Connect with us
Promo

AS Purain – filter za ki┼ínicu

Filter za ki┼ínicu PURAIN, tako─Ĺe poznat kao filter ÔÇ×hidrauli─Źnog skokaÔÇŁ, je inovacija koja se isporu─Źuje za upotrebu u sistemu sakupljanja ki┼ínice sa krovova povr┼íina opsega od 60 m┬▓ do preko 15.000 m┬▓.

Ova tehnologija „hidrauli─Źnog skoka“ omogu─çava samo─Źi┼í─çenje filtera PURAIN. Ideja za projektovanje ove komponente sistema je do┼íla iz prirodnog okru┼żenja: u skoro svakom potoku u prirodi se mo┼że videti kako funkcioni┼íe ovaj princip. Voda nailazi na kamen i odska─Źe preko njega, kamen koji je glatak i zaokrugljen dejstvom toka vode tokom vremena. Tok vode se zna─Źajno menja visinom odskoka, menjaju─çi svoj tok iz sub-kriti─Źnog u super-kriti─Źni tok fluida.Na dnu padine, tok se opet menja u sub-kriti─Źan u procesu poznatijem kao ÔÇ×hidrauli─Źni skokÔÇŁ. To rezultira pove─çanjem snage toka vode sli─Źno onom kod sna┼żnog vrtloga i sve ne─Źisto─çe se tada prinudno izbacuju iznad nivoa toka vode i ispiraju u daljem nizvodnom toku.

AS-PURAIN filter za kišnicu

AS-PURAIN filter za kišnicu

Slede─çi tipovi AS-PURAIN filtera su dizajnirani za odgovaraju─çe namene:

  • AS-PURAIN PR 100 za porodi─Źne ku─çe: uklju─Źuju nepovratni ventil, za┼ítitu od malih ┼żivotinja i skida─Ź preliva,
  • AS-PURAIN PR 100 za porodi─Źne ku─çe: uklju─Źuju─çi skida─Ź preliva,
  • AS-PURAIN PR 150 do PR 400 za industrijske, javne i poslovne zgrade.

VODA NAJBOLJEG KVALITETA

Filter je dizajniran za filtriranje ki┼ínica koje dolaze sa krovova. Analizirani uzorci potvr─Ĺuju izvrsni kvalitet vode. Voda je najprikladnija za ispiranja WC-a, za ma┼íine za pranje ve┼ía za navodnjavanje vrtova… Kori┼í─çenjem ki┼ínice tj. mekane vode smanjuju se tro┼íkovi pranja ve┼ía, spre─Źava se kalcifikacija cevovoda i ure─Ĺaja, pa je ki┼ínica najprirodniji na─Źin zalivanja biljaka. ─îvrsto sito je otporno na udarce i dizajnirano je da traje celi ┼żivotni vek filtera. Njegov trapezoidni oblik i dijagonalno postavljeni profili spre─Źavaju talo┼żenje ne─Źisto─ça i za─Źepljenje sita. Povr┼íine vode u rezervoaru se dalje ─Źiste pomo─çu prelivnog skida─Źa koji je integrisan u filter AS-PURAIN PR 100. Dizajn AS-PURAIN PR 100 ima nepovratni ventil standardne veli─Źine, kao ┼íto je navedeno ve─çinom propisa. Na ovaj na─Źin se spre─Źava vra─çanje prljave vode iz odvodnog cevovoda u ulaz malih ┼żivotinju u rezervoar sa ki┼ínicom.

U─îINAK SAMO─îI┼á─ćENJA JE 98%
Ki┼íe slabog intenziteta predstavljaju 97% ukupnih padavina (ki┼ía). Iz tog razloga je va┼żno da je filter u mogu─çnosti primiti i sakupiti ki┼íe slabog intenziteta.

Ki┼íe jakog intenziteta se pojav- ljuju obi─Źno 4-10 puta godi┼ínje, tj. ─Źine 3 % ukupnih ki┼ía tokom godine i slu┼że za samo─Źi┼í─çenje AS-PURAIN filtera. Jaki pljuskovi omogu─çuju stvaranje hidrauli─Źnih skokova koji ispiraju ne─Źisto─çe iz filtera u prelivnu/odvodnu cev.

AS-PURAIN filter za ki┼ínicu┬á se ─Źisti tokom jakih pljuskova. ┼áto zna─Źi da su potrebni minimalni tro┼íkovi za odr┼żavanje u pore─Ĺenju sa drugim filtracionim sistemima. U─Źinak od 98 % pro─Źi┼í─çavanja se posti┼że jedinstvenim ÔÇ×self cleaningÔÇŁ AS-PURAIN filterom za ki┼ínicu.

Orbal Corp logo

ORBAL CORP d.o.o.
Tikveška 17, 11000 Beograd
T. +381 11 407 39 03
M. +381 63 618 107
M. +381 64 113 09 04
office@orbalcorp.com
www.orbalcorp.com