Connect with us
Materijali

Kompanija Bekament otvorila dva nova pogona i automatizovani magacin

Kompanija Bekament je uz prisustvo dr Neboj┼íe Stefanovi─ça, potpredsednika Vlade Srbije, ministra unutra┼ínjih poslova, otvorila nove pogone za proizvodnju pra┼íkastih materijala i te─Źnog programa, kao i potpuno automatizovani magacin u okviru svog fabri─Źkog kompleksa u Aran─Ĺelovcu.

U izgradnju ovih proizvodnih pogona, koji su me─Ĺu najmodernijima u Evropi, ulo┼żeno je preko osam miliona evra. Ova investicija ─çe omogu─çiti da se proizvodni kapacitet utrostru─Źi, te ─çe se u fabrici godi┼ínje proizvoditi do 350.000 tona gra─Ĺevinskog materijala. Novi pogoni fabrike su kompletno automatizovani, po─Źev od procesa proizvodnje i pakovanja, pa sve do skladi┼ítenja materijala u magacinskom prostoru.

Ministar Stefanovi─ç i porodica ─îolovi─ç

Pokretanjem novih pogona i automatizacijom magacina, kompanija Bekament ─çe biti u mogu─çnosti da proizvede ─Źak 100 tona pra┼íkastih i 70 tona te─Źnih proizvoda na sat. Pro┼íireni proizvodni kapacitet omogu─çi─çe kompaniji Bekament da zadovolji sve potrebe doma─çeg i izvoznih tr┼żi┼íta, dok ─çe uz automatizovani magacin postaviti nove standarde kada je re─Ź o brzini i kvalitetu isporuke materijala kupcima.
ÔÇťOvo je veliki dan za kompaniju Bekament. Iza nas je 25 godina uspe┼ínog poslovanja tokom kojih smo postavili temelje za budu─çi razvoj. Rezultat toga je na┼ía liderska pozicija u segmentu proizvodnje materijala za zavr┼íne radove. Zahvaljuju─çi posve─çenosti svih zaposlenih u kompaniji, uspeli smo da realizujemo sve ┼íto smo planirali do sada i da iz godine u godinu nastavljamo sa trendom rasta u svakom segmentu poslovanjaÔÇŁ, rekao je na otvaranju gospodin Aleksandar ─îolovi─ç, generalni direktor kompanije Bekament.

Kompanija Bekament poseduje i brojne sertifikate (ETA sertifikat i ISO sertifikati ÔÇô ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001) koji potvr─Ĺuju da je re─Ź o proizvodima vrhunskog kvaliteta. Uz posedovanje ovih sertifikata kompanija Bekament uspe┼íno plasira svoje proizvode na doma─çe, kao i na tr┼żi┼íta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Ma─Ĺarske, Bugarske, Crne Gore, Slovenije i Albanije.

Bekament, otvaranje fabrike

O kompaniji:

Kompanija Bekament je doma─ça kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za zavr┼íne radove u gra─Ĺevinarstvu. Svoju lidersku poziciju na doma─çem i regionalnim tr┼żi┼ítima gradi ve─ç 25 godina. U segmentu proizvodnje fasadnih termoizolacionih sistema, kompanija Bekament je vode─ça na tr┼żi┼ítu Srbije. Preko 50 odsto proizvodnje ova kompanija izvozi na tr┼żi┼íta dr┼żava u regionu i lider je u svojoj grani industrije u Crnoj Gori i Makedoniji, a u prva tri proizvo─Ĺa─Źa u Bosni i Hercegovini. Svoje proizvode kompanija izvozi jo┼í u Ma─Ĺarsku, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku i Albaniju. Kompanija je po─Źela sa izvozom 2005. godine i svake godine bele┼żi rast od 20 odsto.