Connect with us
Promo

Alumil kompanija proslavila dve decenije proizvodnje u Srbiji

Alumil kompanija je 12. septembra obeležila dvadesetogodiŔnjicu proizvodnje u Srbiji, korporativnom proslavom sa predstavnicama ambasade Grčke i Kipra, monogobrojnim klijentima i prijateljima kompanije.

Svečani događaj koji se održao u hotelu Metropol Palace je okupio oko 500 zvanica. U okviru oficijalnog dela programa obratili su se predstavnici Alumil Grupacije kao i Alumil YU Industry kompanije.

Alumil kompanija proslavila dve decenije proizvodnje u Srbiji

foto: Alumil

ā€žFokusirajući se na naÅ”u strategiju i biznis plan, verujem da će se Alumil fabrika i proizvodnja visokokvalitetnih aluminijumskih sistema i dalje rasti i razvijati, stvarajući nova radna mesta, povećavajući izvoz, doprinoseći daljem razvoju lokalne privrede i srpske industrijeā€œ, izjavio je Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer Alumil YU Industry. Nakon zvaničnog dela programa, svi gosti su uživali i u svečanoj večeri uz prigodan muzički i umetničko scenski program.

Alumil kompanija proslavila dve decenije proizvodnje u Srbiji

Stylianos Tsoktouridis / foto: Alumil

Fabrika u Srbiji prostire se na povrÅ”ini od 35.000 m2 i poseduje dve linije za ekstruziju kapaciteta 14.000t godiÅ”nje, linije za termoprekid i pogon za plastifikaciju. Alumil kompanija je posvećena unapređenju proizvodnih procesa u skladu sa životnom sredinom, smanjenju zagađenja, očuvanju energije, prirodnih resursa i potroÅ”nog materijala.

U skladu sa tom posvećenoŔću u proizvodnji aluminijumskih profila u Novoj Pazovi koristi se reciklirani aluminijum koji se prerađuje u Alumil industrijskoj zoni u Kilkisu u Grčkoj. Povećanje sadržaja recikliranog materijala tokom proizvodnje aluminijumskih sistema omogućava im da kreiraju proizvode sa značajno nižim ugljeničnim otiskom. Alumil kompanija u Srbiji zapoÅ”ljava preko 400 zaposlenih i pored proizvodnih pogona ima i 6 prodajno distrubitvnih centara i impresivni izložbeni salon u Beogradu.

Alumil kompanija proslavila dve decenije proizvodnje u Srbiji

foto: Alumil

Sa viÅ”e od 30 godina iskustva i 3000 zaposlenih, Alumil je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou sa proizvodnim linijama najmodernije tehnologije u svojih 12 fabrika u svetu. Kompanija Alumil posluje po modelu cirkularne ekonomije i svojim proizvodima od recikliranog aluminijuma kontinuirano unapređuje kvalitet života zajednice u kojoj posluje, Å”to je u skladu sa njenom misijom održivosti.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE ā€“ Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E.Ā projektbiro@alumil.com
W.Ā www.alumil.rs