Connect with us
Arhitektura

Luksuzni hotel usred vinograda (VIDEO)

Jedna od najpoztnatijih vinskih ku─ça u Australiji, Seppeltsfield, uskoro kre─çe sa gradnjom novog hotela u dolini Barossa. Dizajn hotela koji ─çe imati 12 spratova i oko 70 soba potpisuje ku─ça Intro Architecture. Izgled hotela inspirisan je istorijom ove vinarije i njenog drevnog podruma u kome se nalaze ba─Źve fortifikovanog vina starog i do 140 godina.

Hotel ─çe biti sagra─Ĺen usred vinograda ove ku─çe i bi─çe okru┼żen ─Źokotima sorte grena┼í, starim 60 do 80 godina. Kula je stvorena tako da naizgled raste iz vinograda, a njeni „ko─Źi─çi“ se zatim uvijaju kako bi stvorili oblik zakrivljenosti poput vinove loze.

Hotel

Izgradnja ovog hotela podi─çe me─Ĺunarodnu reputaciju Australije u vinskom svetu

Dizajnerski tim postavio je cilj da razume i zabele┼żi ono ┼íto vinariju Seppeltsfield┬á i ┼íiru regiju Barossa ─Źini jedinstvenom lokacijom u Ju┼żnoj Australiji. Kako obja┼ínjavaju, filozofija dizajna ro─Ĺena je gledajuc╠üi kako majstori dr┼że alate dok izvijaju i konveksiraju svaki drvenu dasku u oblik ba─Źve.

Hotel Barossa

Hotel Oscar Seppeltsfield bi─çe nazvan po najuglednijem vinaru iz loze koja je osnovala ku─çu Seppeltsfield, Oskaru Benou Sepeltu

Tim dizajnera se nada da c╠üe stvoriti vrlo┬á izra┼żajan i savremen dizajn koji se uklapa u to organsko okru┼żenje. Gosti hotela ─çe mo─çi da u┼żivaju u panoramskom baru i na privatnim terasama koje ─çe se pru┼żati iz svake sobe, sa neverovatnim pogledom na jedan od najlep┼íih vinograda u Australiji.