Connect with us
Arhitektura

Apple otvara prodavnicu koja pluta na vodi

Kompanija Apple otvara novi prodajni prostor u Singapuru. Naime, najnovija prodavnica nazvana Apple Marina Bay Sands nalazi se u okviru istoimenog luksuznog hotelskog kompleksa i letovališta. 

Apple je javnosti predstavio Apple Marina Bay Sands, prvu Apple Store koja se nalazi direktno na vodi. Izgledajuc╠üi kao lopta koja pluta u┬á zalivu Marina, prodavnica uvodi novo i zadivljujuc╠üe maloprodajno iskustvo na jednoj od najpoznatijih lokacija u Singapuru. U potpunosti okru┼żen vodom, Apple Marina Bay Sands nudi neprekinuti panoramski pogled na grad.

Tim od 148 ljudi iz Apple Marina Bay Sands, koji kolektivno govore preko 23 jezika, posetioce c╠üe prvi put do─Źekati u ─Źetvrtak, 10. septembra u 10 sati SGT. Prodavnica c╠üe primeniti iste rigorozne zdravstvene mere za zaposlene i posetioce na svim lokacijama Apple Store-a, uklju─Źujuc╠üi zahtev za maskom, proveru temperature i socijalno distanciranje.
Da bi se osiguralo zdravlje i dobrobit gostiju, posete Apple Marina Bay Sands u ─Źetvrtak bic╠üe samo po dogovoru. Kapacitet c╠üe biti ograni─Źen, pa c╠üe gosti mo┼żda iskusiti vreme ─Źekanja pre ulaska u prodavnicu.

Apple Store u Singapuru

Kugla je prva u svojoj vrsti, potpuno staklena kupolasta struktura, a sastoji se od 114 komada stakla povezanih sa samo 10 uskih vertikalnih nosa─Źa za strukturne veze. Kao trec╠üa maloprodajna lokacija kompanije Apple u Singapuru, nova prodavnica stvara nezaboravan prostor za kupce.

Apple Store

Enterijer Apple radnje u Singapuru

Inspirisan Panteonom u Rimu, okulus u centru kupole propu┼íta zrak svetlosti u prostor. Unutra┼ínjost je oblo┼żena prilago─Ĺenim pregradama, od kojih je svaka jedinstveno oblikovana da se suprotstavi zracima sunca. Sa drvec╠üem postavljenim u unutra┼ínjost kupole, zeleni vrtni grad Singapur uliva se u prodavnicu pru┼żajuc╠üi dodatno sen─Źenje kroz li┼íc╠üe.

Apple Store

Drveće postavljeno u prodavnici omogućava zaštitu od sunca

Posetioci koji ulaze u prodavnicu nailaze na dramati─Źno otkrivanje ogromnog obima kupole, gde mogu da istra┼żuju Apple proizvode i dodatke, dobiju li─Źnu tehni─Źku podr┼íku od Geniusa ili jednostavno u┼żivaju u zapanjujuc╠üem pogledu na zaliv Marina.

apple store

Kupci mogu istra┼żiti Apple proizvode i dodatke ili dobiti li─Źnu tehni─Źku podr┼íku od Geniusa

Apple Store

Preduzetnici i programeri zainteresovani za obuku i savete mogu se sastati sa ─Źlanovima Appleovog tima u prvoj podvodnoj Apple Boardroom-u, sme┼ítenoj na donjem nivou prodavnice

Foto: Apple