Connect with us

Energetska efikasnost

Premijerno na međunarodnom sajmu RENEXPO® 2019

Objavljeno

:

Hidrogen kao alternativa prirodnom gasu – nove Kawasaki turbine za kogenerativna postrojenja

Studija o potencijalu drvne biomase u Srbiji, pod pokroviteljstvom nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja – primeri izgradnje postrojenja na biomasu po najzahtevnijim kriterijumima

Šesta međunarodna konferencija Energija iz biomase na Zapadnom Balkanu održaće se uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike drugog dana RENEXPO® sajma u četvrtak 25. aprila 2019. Samostalni savetnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Dušan Jović, otvoriće program konferencije. Premijerno će biti predstavljena Studija o potencijalu drvne biomase u Srbiji, pod pokroviteljstvom nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koju predstavlja Dejan Stojadinović, nezavisni savetnik za energiju, a Inventuru šuma, pod pokroviteljstvom organizacije za hranu i poljoprivredu UN (FAO), predstavlja Predrag Jović.

Najzanimljivija predavanja očekuju se od vodećih svetskih kompanija koje će predstaviti inovativne tehnologije i rešenja za izgradnju postrojenja na biomasu. Winfried Schmidt i Christian Athanasovici iz Kawasaki Gas Turbine Europe predstaviće održive distribucione kogenerativne sisteme i nove turbine koje mogu koristiti i prirodni gas ali i hidrogen kao ekološki prihvatljivu alternativu. Patentiranu NOTAR® tehnologiju za pretvaranje lokalne biomase u obnovljivu energiju predstaviće Pierre Evrard iz belgijske kompanije Xylowatt. Regionalni lider u izgradnji termoenergetskih postrojenja Đuro Đaković, kompanija iz Hrvatske, predstaviće proces optimizacije energetskih rešenja, kontrolne i monitoring sisteme za kogenerativna postrojenja na primeru nedavno realizovanih projekata ukupne vrednosti preko 100 miliona evra.

Na temu dostignuća i izazova tržišta u regionu i EU govoriće dr Luciano Beneduce, Agro-Food Technological District Region Apulia iz Italije i predstaviti projekat Up_Running u okviru Horizont 2020 kao uspešnu evropsku praksu. O izazovima i preprekama za uspešnu realizaciju u regionu govori Darijo Lazić, IQ Consulting iz Hrvatske, a primer uspešne prakse u Srbiji predstaviće Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj.

Sajamska izložba RENEXPO® održava se u Beogradu sa zavidnim brojem međunarodnih kompanija koje predstavljaju proizvode, opremu i usluge, kao i sistemska rešenja od projektovanja postrojenja do izgradnje i puštanja u rad po sistemu ključ u ruke. Posetioce očekuje preko 120 štandova izlagača, otvaranje sajma uz prisustvo visokih zvaničnika i mogućnost besplatnog učešća na međunarodnim poslovnim sastancima drugog dana sajma, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Ulaz na sajamsku izložbu je besplatan za posetioce uz registraciju.

Za više informacija posetite www.renexpo-belgrade.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno