Connect with us
Novosti

Otvorene prijave za Think Green studentski hakaton

Do 04.aprila su otvorene prijave za Think Green studentski hakaton za re┼íavanje izazova u oblasti za┼ítite ┼żivotne sredine koji organizuje Nau─Źno-tehnolo┼íki park Beograd (NTP Beograd) u periodu od 13. do 15. aprila 2022. godine. Ako vas zanima za┼ítita ┼żivotne sredine i kako inovacije mogu doprineti odr┼żivijem okru┼żenju, a tako─Ĺe obo┼żavate da re┼íavate izazove i radite sa ambicioznim mladim ljudima, onda je ovaj doga─Ĺaj ba┼í za vas. Studentski Think Green hakaton organizuje se u okviru projekta ÔÇ×EU podr┼íka Nau─Źnotehnolo┼íkom parku Beograd u pru┼żanju usluga inovativnim kompanijamaÔÇť.┬á

Svoju prijavu kao tim ili pojedinac od kojih ─çe biti forrmirani multidisciplinarni timovi, mo┼żete poslati ovde. Na hakatonu mogu u─Źestvovati studenti svih fakulteta, do 30 godina starosti. Prednost pri odabiru u─Źesnika ima─çe multidisciplinarni timovi koji iska┼żu veliku motivisanost za u─Źe┼í─çe na ovom doga─Ĺaju i studenti zavr┼ínih godina.

Kako Think Green studentski hakaton izgleda?

Na hakatonu ─çe u─Źestvovati ukupno 10 timova sa do 5 ─Źlanova. Idealan tim ─Źine pojedinci koji poznaju tehnologiju, imaju predznanja o razvoju poslovanja: poznavanju tr┼żi┼íta, marketingu, definisanju ciljnih grupa ili su im problemi ekologije vrlo bliski.

Prvog dana ovog doga─Ĺaja, u─Źesnicima ─çe biti predstavljeni izazovi i ta─Źan opis problema. Timovima su na raspolaganju 72 sata kako bi predlo┼żili svoja kreativna re┼íenja koja se sastoje od tehni─Źkog dela i ispitane potrebe na tr┼żi┼ítu. U toku razvoja re┼íenja timovi nisu u obavezi da budu u kompleksu NTP Beograd, ve─ç je u zavisnosti od dinamike i epidemiolo┼íke situacije rad mogu─ç i sa drugih lokacija. Re┼íenja timova bi─çe predstavljena poslednjeg, tre─çeg dana doga─Ĺaja pred stru─Źnim ┼żirijem koji ─çe odabrati najbolje timove.

Ukoliko u─Źestvujete na ovom hakatonu:

  • Ste─çi─çete nova znanja i dobiti podr┼íku mentora
  • Upozna─çete druge studente sa sli─Źnim ambicijama i ste─çi nove kontakte
  • Najbolji timovi dobi─çe dalju podr┼íku za razvoj re┼íenja kroz startap
  • Re┼íavaju─çi izazove u oblasti za┼ítite ┼żivotne sredine doprinosite zajednici
Think Green Hakaton

foto: web1.grf.bg.ac.rs

Jo┼í jedna pogodnost za u─Źesnike hakatona je prilika da se upoznaju i rade sa uspe┼ínim preduzetnicima i kompanijama ─Źlanicama NTP Beograd koje razvijaju napredna tehnolo┼íka re┼íenja i inovacije, kako u oblasti za┼ítite ┼żivotne sredine tako i u drugim industrijama.

Sjajne nagrade obezbe─Ĺene su za tri prvoplasirana tima:

  1. Prvoplasirani tim dobiće ekspertsku podršku za dalji razvoj poslovne ideje tj. inovativnog rešenja do koga su došli na hakatonu, kao i studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji
  2. Drugoplasirani tim dobija studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji
  3. Tre─çeplasirani tim dobija vrednu literaturu u oblasti razvoja inovativnih biznisa i startap kompanija.

Nagrada za dva prvoplasirana tima, studijsko putovanje u Luven, Belgija, obezbe─Ĺena je kroz projekat ÔÇ×Puls Evrope ÔÇô medijske posete EUÔÇť. Oba projekta finansira Evropska unija.

Izvor: Gra─Ĺevinski fakultet u Beogradu┬á