Connect with us
Novosti

Top 5 spravica kao idealna zaštita od instekata u dvorištu

Ve─ç sa prvim lepim danim hvata nas neizdr┼ż za boravkom u prirodi i na sve┼żem vazduhu. Terasa, dvori┼íte, ba┼íta, samo su neki od prostora gde ┼żelimo da provodimo ┼íto vi┼íe vremena. Me─Ĺutim, sa letom sti┼żu i insekti koji tako─Ĺe, tra┼że svoje mesto u prirodi. Da biste u┼żivali u danima i no─çima koji predstoje, savetujemo vam da pro─Źitate koje su to spravice koje vam mogu biti za┼ítita od insekata ovog leta. Kada ka┼żemo za┼ítita od insekata, veoma cesto mislimo na komarce koji su najbrojniji. Me─Ĺutim, iz godine u godinu svedoci smo da sve ve─çi broji novih insekata se pojavljuje i u velikoj meri naru┼íavaju idili─Źnu letnju dvori┼ínu atmosferu. Da do toga ne bi do┼ílo tu su top pet spravica za za┼ítitu od insekata.

Mlatilica i be┼żi─Źni aparat za za┼ítitu od insekata

U pitanju je mali, kompaktni ure─Ĺaj koji svojim svetlom privla─Źi komarce i druge insekte, a kada se dovoljno privuku ubija ih elektri─Źna mre┼ża. Tako─Ĺe, jedan deo ure─Ĺaja, na kome se ba┼í nalazi svetlo i mre┼ża mo┼że se izvu─çi iz ure─Ĺaja i slu┼żi kao mlatilica insekata. Ure─Ĺaj se puni preko USB punja─Źa, veoma je lak za kori┼í─çenje, mo┼że se koristiti i u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Odli─Źno je re┼íenje kao za┼ítita od insekata jer ne koristi hemijska sredstva, kao sredstvo u borbi.

USB lampa

Aparat se javlja u razli─Źitim oblicima, ali naj─Źe┼í─çe podse─ça na neku vrstu lampe ili fenjera. Sastoji se od UV lampe u plasti─Źnom ku─çi┼ítu. Sa donje strane nalazi se otvor, koji se lako ─Źisti i prazni od ostataka uni┼ítenih insekata. Efikasno pokriva povr┼íinu od 40 do 80 m2, pa i 100 m2.

Zapaljive spirale i štapići

Hemijski preparati u vidu spirala i ┼ítapi─ça postavljaju se u neku vatrostalnu posudu i pale, tako da sagorevanjem osloba─Ĺaju miris koji rasteruje komarce. Ovo je jednokratna varijanta, kada ┼żelite da vam insekti ne uni┼íte u┼żivanje u dvori┼ítu.

Elektri─Źni reket

Elektri─Źni reket je moderna varijanta muholovke. Reket se pokre─çe na baterije. Poseduje mre┼żu koja kada se zagreje, postaje smrtonosna za insekte. Ekolo┼íki je proizvod koji ne koristi hemijska sredstva, nema ispu┼ítanja mirisa, dima ili drugih isparenja. Iako je potpuno bezbedan i podse─ça na igra─Źku, treba ga dr┼żati dalje od dece.

Freezanz

Moderni, inovativni sistem koji pru┼ża dugotrajnu i efikasnu za┼ítitu od komaraca i drugih insekata u dvori┼ítu. U pitanju je potpuno ekolo┼íki proizvod, zasnovan na prirodnim aparatima, tako da nema nikakvog negativnog uticaja na ┼żivotnu sredinu. Sistem se bazira na raspr┼íivanju rastvora od esencijalnih ulja, u ┼íto kra─çem periodu. Mo┼że da pokrije povr┼íinu od 10.000 m2. Da bi sistem pravilno radio, neophodno je da stru─Źna lica izvr┼íe instalaciju. U delu dvori┼íta gde ima dovod vode i struje postavlja se centralna jedinica. Ugradnja cevovoda i prskalica postavlja se po obodu dvori┼íta. Kada se rezervoar napuni, sistem mo┼że po─Źeti sa radom.

Freezanz je pouzdan sistem, otporan na ki┼íu i sistem za navodnjavanje. Postoji mogu─çnost daljinskog upravljanja, kao i zakazivanja rada. A, ukoliko vam zatreba podr┼íka, ne brinite. Stru─Źne slu┼żbe su uvek tu da vam pru┼że odgovaraju─çu informaciju i re┼íe eventualni problem. Freezanz je efikasan u borbi sa komarcima, kao i odli─Źna za┼ítita od insekata u dvori┼ítu. Posebno se pokazao efikasan u borbi sa krpeljima, muvama i smrdibubama. Leto je pred nama. Krajnje je vreme da, na─Ĺete kako da prijatne letnje ve─Źeri okrenete u svoju korist. Slo┼żi─çete se da je lepo ure─Ĺeno dvori┼íte, savr┼íen prostor gde to mo┼żete posti─çi. Ne dozvolite da vas insekti spre─Źe u tome. Naveli smo vam spravice koje vam mogu bit saveznici u letu koje ─çe raditi za vas. Pa ┼íta ─Źekate? Na─Ĺite svog idealnog pomo─çnika, koji ─çe biti odli─Źna za┼ítita od insekata. I u┼żivajte.