Connect with us
Novosti

LG ubrzava B2B inovacije u saradnji sa Microsoftom

LG nadogra─Ĺuje infotainment sisteme za automobile i upravljanje zgradama uz pomo─ç tehnologije Microsoft Azure Cloud i ve┼íta─Źke inteligencije

LG Electronics (LG) sara─Ĺuje sa kompanijom Microsoft na izgradnji svojih infotainment sistema za automobile, sistema za upravljanje zgradama i drugih B2B saradnji. Kao ┼íto je najavljeno na sajmu CES 2020, LG ─çe koristiti usluge Microsoft Azure i ve┼íta─Źku inteligenciju kako bi ubrzao digitalnu transformaciju svog rastu─çeg B2B poslovanja.

Pre godinu dana, LG je zapo─Źeo saradnju sa Microsoftom u cilju pobolj┼íanja i daljeg rasta svog poslovanja u vezi sa autonomnim vozilima i infotainment sistemima. LG ─çe pro┼íiriti obim novih projekata van automobilskog sektora u komercijalni prostor.

LG planira da poboljša svoje sisteme upravljanja kako bi omogućio sistemu Building Energy Control (BECON) da efikasnije upravlja i kontroliše HVAC sisteme (grejanje, ventilaciju i klimatizaciju) koristeći uslugu Azure.

Dok pro┼íiruje svoj sistem BECON u svetu uz Microsoftovu podr┼íku, kompanija ─çe razvijati slede─çu verziju ovog sistema sa Azure podacima i hibridnim cloudom, kao i sa uslugama ve┼íta─Źke inteligencije.

Infotainment sistemi ─çe integrisati LG-jeve tehnologije virtuelnog li─Źnog asistenta sa Microsoftovim akcelatorom re┼íenja virtuelnog pomo─çnika i li─Źnim asistentima proizvo─Ĺa─Źa automobila kako bi pobolj┼íali svoja iskustva sa brendom i pru┼żili razli─Źite povezane usluge krajnjim korisnicima. Ova inovativna HMI softverska platforma je dizajnirana za unapre─Ĺenje monetizacije novih digitalnih usluga.

ÔÇ×Microsoft donosi komplementarne tehnologije i sinergiju za unapre─Ĺenje B2B re┼íenja kompanije LGÔÇť, rekao je dr Li Sang-jong (Lee Sang-yong), stariji potpredsednik i rukovodilac centra Automotive & Business Solutions u kompaniji LG Electronics. ÔÇ×Na┼ía saradnja sa kompanijom Microsoft ─çe pomo─çi u konkurentnosti i digitalnoj transformaciji za LG B2B podru─Źja koja predstavljaju motor rasta u budu─çnosti.ÔÇť

ÔÇ×Microsoft omogu─çava kompanijama za mobilnost da digitalno transformi┼íu i identifikuju nove poslovne mogu─çnostiÔÇť, rekao je Sand┼żaj Ravi (Sanjay Ravi), glavni direktor za automobilsku industriju u kompaniji Microsoft Corp. ÔÇ×LG podsti─Źe inovacije i svojim korisnicima pru┼ża nove usluge sa dodatnom vredno┼í─çu izgradnjom svojih sopstvenih digitalnih mogu─çnosti i kulture zasnovane na podacimaÔÇť, istakao je on.

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnolo┼íki inovator u potro┼ía─Źkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i ku─çnim ure─Ĺajima. Zapo┼íljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara ┼íirom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata ─Źetiri poslovnih jedinica ÔÇô Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vode─çih svetskih proizvo─Ĺa─Źa flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih ure─Ĺaja, ma┼íina za pranje ve┼ía i fri┼żidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja ÔÇ×ENERGY STAR┬« partner godineÔÇŁ za 2014. godinu. Za vi┼íe informacija, posetite www.lg.com/rs