Connect with us

Materijali

Tradicija i iskustvo pod novim imenom

Published

on

Fragmat S - Hidroizolacija

TIM IZOLIRKA D.O.O. Šid, kao vodeća fabrika u proizvodnji hidroizolaconih i termoizolacionih materijala menja svoje poslovno ime i postaje FRAGMAT S.

Moderna gradnja zahteva da građevine štitimo od vlage, prodora vode, od niskih i visokih temperatura. Široki asortiman proizvoda iz našeg proizvodnog programa omogućuje postizanje širokog stepena toplotne i hidroizolacije objekta.

Fragmat S - Hidroizolacija

Fragmat S – Hidroizolacija

Fragmat S - XPS ploče

Fragmat S – XPS ploče

TERMOIZOLACIJA – Toplotna izolacija Fragmat se izrađuje u skladu sa najnovijim zahtevima i pod stalnim laboratorijskim nadzorom, zbog stvaranja udobnog životnog prostora i održavanja zdravije životne sredine.

  • XPS ploče – XPS je u funkciji “tihog čuvara okoline” i lake izolacije za bezbrižnu ugradnju pri teškim uslovima na mestima sa višim zahtevima. Dugogodišnja primena u građevinarstvu je pokazala da je njegova trajnost veća od životnog veka zgrade u kojoj je ugrađen.
  • EPS ploče – Energetski štedljive zgrade i kvalitetne stambene prostore ne možemo ni zamisliti bez ekspandiranog polistirena [EPS]. U razvijenim državama stanje je takvo, da je 90% svih fasada izolovano upravo sa ekspandiranim poli- stirenom.
  • Kombi ploče – Ploče od drvene vune, povezane cementnim vezivom, imaju veoma dugu tradiciju i danas se smatraju za veoma dobar i pouzdan izolacioni materijal. Osnovna sirovina je drvo četinara domaćeg porekla, od kojeg se izrađuje drvena vuna, koja postupkom mineralizacije postaje teško zapaljiva, a u kompaktnu celinu povezana je sa cementnim vezivom. Kombi ploče zbog svog sastava spadaju u kategoriju prirodnih proizvoda.
Fragmat S - Hidroizolacija

Fragmat S – Hidroizolacija

Fragmat S - Hidroizolacija

Fragmat S – Hidroizolacija

HIDROIZOLACIJA – Zadatak hidroizolacije je osigurati suvu konstrukciju i time obezbediti povoljne uslove u unutrašnjim prostorijama. Štite vas i vašu imovinu. Hidroizolacija sprečava prolaz vode odnosno vlage u nosivu konstrukciju. Iz tog razloga se nalazi na spoljašnjoj strani konstrukcije, gde je zgrada u dodiru s terenom (vlaga i voda iz tla) i gde su spoljašnje vertikalne površine zgrade izložene vremenskim uticajima.

FRAGMAT S d.o.o.
Branka Erića 7, 22240 Šid
T. +381 22 710 666
M. +381 62 8026 889

Distributivni centar BEOGRAD
Surčinska 11f, 11077 Ledine
Tel/Fax : +381 11 2260 129
+381 11 2260 382

e-mail: tim@izolirka.net
web site: www.timizolirka.rs

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Budućnost

Da li će Havaji biti prvi u ukidanju plastike u restoranima?

Published

on

By

Havaji bi, prema najavama, mogli da budu prva američka država koja će zabraniti upotrebu predmeta od plastike u restoranima.

Naime, to će se dogoditi ako bude usvojen zakon čiji je cilj smanjenje otpada koji zagađuje okean, a desetine američkih gradova već je donelo odluku o zabrani plastičnih kutija za hranu ili piće, prenosi AP.

Drugi, daleko ambiciozniji predlog zakona predviđa zabranu restoranima brze hrane i drugim ugostiteljskim objektima distribuiranja i korišćenja plastičnih boca za piće, slamčica, štapića i kesa. Aktivisti veruju da prva mera, ipak, ima bolje šanse da bude usvojena.

