Connect with us
Arhitektura

Luksuzni hotel usred vinograda (VIDEO)

Jedna od najpoztnatijih vinskih kuća u Australiji, Seppeltsfield, uskoro kreće sa gradnjom novog hotela u dolini Barossa. Dizajn hotela koji će imati 12 spratova i oko 70 soba potpisuje kuća Intro Architecture. Izgled hotela inspirisan je istorijom ove vinarije i njenog drevnog podruma u kome se nalaze bačve fortifikovanog vina starog i do 140 godina.

Hotel će biti sagrađen usred vinograda ove kuće i biće okružen čokotima sorte grenaš, starim 60 do 80 godina. Kula je stvorena tako da naizgled raste iz vinograda, a njeni „kočići“ se zatim uvijaju kako bi stvorili oblik zakrivljenosti poput vinove loze.

Hotel

Izgradnja ovog hotela podiće međunarodnu reputaciju Australije u vinskom svetu

Dizajnerski tim postavio je cilj da razume i zabeleži ono što vinariju Seppeltsfield  i širu regiju Barossa čini jedinstvenom lokacijom u Južnoj Australiji. Kako objašnjavaju, filozofija dizajna rođena je gledajući kako majstori drže alate dok izvijaju i konveksiraju svaki drvenu dasku u oblik bačve.

Hotel Barossa

Hotel Oscar Seppeltsfield biće nazvan po najuglednijem vinaru iz loze koja je osnovala kuću Seppeltsfield, Oskaru Benou Sepeltu

Tim dizajnera se nada da će stvoriti vrlo  izražajan i savremen dizajn koji se uklapa u to organsko okruženje. Gosti hotela će moći da uživaju u panoramskom baru i na privatnim terasama koje će se pružati iz svake sobe, sa neverovatnim pogledom na jedan od najlepših vinograda u Australiji.