Connect with us
Novosti

CEPRO zavese pru┼żaju za┼ítitu od zavariva─Źke svetlosti

CEPRO, holandska kompanija, je evropski i svetski priznati proizvo─Ĺa─Ź opreme za za┼ítitu zavariva─Źa od zavariva─Źke svetlosti, buke i toplote. Njihov proizvodni program obuhvata za┼ítitne zavese, zavariva─Źke pokriva─Źe, zavariva─Źke kabine, paravane, opremu za bezbedno zavarivanje na otvorenom, konstrukciona re┼íenja (┼íine, savitljive ruke, ramne okvire, cevne sisteme, kontrukcije kabina) a najnoviji dodatka njihovom asortimanu ─Źine proizvodi namenjeni za za┼ítitu od COVID-a.

zavarivanje

Foto: GEM TRADE doo / CEPRO obezbe─Ĺuje ┼íirok dijapazon zavariva─Źkih zavesa

Svetlost koja nastaje pri zavarivanju je izrazito opasni a istovremeno, neizostavni element zavariva─Źkog postupka. Zavariva─Ź se od ┼ítetnog uticaja ┼ítiti no┼íenjem zavariva─Źke maske/nao─Źara i za┼ítitne ode─çe. Me─Ĺutim, ljudi koji su u njegovoj okolini mogu, usled blizine ove jake svetlosti da nastradaju (konjuktivitis, katarakta, opekotine) i zato je nu┼żno primeniti adekvatno za┼ítitu. Kako je u ve─çini velikih proizvodnih postrojenja nu┼żno da postoji komunikacija me─Ĺu zaposlenima koji su u razli─Źitim sekcijama kao i mogu─çnost pravovremenih intervencija u slu─Źaju nesre─çe, kao najadekvatnije re┼íenje su se pokazale providne zavariva─Źke zavese. CEPRO obezbe─Ĺuje ┼íirok dijapazon zavariva─Źkih zavesa koje su razli─Źitih boja, debljina, stepena providnosti, na─Źina ka─Źenja (samostalno, na ramovima, u panoima) a koje sve pru┼żaju nu┼żno potrebnu za┼ítitu od zavariva─Źke svetlosti. Zavese su izra─Ĺene u skladu sa najvi┼íim standardima bezbednosti.

zavarivanje

Foto: GEM TRADE doo / CEPRO, holandska kompanija, je evropski i svetski priznati proizvo─Ĺa─Ź opreme za za┼ítitu zavariva─Źa od zavariva─Źke svetlosti, buke i toplote

Zavariva─Źke zavese

Varnice koje nastaju pri zavarivanju i bru┼íenju su izvor opasnosti, bez obzira da li se ove aktivnosti obavljaju u industrijskim halama ili malim radionicama. Ne samo ┼íto varnice mogu ozbiljno da povrede radnika (opekotine) mogu da ugroze i sam proizvodni proces o┼íte─çenjima koje izazivaju na opremi ali i da izazovu po┼żare. Nije ─Źudo ┼íto ve─çina osiguravaju─çih ku─ça zahteva da, pri osiguravanju industrijskih pogona, zapaljiva i/ili skupa oprema koja se nalazi u blizini zavariva─Źkih /brusa─Źkih mesta bude adekvatno za┼íti─çena pokriva─Źima (tzv.zavariva─Źka ─çebad). Ovi pokriva─Źi se izra─Ĺuju od nezapaljivih materijala, pro┼íivene su nezapaljivim a izrazito izrd┼żljivim koncem od kevlara.

zavarivacke zavese

Foto: GEM TRADE doo / zavariva─Źki pokriva─Źi se mogu praviti za horizontalnu ili vertikalnu primenu u razli─Źitim sirovinskim sastavima i dimenzijama

U zavisnosti od prirode radnog zadatka i materijala koji se zavaruju/bruse, tipa rizika koji mo┼że da nastane na radnom mestu, frekvenciji upotrebe, blizine izvora varnica i drugih faktora okru┼żenja, zavariva─Źki pokriva─Źi se mogu praviti za horizontalnu ili vertikalnu primenu u razli─Źitim sirovinskim sastavima i dimenzijama. Ukoliko uslovi koji postoje u radnom okru┼żenju prezilaze standardnu ponudu, Cepro proizvodi i pokriva─Źe i zavese od specijalnih materijala, oblika, boja i sl. Svi proizvodi su izra─Ĺeni prema najvi┼íim bezbednosnim i kvalitetnih standardima i u distribuciju se pu┼ítaju tek nakon opse┼żnih ispitivanja.

 

GEM TRADE logo 

GEM Trade d.o.o.
Bele njive 35, 21000 Novi Sad
+381 21 6623 159, +381 21 452 844
Servis: Rade Kon─Źara 1, 21131 Petrovaradin
office@gemtradedoo.com
www.gemtradedoo.com