Ugostitelji su, očekivano, imali svoje viđenje ove najave zakona i objasnili da će ih novi zakon primorati da povećaju cene zato što još nije dostupna dovoljno dobra alternativa plastici. Tako paket od 200 plastičnih kutija za hranu košta 23 dolara, dok isti broj biorazgradivih kutija košta 57 dolara, ističu oni. Krist Jankovski iz Havajske asocijacije restorana, koja okuplja 3.500 ugostiteljskih objekata, kaže da razume dobru nameru u uvođenju ovog zakona, ali misli da poslanici pokušavaju da urade „previše prebrzo“.

Izvor: Tanjug

Continue Reading

Energetska efikasnost

SAJAMSKI SPECIJAL časopisa GRENEF na Sajmu građevinarstva u Beogradu.

Published

on

By

Časopis GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 3, oktobar 2018

Došlo je proleće, a sa prolećem i najava građevinske sezone. Ono što je činjenica je da se upravo ovaj početak najavljuje na najvećoj smotri u Srbiji, na Sajmu građevinarstva u Beogradu. I naravno, bićemo realni kao što smo uvek bili, pa tako i u sudu koji dajemo o ovoj manifestaciji, a osvrnuvši se na sajmove na globalnom novou. Kao i svi koji obilaze sajmove u svetu, od sajma Bau u Minhenu, Domotex-a u Hanoveru, glasstec-a u Dizeldorfu do Tuyap-a u Istambulu, jasno nam je da je Srbija samo neko ko još uvek teži ovakvoj popularnosti i posećenosti kakve imaju gore pomenuti događaji. I to, istina, nije krivica organizatora Sajma već celokupnog poslovanja u našoj zemlji koje ima uslovno rečeno “još mnogo toga da nauči” od velikih svetskih igrača. Ipak, mišljenja smo da Sajam građevinartsva treba da postoji, da se iz godine u godinu oseća pomak kao i profil posetioca istog. Zbog toga i zbog činjenice da se sa nekim saradnicima iz ove branše ne biste, da nije ove manifestacije, ni sreli niti započeli saradnju, bilo u formalnom ili neformalnom ambijentu.

Sajam građevinarstva je, dakle, mesto, skupa pravnih lica iz ove, zaista uspešne sfere, koja iz godine u godinu, koliko to naši uslovi dozvoljavaju, doživljava preporod. Pa. U skladu sa tim, preporod doživljava i sama manifestacija.

45. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE

45. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE

Časopis GRENEF – GRAĐEVINARSTVO I ENERGETSKA EFIKASNOST će i ove godine, u periodu od 17. do 20. aprila 2019. godine imati širu prezentaciju svojih izdanja kao jedan od medijskih partnera manifestacije. Mi ovaj Sajam, na prvom mestu, doživljavamo kao priliku. Da se vidimo sa klijentima, da povežemo sve one koji traže saradnike iz građevinskog sektora. Nekako se naša preporuka nametnuula kao garant nečijeg kvaliteta jer je veliki broj uspešnih firmi iz sfere podova baš nama ukazao poverenje i to poverenje rezultiralo je dogogodišnjom saradnjom, možda baš započetom na ovakvom jednom mestu. Baš pred još jednu građevisnsku sezonu koja treba svakoj kompaniji iz ove branše da donese uspeh i veliki broj ugovorenih poslova.

Stoga pozivamo sva vas kojima je građevinski sektor delatnost ili interesovanje, da posetite ovu manifestaciju i postavite nam, kao i uvek, pitanja, tražite preporuku ili, jednostavno, da nas, kao i do sada, posetite kako biste pričali sa nama o našim izdanjima, uputite nam pohvale ili sugestije koje uvek rado čujemo i uvažimo.

Vidimo se…od 17. do 20. aprila 2019. Na 45. Međunarodnom Sajmu građevinarstva u Beogradu. I ne brinite. Ovaj Sajam uvek živi. Baš kako bi i trebalo da bude.

Continue Reading
Advertisement

Industrijski podovi

Fasade

Prijava na newsletter

Izdvajamo

Popularno