini ili na osunčanom delu vašeg vrta, da li će vaš travnjak biti namenjen za gaženje ili će biti samo dekorativni, Darwin Garden Design vam može pomoći da izaberete odgovarajuću smešu semena. Smeše se razlikuju po zastupljenosti pojedinih vrsta trava sa različitim osobinama. Najadekvatniji period za sejanje trave u našim uslovima je septembar – oktobar i mart – april.

priprema terena

Priprema terena za postavljanje tepih trave

Prethodna priprema terena podrazumeva sledeće:

  • ravnanje tla
  • sklanjanje suvišnog bilja
  • vađenje suvišnog drveća
  • doprema kvalitetne zemlje

Takođe, za lep vrt je važan i pravilno postavljen sistem za navodnjavanje. Hunter sistemi za navodnjavanje mogu da zadovolje sve potrebe za vodom u vašem vrtu, a vama da uveliko olakšaju održavanje.

 

 

 

 

M. +381 64 129 5523
M. +381 63 327 999
Sedište: Filipa Filipovića 2/VII, 21000 Novi Sad
Prodajno mesto: Temerinski put 95, 21000 Novi Sad
email: darwin.ns@gmail.com
www. darwingardendesign.rs
instagram.com/darwin_novisad

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno