Connect with us
Gra─Ĺevina

Kragujevac- da investitori budu oslobo─Ĺeni poreza

Kragujeva─Źko Gradsko ve─çe je predlo┼żilo da investitori, Republika Srbija ili privredno dru┼ítvo koje osniva dr┼żava budu oslobo─Ĺeni pla─çanja doprinosa za ure─Ĺenje gra─Ĺevinskog zemlji┼íta za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Ta odluka je, kako je saop┼íteno, „vid pru┼żanja podr┼íke grada Kragujevca realizaciji projekta od op┼íteg interesa za ja─Źanje Sistema nacionalne bezbednosti Republike Srbije“, prenosi „Nova Ekonomija“. Prema ranijim najavama iz lokalne samouprave jeftini stanovi za pripadnike slu┼żbi bezbednosti gradi─çe se u naselju Denino Brdo, a u prvoj fazi se o─Źekuje gradnja od 200 – 300 stanova.

Izgradnja 2.000 stanova

Grad Kragujevac je za izgradnju stanova ustupio svoju lokaciju od 20 hektara u naselju Denino brdo gde postoje uslovi za gradnju do 2.000 stanova. Kroz Plan detaljne regulacije, Grad je na toj parceli promenio prvobitnu namenu da bude mini industrijska zona.

Glavni gradski urbanista Aleksandar Nenkovi─ç je ranije rekao agenciji Beta da je u okviru priprema za izgradnju jeftinih stanova lokalna uprava Kragujevca zavr┼íila pripremu planske dokumentacije i da po najbr┼żoj mogu─çoj proceduri projektant mo┼że da dobije gra─Ĺevinsku dozvolu. On je dodao da Grad Kragujevac u ovom trenutku nije sposoban da finansira nedostaju─çu infrastrukturu na lokaciji, pa je potrebna pomo─ç dr┼żave. O predlogu odluke Gradskog ve─ça odlu─Źiva─çe Skup┼ítina Kragujevca.