Connect with us
Novosti

Priprema terena za postavku travnjaka

Lep travnjak je sigurno, najupe─Źatljivi elemenat i najlep┼íi okvir za lepo dvori┼íte, vrt ili bilo koje druge ozelenjene celine. Istovremeno, travnjak je i najzahtevniji elemenat svakog vrta ili dvori┼íta. U zavisnosti od polo┼żaja terena i osun─Źanosti, od namene travnjaka i na─Źina zalivanja i naravno, va┼íih mogu─çnosti, bitno je da se odlu─Źite izme─Ĺu podizanja sejanog travanjaka i postavljanja tepih trave.

Kod podizanja sejanog travnjaka, izuzetno je bitna dobra priprema tla i sistema za navodnjavanje, kao i┬á odabir odgovaraju─çe sme┼íe semena. U zavisnosti od toga da li planirate travnjak u hladovini ili na osun─Źanom delu va┼íeg vrta, da li ─çe va┼í travnjak biti namenjen za ga┼żenje ili ─çe biti samo dekorativni, Darwin Garden Design vam mo┼że pomo─çi da izaberete odgovaraju─çu sme┼íu semena. Sme┼íe se razlikuju po zastupljenosti pojedinih vrsta trava sa razli─Źitim osobinama. Najadekvatniji period za sejanje trave u na┼íim uslovima je septembar – oktobar i mart – april.

priprema terena

Priprema terena za postavljanje tepih trave

Prethodna priprema terena podrazumeva sledeće: 

  • ravnanje tla
  • sklanjanje suvi┼ínog bilja
  • va─Ĺenje suvi┼ínog drve─ça
  • doprema kvalitetne zemlje

Tako─Ĺe, za lep vrt je va┼żan i pravilno postavljen sistem za navodnjavanje. Hunter sistemi za navodnjavanje┬ámogu da zadovolje sve potrebe za vodom u va┼íem vrtu, a vama da uveliko olak┼íaju odr┼żavanje.┬á

 

 

 

 

M. +381 64 129 5523
M. +381 63 327 999
Sedište: Filipa Filipovića 2/VII, 21000 Novi Sad
Prodajno mesto: Temerinski put 95, 21000 Novi Sad
email: darwin.ns@gmail.com
www. darwingardendesign.rs
instagram.com/darwin_novisad