Connect with us
Građevina

Zašto nam je potrebna izolacija krova?

Rockwool izolacija krova

Ugradnja efikasne izolacije u kuće i komercijalne objekte može smanjiti potrebe za grejanjem i do 70%, dok neefikasno izolovani objekti kroz krov mogu izgubiti gotovo četvrtinu toplote. Ukoliko krov nije u dobrom stanju, postoji velika mogućnost izlaska toplog vazduha iz objekta, ali i ulaska hladnog vazduha u njega.

Pri visokim temperaturama događa se upravo suprotno, vreo vazduh ulazi u objekat u trenutku kada je njegovo hlađenje neophodno.

Efikasna i trajna izolacija krova povećava energetsku uštedu stambenih i poslovnih objekata, bez obzira na doba godine. Krovna izolacija pomaže u održavanju željene temperature objekta pa možete biti kreativni i potkrovlje pretvoriti u životni prostor ili dodatnu spavaću sobu.

Izolacija ravnog ili kosog krova pomaže u:

  • Sprečavanju prenosa toplote
  • Povećanju energetske efikasnosti nekretnine
  • Uštedi novca na računima za grejanje
  • Smanjenju emisije ugljenika iz objekta
  • Povećanju udobnosti u letnjim mesecima

Zašto odabrati ROCKWOOL rešenja?

ROCKWOOL proizvodi posebno su proizvedeni kako bi se uspešno nosili s različitim uslovima. Materijali korišćeni u izradi svih ROCKWOOL proizvoda su u skladu s najvišim sigurnosnim standardima te omogućuju glatku i brzu ugradnju.

Dostupni u različitim dimenzijama, naši inovativni proizvodi od kamene vune trajno su i kvalitetno rešenje za celi životni vek vaše zgrade.

Naši proizvodi za ravne krovove održavaju svoja visoko kvalitetna svojstva, dok različite mogućnosti ugradnje naših proizvoda za kose krovove omogućuju zaštitu sa svih strana, a time i najbolje rezultate. Naime, ugradnja je moguća iznad, između i ispod nosive konstrukcije.

iIzolacija krova

Rockwool iIzolacija krova

Prednosti izolacije od kamene vune uključuju:

Toplotna svojstva

Posebno obrađena kamena vuna ima optimalna izolaciona svojstva. Kako bi se održala prijatna temperatura topao vazduh može se zadržati unutar kuće, a hladan vazduh van.

Apsorpcija buke

Kamena vuna može bolje izolovati vazduh u objektu, pružajući bolju akustiku za nadobudne rock zvezdeili buku zadržati van, pružajući potrebnu tišinu visoko fokusiranim poslovnim ljudima i studentima.

Održivost

Kamena vuna je prirodan, ali i obilan resurs. Korišćenjem manjih količina alternativnih materijala, naši proizvodi su održivi, što je vitalno za građevinsku industriju.

www.rockwool.com/rs