Connect with us
Intervju

REČ UREDNICE: Edukacija na viÅ”em nivou

PoŔtovani,

Pred vama je julski broj časopisa GRENEF ā€“ Građevinarstvo & energetska efikasnost. Ovo letnje izdanje ima za zadatak da vas opusti, ali ipak edukuje dok je građevinska sezona u punom jeku.

Zato smo vam pripremili zaista zanimljive tekstove kako biste uživali u letu i ove letnje mesece iskoristili da dopunite znanje koje već posedujete. Dakle, u ovom broju bavili smo se zaista aktuelnom temom, bazenima ā€“ od onih najlepÅ”ih i najvećih u svetu do vaÅ”ih porodičnih bazena kao i načinima njihovog održavanja i čiŔćenja.

S obzirom da su postojani i kvalitetni materijali naÅ”a stalna tema u časopisu, u ovom broju ćete imati prilike da reÅ”ite nedoumice u vezi sa fasadnom ciglom, upoznate se sa njenim prednostima, bojama, ali i dobijete neke praktične savete koji će vam pomoći kod renoviranja ili gradnje kuće i to kroz savete eksperta za ovaj građevinski materijal i to kroz stalnu rubriku REČ STRUČNJAKA.

LINK ka novom izdanju časopisa
GRENEF – Građevinarstvo&Energetska efikasnost

Fasada, pogotovo aspekt biranja boje, joÅ” jedna je tema o kojoj piÅ”emo u ovom broju. Takođe se bavimo i građevinskim dozvolama u Srbiji, načinom dobijanja iste, zakonitostima u naÅ”oj zemlji i svim onim Å”to bi trebalo da vam olakÅ”a put do gradnje objekta.

Časopis GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 6, jul 2019

Časopis GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 6, jul 2019

Čast nam je da predstavimo i istraživački centar koji smo imali prilike kao relevantni medij da posetimo i iz svog ugla prenesemo svoju impresiju nečim ovako jedinstvenim u smislu istraživanja materijala. U pitanju je Viva istraživački centar, kompanije Baumit, koja je ceo projekat realizovala u saradnji sa bitnim zdravstvenim i edukativnim institucijama u Austriji.

Energetska efikasnost i dalje je ključna tema naÅ”eg časopisa, pa smo je obrađivali i ovaj put Å”to kroz upotrebu solarnih panela kod privatnih korisnika, a kako izgleda naÅ”a nova energetska budućnost i Å”ta zgrade imaju s tim tema je koju je obrađivao dr Dragan Å kobalj i pokuÅ”ao, kao i uvek, da istakne urgentnost početka posmatranja električne energije drugačijim očima.

Broj klijenata i uopÅ”te onih koji su nam ukazali poverenje, posle naÅ”eg uspeÅ”nog nastupa na Sajmu građevine, značajno se povećao, pa ćemo od ovog broja distribuirati naÅ” časopis na preko 400 novih adresa.

I nastavljamo sa uspeŔnim radom. Što i vama želimo.

Lepo leto. Naravno, čitamo se…
Mirjana Makarin PlavÅ”ić, urednica izdanja

Mirjana Makarin-PlavÅ”ić potpis