Connect with us
Novosti

Kontejneri za stanovanje cena na tržištu

Velika potražnja kada su kontejneri za stanovanje u pitanju, desila se sa početkom pandemije korona virusa. Sećate li se kolika navala je nastupila za vikendicama i objektima u prirodi? Pravi srećkovići bili su oni koji su imali gotove vikendice u koje su odmah mogli da ušetaju. Međutim, oni koji su imali placeve, potrudili su se da pronađu objekte koji će im biti od koristi. Tih dana cena je bila fraza koju su tipkali mnogi prstići širom Srbije.

Uzlazni trend i povećana potreba za ovim vidom smeštaja, nastavljena je i danas. Razlozi za to su mnogi. Ako su i vaš izbor kontejneri za stanovanje cena ne bi trebala da vam bude problem. A znate li zašto? Zato što je ponuda velika. Odnosno, bez obzira da li vi birate kontejner kuću, kontejner za vikendicu ili poslovni prostor, kontejner koji pruža osnovni smeštaj ili je u pitanju moderni kontejner za stanovanje, ne brinite, za vas postoji model koji će vam pružiti najbolji odnos cene i kvaliteta. Shodno potrebama tržišta, ali i samosvenim proizvođačima, proizvodnja kontejnera je u stalnom usponu i to po pitanju izbora odgovarajućih materijala, primene inovativnih postupaka i stvaranja savremenijih modela.

Kontejneri za stanovanje cena i kriterijumi izbora

Ukoliko su vaša želja cena se razlikuje po više različitih kriterijuma.

  • Veličina – Iako je standardna veličina 6mx2,4m, danas postoje i veći i manji modeli, što zavisi od namene i potrebe korisnika;
  • Izbor materijala, odnosno sirovine od koje su napravljeni je ključna stavka. Kvalitetniji i ekološki materijali su skuplji, te su i krajnja cena, ali i kvalitet samog modela viši;
  • Opremljenost – nije isto da li se radi o standardnim modelima ili su u pitanju moderni kontejneri za stanovanje, koji pored osnovnih uslova za smeštaj, nude i luksuzno opremljeno kupatilo, imaju ugrađen inverter klima uređaj, luksuzne podne i zidne obloge, kvalitetniju izolaciju, komarnike i sl;
  • Stanje objekta – ovde se misli da li je u pitanju novi objekat ili se prodaje kao korišćen, odnosno polovan.

Pored navedenih kriterijuma, na cenu kontejnera za stanovanje može uticati i to da li je uračunat prevoz i montaža kontejnera. U većini slučajeva cena se tako i formira, sem ukoliko nije drugačije naznačeno.

Ako vaš izbor budu kontejneri za stanovanje cena će se kretati u proseku od 1.500 eur do 5.000 eur za manje i osnovne modele. Međutim, ukoliko su u pitanju luksuzni, moderno opremljeni, površinski veći cena će biti daleko viša. U zavisnosti od toga da li su u pitanju mobilni kontejneri za stanovanje, kao što su kontejneri za smeštaj radnika, ili je reč o kontejnerima vikendicama ili kontejner kućama, postoje dodatni troškovi. Kada su u pitanju mobilni cena je ta koju platite prilikom kupovine, međutim kod su to tzv. fiksni kontejneri za stanovanje cena je uvećana za troškove dozvole za gradnju. Drugim rečima, kao i kod podizanja, odnosno gradnje objekta od čvrstog materijala, neophodna je dozvola. Takođe, kada su slučaj ovi kontejneri za stanovanje cena je dodatno viša, jer kupac mora obezbediti temelj na koji će se kontejner montirati i priključke za struju vodu i kanalizaciju.

Suma sumarum, ako su vaša odluka kontejneri za stanovanje cena izabranog modela je osnova na koju morate dodati još troškove dozvole postavke, priključke struje, sanitarne i kanalizacione mreže, kao i troškove dodatnih građevinskih radova, odnosno izlivanje temelja. Napravite računicu i izvucite zaključak koja opcija je najbolja za vas.