Connect with us
Arhitektura

Dvorac iz 15. veka koji je očarao i Holivud može biti vaš za…

Dvorac koji se prodaje za 5,1 milion eura ima mnoge prednosti, osim tradicije i činjenice da potiče iz 15. veka nove ere. Ackergill Tower prostire se na placu od 30 ari škotske obale, poseduje sopstveni bar, banketnu halu, prelepu baštu, neverovatnih 35 spavaćih soba, što ga čini idelanim mestom za recimo, vođenje sopstvenog hotela. Impozantni petokraki granitni toranj veličanstveno stoji na stenovitoj obali Sinklerovog zaliva od 1475. godine. Nakon godina zanemarivanja, ovaj dvorac je potpuno obnovljen 1980-ih godina i pretvoren u luksuzni hotel.

Sadašnji vlasnici kupili su imovinu 2009. godine i izvršili trogodišnje renoviranje vredno više miliona dolara, kako bi stvorili izvrsni hotel sa pet zvezdica koji su obožavale holivudske ličnosti. Osim glavnog tornja, imanje uključuje šest prostranih vikendica i osamljenu kućicu na 150 godina starom platanu. U unutrašnjosti kućice se nalazi ogroman kružni krevet, velika kružna kada i plafon za romantično posmatranje zvezda.

Dvorac iz 15. veka

Zemljište obuhvata i privatnu deset kilometara dugu plažu, veličanstvenu baštu i kućicu za čamce. Budućim vlasnicima omogućeni su lov i ribolov na prostoru od oko 3 ari okolne zemlje. Uprkos udaljenoj lokaciji, do imanja se lako stiže: aerodrom Vick je udaljen samo tri milje, a tu je i železnička stanica. I naravno, ima dovoljno prostora za sletanje helikoptera u dvorište imanja. Majkl Džons, agent nekretnina, kaže da iako Ackergill Tower trenutno radi kao hotel, lako bi mogao biti vraćen u veličanstvenu privatnu rezidenciju za nekoga ko uživa u zabavi.

Međutim, budući kupac mora biti spreman da deli Ackergill sa njenom dugogodišnjom tajnom stanovnicom. Legenda kaže da je Helen Gun, poznata kao „Lepota Braemora“, oteta na njenu bračnu noć 1500. godine. Bežeći od svojih otmičara, skočila je sa tornja pravo u smrt, a mnogi gosti tvrde da su videli njen duh koji šeta prostorijama zamka proteklih godina. Da li biste prihvatili ovaj „uslov“?

Izvor: luxlife.com