Connect with us
Novosti

Otvorene prijave za Think Green studentski hakaton

Do 04.aprila su otvorene prijave za Think Green studentski hakaton za rešavanje izazova u oblasti zaštite životne sredine koji organizuje Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) u periodu od 13. do 15. aprila 2022. godine. Ako vas zanima zaštita životne sredine i kako inovacije mogu doprineti održivijem okruženju, a takođe obožavate da rešavate izazove i radite sa ambicioznim mladim ljudima, onda je ovaj događaj baš za vas. Studentski Think Green hakaton organizuje se u okviru projekta „EU podrška Naučnotehnološkom parku Beograd u pružanju usluga inovativnim kompanijama“. 

Svoju prijavu kao tim ili pojedinac od kojih će biti forrmirani multidisciplinarni timovi, možete poslati ovde. Na hakatonu mogu učestvovati studenti svih fakulteta, do 30 godina starosti. Prednost pri odabiru učesnika imaće multidisciplinarni timovi koji iskažu veliku motivisanost za učešće na ovom događaju i studenti završnih godina.

Kako Think Green studentski hakaton izgleda?

Na hakatonu će učestvovati ukupno 10 timova sa do 5 članova. Idealan tim čine pojedinci koji poznaju tehnologiju, imaju predznanja o razvoju poslovanja: poznavanju tržišta, marketingu, definisanju ciljnih grupa ili su im problemi ekologije vrlo bliski.

Prvog dana ovog događaja, učesnicima će biti predstavljeni izazovi i tačan opis problema. Timovima su na raspolaganju 72 sata kako bi predložili svoja kreativna rešenja koja se sastoje od tehničkog dela i ispitane potrebe na tržištu. U toku razvoja rešenja timovi nisu u obavezi da budu u kompleksu NTP Beograd, već je u zavisnosti od dinamike i epidemiološke situacije rad moguć i sa drugih lokacija. Rešenja timova biće predstavljena poslednjeg, trećeg dana događaja pred stručnim žirijem koji će odabrati najbolje timove.

Ukoliko učestvujete na ovom hakatonu:

  • Stećićete nova znanja i dobiti podršku mentora
  • Upoznaćete druge studente sa sličnim ambicijama i steći nove kontakte
  • Najbolji timovi dobiće dalju podršku za razvoj rešenja kroz startap
  • Rešavajući izazove u oblasti zaštite životne sredine doprinosite zajednici
Think Green Hakaton

foto: web1.grf.bg.ac.rs

Još jedna pogodnost za učesnike hakatona je prilika da se upoznaju i rade sa uspešnim preduzetnicima i kompanijama članicama NTP Beograd koje razvijaju napredna tehnološka rešenja i inovacije, kako u oblasti zaštite životne sredine tako i u drugim industrijama.

Sjajne nagrade obezbeđene su za tri prvoplasirana tima:

  1. Prvoplasirani tim dobiće ekspertsku podršku za dalji razvoj poslovne ideje tj. inovativnog rešenja do koga su došli na hakatonu, kao i studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji
  2. Drugoplasirani tim dobija studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji
  3. Trećeplasirani tim dobija vrednu literaturu u oblasti razvoja inovativnih biznisa i startap kompanija.

Nagrada za dva prvoplasirana tima, studijsko putovanje u Luven, Belgija, obezbeđena je kroz projekat „Puls Evrope – medijske posete EU“. Oba projekta finansira Evropska unija.

Izvor: Građevinski fakultet u Beogradu