Connect with us
Gra─Ĺevina

Zašto nam je potrebna izolacija krova?

Ugradnja efikasne izolacije u ku─çe i komercijalne objekte mo┼że smanjiti potrebe za grejanjem i do 70%, dok neefikasno izolovani objekti kroz krov mogu izgubiti gotovo ─Źetvrtinu toplote. Ukoliko krov nije u dobrom stanju, postoji velika mogu─çnost izlaska toplog vazduha iz objekta, ali i ulaska hladnog vazduha u njega.

Pri visokim temperaturama doga─Ĺa se upravo suprotno, vreo vazduh ulazi u objekat u trenutku kada je njegovo hla─Ĺenje neophodno.

Efikasna i trajna izolacija krova pove─çava energetsku u┼ítedu stambenih i poslovnih objekata, bez obzira na doba godine. Krovna izolacija poma┼że u odr┼żavanju ┼żeljene temperature objekta pa mo┼żete biti kreativni i potkrovlje pretvoriti u ┼żivotni prostor ili dodatnu spava─çu sobu.

Izolacija ravnog ili kosog krova poma┼że u:

  • Spre─Źavanju prenosa toplote
  • Pove─çanju energetske efikasnosti nekretnine
  • U┼ítedi novca na ra─Źunima za grejanje
  • Smanjenju emisije ugljenika iz objekta
  • Pove─çanju udobnosti u letnjim mesecima

Zašto odabrati ROCKWOOL rešenja?

ROCKWOOL proizvodi posebno su proizvedeni kako bi se uspe┼íno nosili s razli─Źitim uslovima. Materijali kori┼í─çeni u izradi svih ROCKWOOL proizvoda su u skladu s najvi┼íim sigurnosnim standardima te omogu─çuju glatku i brzu ugradnju.

Dostupni u razli─Źitim dimenzijama, na┼íi inovativni proizvodi od kamene vune trajno su i kvalitetno re┼íenje za celi ┼żivotni vek va┼íe zgrade.

Na┼íi proizvodi za ravne krovove odr┼żavaju svoja visoko kvalitetna svojstva, dok razli─Źite mogu─çnosti ugradnje na┼íih proizvoda za kose krovove omogu─çuju za┼ítitu sa svih strana, a time i najbolje rezultate. Naime, ugradnja je mogu─ça iznad, izme─Ĺu i ispod nosive konstrukcije.

iIzolacija krova

Rockwool iIzolacija krova

Prednosti izolacije od kamene vune uklju─Źuju:

Toplotna svojstva

Posebno obra─Ĺena kamena vuna ima optimalna izolaciona svojstva. Kako bi se odr┼żala prijatna temperatura topao vazduh mo┼że se zadr┼żati unutar ku─çe, a hladan vazduh van.

Apsorpcija buke

Kamena vuna mo┼że bolje izolovati vazduh u objektu, pru┼żaju─çi bolju akustiku za nadobudne rock zvezdeili buku zadr┼żati van, pru┼żaju─çi potrebnu ti┼íinu visoko fokusiranim poslovnim ljudima i studentima.

Odr┼żivost

Kamena vuna je prirodan, ali i obilan resurs. Kori┼í─çenjem manjih koli─Źina alternativnih materijala, na┼íi proizvodi su odr┼żivi, ┼íto je vitalno za gra─Ĺevinsku industriju.

www.rockwool.com/rs