Connect with us
Enterijer

iNELS Smart rešenja za dom i poslovni prostor sada u Antenall-u

Smart Home sistemi, ili pametne kuće, više nisu samo vizija budućnosti. Ovi sistemi sve su popularniji i prisutniji svuda u svetu, pa i kod nas.

Njihova svrha je da nam olakšaju život na više nivoa tako što nam omogućavaju kontrolu i praćenje svih uređaja u kući, poslovnom prostoru ili hotelu – gde god da se nalazimo. Oni obezbeđuju optimizaciju potrošnje energije i daju nam upozorenja o svemu što se dešava radi potpune bezbednosti imovine i upravljanja ljudima, procesima i troškovima.

Jedno takvo zaokruženo, tehnološki superiorno i inovativno rešenje na naše tržište donosi kompanija „Antenall“, koja je nedavno sklopila strateško partnerstvo sa češkom kompanijom ELKO EP, liderom u oblasti automatizacije stambenih, poslovnih i ugostiteljskih objekata, kao i u oblasti industrijske automatizacije već skoro 30 godina.

Zahvaljujući ovoj saradnji, „Antenall“ svojim korisnicima može da ponudi najsavremenija iNELS smart rešenja, a šta to praktično znači i koje benefite pruža, objasnio nam je Marko Đoković, saradniku u projektnom sektoru.

Različiti prekidači za pametnu kuću

Različiti prekidači za pametnu kuću

Šta je zapravo pametna kuća?

Tehnologija pametne kuće obično se odnosi na bilo koji kućni aparat, recimo šporet, televizor, klimu… ili pak sistem povezan na jednu mrežu koja može biti kontrolisana samostalno i na daljinu. Kada tehnologija pametne kuće funkcioniše jednako u jednom sistemu, to se naziva „connected home” ili povezana kuća. Na primer, vaš kućni termostat, svetla, audio sistem, televizori, kamere, pametne brave, aparati i još mnogo toga povezuju se u jedan zajednički sistem kojim možete da upravljate svojim telefonom čak i sa drugog kraja sveta, gde god da se nalazite.

Automatizacija pametne kuće zaista omogućava da zavirite u svet funkcionalnosti naprednih tehnologija i luksuza koji je do sada bio nezamisliv. Kako rast tehnologija nastavlja da se širi, tako rastu i mogućnosti kućne automatizacije, a to sve vodi lakšem, bezbednijem i ekonomičnijem životu.

Antenal prekidači

Antenal prekidači

Kako to praktično izgleda, dajte nam neki konkretan primer.

Evo recimo, vraćate se kući i u putu s posla možete da podesite da vam se stan zagreje tačno pred vaš dolazak na temperaturu koja vama odgovara, umesto da se kuća greje i kad niste tu. Onda, krenete negde i ne možete da se setite da li ste ugasili peglu ili ringlu. Sa ovim sistemom u sekundi možete ne samo da proverite da li pegla i dalje radi nego možete i da je ugasite a da se ne vraćate kući. To možete da uradite i sa odmora i sa bilo kog mesta. Ovo se odnosi ne samo na kuću već i na mogućnosti potpune kontrole svih uređaja i bezbednosnih sistema u poslovnim prostorima, industrijskim zonama, hotelima i bilo kojim drugim prostorima.

Kažite nam nešto više o bez- bednosnim performansama.

Sistem Smart automatizacije vam pruža opciju povezivanja na detektore kretanja, nadzorne kamere, pametne brave i druge bezbednosne uređaje vaše kuće ili poslovnog prostora. Pristup i praćenje aktivnosti u vašem prostoru možete da pratite u realnom vremenu, gde god da se nalazite u svetu. To praktično znači da, ako neko pokušava da obije stan u vašem odsustvu, vi to vidite na svom telefonu i možete da reagujete odmah. Naravno, ovo je opet primer primene za fizička lica, ali jasno je da sve ovo važi i za sve pametne poslovne objekte…

Kako je koncipirana projektna podrška za planiranje i ugradnju Smart sistema?

Pristup Antenall-a je da uvek budemo kompletan servis za naše partnere – arhitekte, projektante i sistem integratore. Zato smo već obezbedili odličan lager proizvoda i pokrećemo obuku za pripremu iNELS rešenja. Prijave su u toku. Oni na svakom projektu mogu da računaju na nas. Mi imamo tim koji pomaže prilikom razrade rešenja, projektne izrade i implementacije na terenu. To je nešto čime smo prepoznati na tržištu i sada možemo sa Smart rešenjima da podržimo naše saradnike.

Antenall logo

ANTENALL d.o.o.
Ljiljane Krstić 24, 11283 Zemun (Altina)
T. +381 11 6-356-356
office@antenall.rs
www.antenall.rs