Connect with us
Gra─Ĺevina

Formiranje nagiba na ravnom krovu uz pomo─ç koso se─Źenog stiropora

SRPSKI LIDER U PROIZVODNJI TERMOIZOLACIONIH MATERIJALA JE NEDAVNO INSTALIRAO I SVOJU DRUGU ÔÇ×CNC-MA┼áINUÔÇť U MATI─îNOJ FABRICI STIROPORA U VALJEVU, ─îIME JE ISTAKAO AMBICIJU DA SE JO┼á VI┼áE POSVETI NU─ÉENJU KVALITETNIH TERMOIZOLACIONIH RE┼áENJA NA RAVNIM KROVNIM POVR┼áINAMA.

Skra─çenica ÔÇ×CNCÔÇť je izvedena od engleske formulacije ÔÇ×Computer Numerical ControlÔÇť, a su┼ítina je u postojanju kontrolne jedinice za prora─Źun koordinata u trodimenzionalnom prostoru.

ÔÇ×Na obe ma┼íine smo u stanju da isecamo najrazli─Źitije oblike ÔÇô plo─Źe sa nagibom (za pretvaranje ravnih u kose, uglavnom krovne povr┼íine), profilisane plo─Źe, stiropor ÔÇ×pod uglomÔÇť, logoe i ostale oblike koji slu┼że u marketin┼íko-reklamne svrhe ÔÇô a imamo i mogu─çnost se─Źenja ÔÇ×u perspektiviÔÇť (zarubljene kupe i prizme na primer), kao i se─Źenja obrtnih tela (na primer profilisani stubovi). Pripremu vr┼íimo u programima ÔÇ×AutoCadÔÇť i ÔÇ×CorelDrawÔÇť. Maksimalne dimenzije elemenata mogu biti 2400 mm ili 2500 mm (X-osa), u zavisnosti da li je re─Ź o staroj ili o novoj ma┼íini / 1200 mm (Y-osa), u dubini od 1000 mm (Z-osa)ÔÇť, ka┼że ┼Żarko Krkelji─ç, tehni─Źki direktor Austrotherm d.o.o.

Nova ma┼íina se razlikuje od stare po tome ┼íto poseduje mogu─çnost da i do deset ┼żica za se─Źenje rade u isto vreme. To opet omogu─çava vi┼íestruko uve─çan proizvodni kapacitet ove ma┼íine u odnosu na staru.

Najzna─Źajniji segment proizvodnje ÔÇ×CNC-ma┼íinaÔÇť u Valjevu ─Źine koso se─Źene plo─Źe od stiropora (naj─Źe┼í─çe klase Austrotherm EPS A120 ili Austrotherm EPS A150).

Njihovom ugradnjom na ravnim krovovima se ne posti┼że samo kvalitetna termi─Źka izolacija istih, ve─ç se ostvaruje i neophodan krovni nagib koji, od projekta do projekta, varira od 1% do 3%. Ovakav na─Źin formiranja zahtevanog krovnog nagiba je br┼żi i ekonomi─Źniji u pore─Ĺenju sa klasi─Źnom metodom (izlivanje betona u padu).

Ve─ça ekonomi─Źnost se ne ogleda samo u ceni doti─Źnog materijala i rada na njegovoj ugradnji, ve─ç i u ─Źinjenici da je na taj na─Źin formirana konstrukcija ravnog krova znatno lak┼ía nego ona sa─Źinjena klasi─Źnom metodom, pa kao takva prenosi i neuproredivo manja optere─çenja na sve konstruktivne elemente ispod nje. Shodno tome, svi konstruktivni elementi ispod ravnog krova mogu biti i finansijski povoljnije dimenzionisani, ┼íto je svakako bitno svakom investitoru gra─Ĺevinskih radova.

Austrotherm d.o.o. svoje koso se─Źene plo─Źe od stiropora isporu─Źuje direktno na gradili┼íta, a one su pra─çene i precizno izra─Ĺenim planom polaganja, s obzirom da je svaka pojedina─Źna plo─Źa numerisana i ozna─Źena na planu.

Najzna─Źajniji referentni objekti Austrotherm d.o.o. u ovoj sferi poslovanja su do danas:

  • Nova zgrada Ambasade Nema─Źke u Beogradu
  • Naselje ÔÇ×Sunny VilleÔÇť u Vi┼ínji─Źkoj Banji (Beograd)
  • Novi terminal beogradskog aerodroma ÔÇ×Nikola TeslaÔÇť

AUSTROTHERM d.o.o.
predstavništvo za Beograd
(kancelarija za marketin┼íko-tehni─Źku podr┼íku)
Ar─Źibalda Rajsa 27, 11030 Beograd
T. +381 11 2369 280
office-beograd@austrotherm.rs
www.austrotherm.rs