Connect with us
Arhitektura

Nekada vodotoranj- danas dom

Kako izgleda kada arhitekta dođe na ideju da nekadašnji vodotoranj pretvori u dom? I to kakav!

Ovaj luksuzni dom poreklom iz Viktorijanske ere nalazi se u londonskom okrugu Lambeth, a transformacija ove strukture iz 1877. godine bila je tako spektakularna da je čak dokumentovana i u televizijskoj emisiji „Grand Designs“ u Velikoj Britaniji 2012. godine.

Prvobitna imovina, kupljena je za “samo” 380.000 funti iako su vlasnici tokom devetomesečnog renoviranja potrošili „milione“ kako bi ovaj toranj za vodu pretvorili u dom kakav danas izgleda.

Kako izgleda kada vodotoranj postane dom?

Kako izgleda kada vodotoranj postane dom?

Kompletno, sa svojih osam nivoa, toranj se prostire na površini od oko 500 m2 stambenog prostora, a opremljen je najboljim modernim sadržajima i estetskim konstrukcijama. Ima pet spavaćih soba i četiri kupatila, pored prostranog vrta. Imanje poseduje najsavremeniju kabinu za lift i nadograđenu spoljnu staklenu kocku koja se sastoji od kuhinje, trpezarije i ostalih prostorija za prijem gostiju.

Zanimljivo je i to što je ovaj toranj snabdevao vodom čak i glumca Čarlija Čaplina koji je u mladosti živeo u Lambeth prihvatilištu, nedaleko od tornja sa svojom majkom.

Ova prelepa stambena jedinica danas ima strateški veoma dobar položaj u Londonu budući da je smeštena u blizini najvećeg terena za kriket, Imperial War muzeja i Kennington parka, zahvaljujući kojima ova kuća danas vredi neverovatnih £3.6 miliona. Kao što je izjavio agent za nekretnine Kris Selvud: „Ova kuća zaista nudi nešto neobično i ekskluzivno na tržištu nekretnina!“

Izvor: www.luxlife.com