Connect with us
Arhitektura

Nekada vodotoranj- danas dom

Kako izgleda kada arhitekta do─Ĺe na ideju da nekada┼ínji vodotoranj pretvori u dom? I to kakav!

Ovaj luksuzni dom poreklom iz Viktorijanske ere nalazi se u londonskom okrugu Lambeth, a transformacija ove strukture iz 1877. godine bila je tako spektakularna da je ─Źak dokumentovana i u televizijskoj emisiji „Grand Designs“ u Velikoj Britaniji 2012. godine.

Prvobitna imovina, kupljena je za ÔÇťsamoÔÇŁ 380.000 funti iako su vlasnici tokom devetomese─Źnog renoviranja potro┼íili „milione“ kako bi ovaj toranj za vodu pretvorili u dom kakav danas izgleda.

Kako izgleda kada vodotoranj postane dom?

Kako izgleda kada vodotoranj postane dom?

Kompletno, sa svojih osam nivoa, toranj se prostire na povr┼íini od oko 500 m2 stambenog prostora, a opremljen je najboljim modernim sadr┼żajima i estetskim konstrukcijama. Ima pet spavac╠üih soba i ─Źetiri kupatila, pored prostranog vrta. Imanje poseduje najsavremeniju kabinu za lift i nadogra─Ĺenu spoljnu staklenu kocku koja se sastoji od kuhinje, trpezarije i ostalih prostorija za prijem gostiju.

Zanimljivo je i to ┼íto je ovaj toranj snabdevao vodom ─Źak i glumca ─îarlija ─îaplina koji je u mladosti ┼żiveo u Lambeth prihvatili┼ítu, nedaleko od tornja sa svojom majkom.

Ova prelepa stambena jedinica danas ima strate┼íki veoma dobar polo┼żaj u Londonu budu─çi da je sme┼ítena u blizini najvec╠üeg terena za kriket, Imperial War muzeja i Kennington parka, zahvaljuju─çi kojima ova ku─ça danas vredi neverovatnih ┬ú3.6 miliona. Kao ┼íto je izjavio agent za nekretnine Kris Selvud: „Ova ku─ça zaista nudi ne┼íto neobi─Źno i ekskluzivno na tr┼żi┼ítu nekretnina!“

Izvor: www.luxlife.com