Connect with us
Energetska efikasnost

Proizvodi od kamene vune stvaraju zdrava unutrašnja okruženja za sve

energetska efikasnost

Održavanje ravnomerne unutrašnje temperature bolje je i za vas i za vašu sredinu od pojave leda

Ona je preduslov za postizanje zdravijih i prijatnijih životnih i radnih uslova i doprinosi napretku ljudi, naročito u urbanim okruženjima. Održavanjem temperature drastično može da se smanji trošak grejanja, hlađenja i ventilacije, kao i emisije ugljenika kod objekta.

ROCKWOOL izolacija izuzetno je fleksibilan materijal koji u svim prostorima deluje kao zaštita od promena temperature.

Smanjivanjem protoka vazduha i toplotne provodljivosti naši proizvodi zadržavaju svoj oblik i gustinu, a time i svoje maksimalne performanse tokom celog životnog veka zgrade. Oni su deo našeg nastojanja da izgradimo održive gradove koji podstiču napredovanje i razvoj ljudskog društva.

Proizvodi od kamene vune stvaraju zdrava unutrašnja okruženja za sve

Osim što održavaju optimalnu temperaturu, toplotna svojstva kamena doprinose zaštiti ljudi i imovine od plesni i drugih gljivica. Zahvaljujući tome arhitekte mogu da grade zgrade koje nas ne štite samo od vremenskih uslova, nego nam pružaju sigurno i prijatno unutrašnje okruženje podstičući nas na zdraviji život.

energetska efikasnost

Poboljšanje energetske efikasnosti tokom obnove zgrada donosi uštedu energije

Zgrade, baš kao i ljudi, moraju čuvati svoje zdravlje. Kamena vuna je paropropusna, što znači da omogućuje prolazak vlage kroz zidove i napolje iz zgrade. Time se zgrade štite od oštećenja usled truljenja, plesni i vlage.

Toplotna svojstva naših proizvoda proizlaze iz sićušnih džepova vazduha uhvaćenih unutar fizičke strukture kamene vune. Ti džepovi vazduha omogućuju izolaciji da spreči ulazak vrućeg vazduha u toplim klimama ili ga zadrži unutra u hladnim klimama.

Jeste li znali?

Vlaga i plesan mogu da imaju štetan uticaj na zdravlje građevinskih materijala zgrade, njena toplotna svojstva i zdravlje disajnih organa stanara. Razumevanje protoka vazduha ključno je za izgradnju zdravih, dugotrajnih i funkcionalnih objekata.

www.rockwool.com/rs