Connect with us
Promo

Sve je u svetlosti

Da li ste znali da 90% vremena provodimo u zatvorenom prostoru? To zna─Źi da imamo relativno malo prirodnog svetla, ┼íto je va┼żno za na┼íe zdravlje i dobrobit. Zato nije svejedno koja vrsta svetla nas okru┼żuje kod ku─çe, u ┼íkoli, na poslu i drugde. Pristup ÔÇ×jedna vrsta osvetljenjaÔÇť za sve je zauvek zavr┼íen. Svetlo planiramo tako ┼íto ga postavljamo tamo gde nam je potrebno, kada nam je potrebno i onoliko koliko nam je potrebno. Tokom vedrog letnjeg dana prekomerna svetlost ─çe stvoriti odsjaj ekrana, ┼íto mo┼że izazvati naprezanje o─Źiju, za razliku od ve─Źeri (ili zime) kada dominira ve┼íta─Źko svetlo. Odgovaraju─çe planirano osvetljenje omogu─çava prilago─Ĺavanje razli─Źitim svetlosnim potrebama pojedinca, grupe ili ─Źak odre─Ĺene aktivnosti. Mo┼żemo podesiti intenzitet, spektar i smer svetlosti.

Intra lighting osvetljenje u modernoj open space kancelariji

foto: Intra Lighting

Posebno je va┼żno, u kancelarijama otvorenog tipa koje karakteri┼íe op┼íte osvetljenje, da svetiljke omogu─çavaju personalizovana individualna pode┼íavanja osvetljenja radnih prostora, dok se osvetljenje ostatka zgrade kontroli┼íe po unapred definisanim pravilima. ┼áeme osvetljenja mogu ─Źak da uzmu u obzir potrebe pojedinaca, kao ┼íto su razlike u godinama, ako je na primer potrebna ve─ça vidljivost za stariju demografsku kategoriju.

Kako doprineti dobrobiti ljudi sa svetlom je jedan od stubova odr┼żivosti u preduze─çu Intra lighting, pored cirkularnih, odr┼żivih proizvoda i aktivnosti na nivou preduze─ça. Va┼żan je uticaj svetlosti na ljude. Dobro osvetljenje promovi┼íe vizuelne performanse i pobolj┼íava vizuelni komfor, ┼íto je va┼żno za neometani vid, dok previ┼íe svetla, odsjaja i nedovoljno svetla mogu biti ┼ítetni. Svetlost poja─Źava na┼íe emocije. Dnevno i ve┼íta─Źko osvetljenje stvaraju atmosferu i ose─çaj blagostanja. Na kraju, ali ne i najmanje va┼żno, svetlost reguli┼íe fazu budnosti i spavanja i ima veliki uticaj na zdravlje i performanse.

Logo intra lighting

www.intra-lighting.com