Connect with us
Novosti

Filmovi sa Letnje filmske škole BINE do 3. decembra online na platformi Future Architecture

Filmovi nastali tokom Letnje filmske ┼íkole Beogradske internacionalne nedelje arhitekture ÔÇô BINA, od petka 19. novembra do 3. decembra ─çe biti dostupni online na sajtu Future Architeture Rooms (https://futurearchitecturerooms.org/) u okviru internacionalne platforme Future Architecture, zajedno sa filmovima iz jo┼í tri letnje ┼íkole iz Rima, Kopenhagena i Osla.

Letnja filmska ┼íkola BINE odr┼żana je od 17. do 26. septembra u Kulturnom centru Beograda, a poslednjeg dana su prikazani filmovi polaznika nastali tokom desetodnevne radionice. Ovaj program realizovan je u okviru evropskog projekta The Future Architecture Platform, pod nazivom ÔÇ×Kad bi ovi zidovi govorili/If These Walls Could TalkÔÇŁ. Radionica je posve─çena zgradi Doma ┼ítampe, a organizovana je u saradnji sa Ra─Źunarskim fakultetom iz Beograda, Festivalom arhitekture iz Kopenhagena (CAFx), MAXXI muzejem iz Rima i Trijenalom arhitekture iz Osla (OAT).

Namera organizatora bila je da se u─Źesnici radionice upoznaju sa objektom, njegovom arhitekturom, istorijom, sadr┼żajima i korisnicima i u kratkoj filmskoj formi daju svoj do┼żivljaj/vi─Ĺenje, komentar trenutnog stanja ili sugestiju njegovih potencijala u budu─çnosti. Radionica je bila posvec╠üena edukaciji i produkciji kratkih filmovima i video-radova kojima se sagledavaju i analiziraju raznovrsni potencijali filma i filmskog jezika za istra┼żivanje arhitekture i njenih vi┼íeslojnih zna─Źenja.

Glavni mentor radionice bio je filmski reditelj Dejan Petrovi─ç – osniva─Ź Me─Ĺunarodnog studentskog filmskog kampa ÔÇ×InterakcijaÔÇť. Ostali mentori iz oblasti filma bili su reditelj Vojin Vasovi─ç, snimatelj Dragan Vildovi─ç, i filmska autorka i monta┼żerka Jelena Maksimovi─ç. Mentori iz oblasti arhitekture bili su finalisti konkursa Future Architecture: Julia Udall, Alex De Little, Jon Orlek, Joe Gilmore i Richard Cook, Ana Ulrikke Andersen, Nina Ba─Źun, Dea Widya, i Vikt├│ria Mrav─Ź├íkov├í.

Foto: Komunikart Promo

bina

Društvo arhitekata Beograda
Kneza Miloša 7a/III
11000 Beograd
T +381 11 2624 858
E office@bina.rs
www.bina.rs