Connect with us
Novosti

Kontejneri za stanovanje cena na tr┼żi┼ítu

Velika potra┼żnja kada su kontejneri za stanovanje u pitanju, desila se sa po─Źetkom pandemije korona virusa. Se─çate li se kolika navala je nastupila za vikendicama i objektima u prirodi? Pravi sre─çkovi─çi bili su oni koji su imali gotove vikendice u koje su odmah mogli da u┼íetaju. Me─Ĺutim, oni koji su imali placeve, potrudili su se da prona─Ĺu objekte koji ─çe im biti od koristi. Tih dana cena je bila fraza koju su tipkali mnogi prsti─çi ┼íirom Srbije.

Uzlazni trend i pove─çana potreba za ovim vidom sme┼ítaja, nastavljena je i danas. Razlozi za to su mnogi. Ako su i va┼í izbor kontejneri za stanovanje cena ne bi trebala da vam bude problem. A znate li za┼íto? Zato ┼íto je ponuda velika. Odnosno, bez obzira da li vi birate kontejner ku─çu, kontejner za vikendicu ili poslovni prostor, kontejner koji pru┼ża osnovni sme┼ítaj ili je u pitanju moderni kontejner za stanovanje, ne brinite, za vas postoji model koji ─çe vam pru┼żiti najbolji odnos cene i kvaliteta. Shodno potrebama tr┼żi┼íta, ali i samosvenim proizvo─Ĺa─Źima, proizvodnja kontejnera je u stalnom usponu i to po pitanju izbora odgovaraju─çih materijala, primene inovativnih postupaka i stvaranja savremenijih modela.

Kontejneri za stanovanje cena i kriterijumi izbora

Ukoliko su va┼ía ┼żelja cena se razlikuje po vi┼íe razli─Źitih kriterijuma.

  • Veli─Źina – Iako je standardna veli─Źina 6mx2,4m, danas postoje i ve─çi i manji modeli, ┼íto zavisi od namene i potrebe korisnika;
  • Izbor materijala, odnosno sirovine od koje su napravljeni je klju─Źna stavka. Kvalitetniji i ekolo┼íki materijali su skuplji, te su i krajnja cena, ali i kvalitet samog modela vi┼íi;
  • Opremljenost ÔÇô nije isto da li se radi o standardnim modelima ili su u pitanju moderni kontejneri za stanovanje, koji pored osnovnih uslova za sme┼ítaj, nude i luksuzno opremljeno kupatilo, imaju ugra─Ĺen inverter klima ure─Ĺaj, luksuzne podne i zidne obloge, kvalitetniju izolaciju, komarnike i sl;
  • Stanje objekta ÔÇô ovde se misli da li je u pitanju novi objekat ili se prodaje kao kori┼í─çen, odnosno polovan.

Pored navedenih kriterijuma, na cenu kontejnera za stanovanje mo┼że uticati i to da li je ura─Źunat prevoz i monta┼ża kontejnera. U ve─çini slu─Źajeva cena se tako i formira, sem ukoliko nije druga─Źije nazna─Źeno.

Ako va┼í izbor budu kontejneri za stanovanje cena ─çe se kretati u proseku od 1.500 eur do 5.000 eur za manje i osnovne modele. Me─Ĺutim, ukoliko su u pitanju luksuzni, moderno opremljeni, povr┼íinski ve─çi cena ─çe biti daleko vi┼ía. U zavisnosti od toga da li su u pitanju mobilni kontejneri za stanovanje, kao ┼íto su kontejneri za sme┼ítaj radnika, ili je re─Ź o kontejnerima vikendicama ili kontejner ku─çama, postoje dodatni tro┼íkovi. Kada su u pitanju mobilni cena je ta koju platite prilikom kupovine, me─Ĺutim kod su to tzv. fiksni kontejneri za stanovanje cena je uve─çana za tro┼íkove dozvole za gradnju. Drugim re─Źima, kao i kod podizanja, odnosno gradnje objekta od ─Źvrstog materijala, neophodna je dozvola. Tako─Ĺe, kada su slu─Źaj ovi kontejneri za stanovanje cena je dodatno vi┼ía, jer kupac mora obezbediti temelj na koji ─çe se kontejner montirati i priklju─Źke za struju vodu i kanalizaciju.

Suma sumarum, ako su va┼ía odluka kontejneri za stanovanje cena izabranog modela je osnova na koju morate dodati jo┼í tro┼íkove dozvole postavke, priklju─Źke struje, sanitarne i kanalizacione mre┼że, kao i tro┼íkove dodatnih gra─Ĺevinskih radova, odnosno izlivanje temelja. Napravite ra─Źunicu i izvucite zaklju─Źak koja opcija je najbolja za vas.