Connect with us
Gra─Ĺevina

Kre─çe rekonstrukcija Realovog stadiona – Evo kako ─çe izgledati novi Santjago Bernabeu (VIDEO)

Rekonstrukcija stadiona Santjago Bernabeu, doma fudbalera Real Madrida,uskoro bi trebalo da po─Źne. Ovaj poduhvat obezbedi─çe da arena i dalje bude globalno merilo u svetu sporta i arhitekture.┬á

Radovi na rekonstrukciji su bili planirani za leto, ali obzirom da ve─ç neko vreme se ne igraju utakmice zbog pandemije koronavirusa, radovi su krenuli ranije nego ┼íto je planirano. Gradske vlasti su dale dozvolu da se uprkos pandemiji radovi nastave.┬áPrema Florentinu Perezu, predsedniku Real Madrida, novi stadion ─çe i dalje biti postavka koja generi┼íe emocije koje ─çe ostaviti svoj trag na budu─çnost Real Madrida. Bic╠üe ovo najlep┼íi stadion na svetu, ponos za ─Źlanove i navija─Źe.

Ovaj stadion je star 73 godine, a planirana rekonstrukcija ─çe ko┼ítati 500.000.000. Novi model podrazumeva postavljanje pokretnog krova, te mogu─çnost stvaranja mikro-klime, kako bi se stvorili idealni uslovi za igru. Kapacitet novog stadiona┬á─çe biti smanjen za ta─Źno jednu stolicu, tako da ─çe mo─çi da primi 80.242 navija─Źa.