Connect with us
Energetska efikasnost

Proizvodi od kamene vune stvaraju zdrava unutra┼ínja okru┼żenja za sve

Odr┼żavanje ravnomerne unutra┼ínje temperature bolje je i za vas i za va┼íu sredinu od pojave leda

Ona je preduslov za postizanje zdravijih i prijatnijih ┼żivotnih i radnih uslova i doprinosi napretku ljudi, naro─Źito u urbanim okru┼żenjima. Odr┼żavanjem temperature drasti─Źno mo┼że da se smanji tro┼íak grejanja, hla─Ĺenja i ventilacije, kao i emisije ugljenika kod objekta.

ROCKWOOL izolacija izuzetno je fleksibilan materijal koji u svim prostorima deluje kao zaštita od promena temperature.

Smanjivanjem protoka vazduha i toplotne provodljivosti na┼íi proizvodi zadr┼żavaju svoj oblik i gustinu, a time i svoje maksimalne performanse tokom celog ┼żivotnog veka zgrade. Oni su deo na┼íeg nastojanja da izgradimo odr┼żive gradove koji podsti─Źu napredovanje i razvoj ljudskog dru┼ítva.

Proizvodi od kamene vune stvaraju zdrava unutra┼ínja okru┼żenja za sve

Osim ┼íto odr┼żavaju optimalnu temperaturu, toplotna svojstva kamena doprinose za┼ítiti ljudi i imovine od plesni i drugih gljivica. Zahvaljuju─çi tome arhitekte mogu da grade zgrade koje nas ne ┼ítite samo od vremenskih uslova, nego nam pru┼żaju sigurno i prijatno unutra┼ínje okru┼żenje podsti─Źu─çi nas na zdraviji ┼żivot.

energetska efikasnost

Poboljšanje energetske efikasnosti tokom obnove zgrada donosi uštedu energije

Zgrade, ba┼í kao i ljudi, moraju ─Źuvati svoje zdravlje. Kamena vuna je paropropusna, ┼íto zna─Źi da omogu─çuje prolazak vlage kroz zidove i napolje iz zgrade. Time se zgrade ┼ítite od o┼íte─çenja usled truljenja, plesni i vlage.

Toplotna svojstva na┼íih proizvoda proizlaze iz si─çu┼ínih d┼żepova vazduha uhva─çenih unutar fizi─Źke strukture kamene vune. Ti d┼żepovi vazduha omogu─çuju izolaciji da spre─Źi ulazak vru─çeg vazduha u toplim klimama ili ga zadr┼żi unutra u hladnim klimama.

Jeste li znali?

Vlaga i plesan mogu da imaju ┼ítetan uticaj na zdravlje gra─Ĺevinskih materijala zgrade, njena toplotna svojstva i zdravlje disajnih organa stanara. Razumevanje protoka vazduha klju─Źno je za izgradnju zdravih, dugotrajnih i funkcionalnih objekata.

www.rockwool.com/rs