Connect with us
Arhitektura

Apple otvara prodavnicu koja pluta na vodi

Kompanija Apple otvara novi prodajni prostor u Singapuru. Naime, najnovija prodavnica nazvana Apple Marina Bay Sands nalazi se u okviru istoimenog luksuznog hotelskog kompleksa i letovališta. 

Apple je javnosti predstavio Apple Marina Bay Sands, prvu Apple Store koja se nalazi direktno na vodi. Izgledajući kao lopta koja pluta u  zalivu Marina, prodavnica uvodi novo i zadivljujuće maloprodajno iskustvo na jednoj od najpoznatijih lokacija u Singapuru. U potpunosti okružen vodom, Apple Marina Bay Sands nudi neprekinuti panoramski pogled na grad.

Tim od 148 ljudi iz Apple Marina Bay Sands, koji kolektivno govore preko 23 jezika, posetioce će prvi put dočekati u četvrtak, 10. septembra u 10 sati SGT. Prodavnica će primeniti iste rigorozne zdravstvene mere za zaposlene i posetioce na svim lokacijama Apple Store-a, uključujući zahtev za maskom, proveru temperature i socijalno distanciranje.
Da bi se osiguralo zdravlje i dobrobit gostiju, posete Apple Marina Bay Sands u četvrtak biće samo po dogovoru. Kapacitet će biti ograničen, pa će gosti možda iskusiti vreme čekanja pre ulaska u prodavnicu.

Apple Store u Singapuru

Kugla je prva u svojoj vrsti, potpuno staklena kupolasta struktura, a sastoji se od 114 komada stakla povezanih sa samo 10 uskih vertikalnih nosača za strukturne veze. Kao treća maloprodajna lokacija kompanije Apple u Singapuru, nova prodavnica stvara nezaboravan prostor za kupce.

Apple Store

Enterijer Apple radnje u Singapuru

Inspirisan Panteonom u Rimu, okulus u centru kupole propušta zrak svetlosti u prostor. Unutrašnjost je obložena prilagođenim pregradama, od kojih je svaka jedinstveno oblikovana da se suprotstavi zracima sunca. Sa drvećem postavljenim u unutrašnjost kupole, zeleni vrtni grad Singapur uliva se u prodavnicu pružajući dodatno senčenje kroz lišće.

Apple Store

Drveće postavljeno u prodavnici omogućava zaštitu od sunca

Posetioci koji ulaze u prodavnicu nailaze na dramatično otkrivanje ogromnog obima kupole, gde mogu da istražuju Apple proizvode i dodatke, dobiju ličnu tehničku podršku od Geniusa ili jednostavno uživaju u zapanjujućem pogledu na zaliv Marina.

apple store

Kupci mogu istražiti Apple proizvode i dodatke ili dobiti ličnu tehničku podršku od Geniusa

Apple Store

Preduzetnici i programeri zainteresovani za obuku i savete mogu se sastati sa članovima Appleovog tima u prvoj podvodnoj Apple Boardroom-u, smeštenoj na donjem nivou prodavnice

Foto: Apple