Connect with us

Materijali

Kompanija Bekament otvorila dva nova pogona i automatizovani magacin

Objavljeno

:

Kompanija Bekament je uz prisustvo dr Nebojše Stefanovića, potpredsednika Vlade Srbije, ministra unutrašnjih poslova, otvorila nove pogone za proizvodnju praškastih materijala i tečnog programa, kao i potpuno automatizovani magacin u okviru svog fabričkog kompleksa u Aranđelovcu.

U izgradnju ovih proizvodnih pogona, koji su među najmodernijima u Evropi, uloženo je preko osam miliona evra. Ova investicija će omogućiti da se proizvodni kapacitet utrostruči, te će se u fabrici godišnje proizvoditi do 350.000 tona građevinskog materijala. Novi pogoni fabrike su kompletno automatizovani, počev od procesa proizvodnje i pakovanja, pa sve do skladištenja materijala u magacinskom prostoru.

Ministar Stefanović i porodica Čolović

Pokretanjem novih pogona i automatizacijom magacina, kompanija Bekament će biti u mogućnosti da proizvede čak 100 tona praškastih i 70 tona tečnih proizvoda na sat. Prošireni proizvodni kapacitet omogućiće kompaniji Bekament da zadovolji sve potrebe domaćeg i izvoznih tržišta, dok će uz automatizovani magacin postaviti nove standarde kada je reč o brzini i kvalitetu isporuke materijala kupcima.
“Ovo je veliki dan za kompaniju Bekament. Iza nas je 25 godina uspešnog poslovanja tokom kojih smo postavili temelje za budući razvoj. Rezultat toga je naša liderska pozicija u segmentu proizvodnje materijala za završne radove. Zahvaljujući posvećenosti svih zaposlenih u kompaniji, uspeli smo da realizujemo sve što smo planirali do sada i da iz godine u godinu nastavljamo sa trendom rasta u svakom segmentu poslovanja”, rekao je na otvaranju gospodin Aleksandar Čolović, generalni direktor kompanije Bekament.

Kompanija Bekament poseduje i brojne sertifikate (ETA sertifikat i ISO sertifikati – ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001) koji potvrđuju da je reč o proizvodima vrhunskog kvaliteta. Uz posedovanje ovih sertifikata kompanija Bekament uspešno plasira svoje proizvode na domaće, kao i na tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Slovenije i Albanije.

Bekament, otvaranje fabrike

O kompaniji:

Kompanija Bekament je domaća kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za završne radove u građevinarstvu. Svoju lidersku poziciju na domaćem i regionalnim tržištima gradi već 25 godina. U segmentu proizvodnje fasadnih termoizolacionih sistema, kompanija Bekament je vodeća na tržištu Srbije. Preko 50 odsto proizvodnje ova kompanija izvozi na tržišta država u regionu i lider je u svojoj grani industrije u Crnoj Gori i Makedoniji, a u prva tri proizvođača u Bosni i Hercegovini. Svoje proizvode kompanija izvozi još u Mađarsku, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku i Albaniju. Kompanija je počela sa izvozom 2005. godine i svake godine beleži rast od 20 odsto.

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno