Connect with us
Novosti

Vrati paletu, spasi planetu! – Novi koncept kompanije Xella

Tema o─Źuvanja prirodne sredine je dugo prisutna, ali nedovoljno pribli┼żena pojedincu. Danas, sa rastu─çom sve┼í─çu o klimatskim promenama, o─Źuvanje prirodne sredine sve vi┼íe dobija na zna─Źaju.

Principi odr┼żivosti su jasno definisani i oslanjaju se na 3 glavna segmenta: ekonomiju, dru┼ítvo i za┼ítitu ┼żivotne sredine. Odr┼żivost podrazumeva racionalno kori┼í─çenje prirodnih resursa na nivou celog dru┼ítva, paralelno sa odr┼żivim razvojem i ekonomskim rastom.

Ograni─Źenost prirodnih resursa neminovno nas podsti─Źe da kao dru┼ítvo osmislimo i primenimo principe odr┼żivog razvoja.

Kompanija Xella odr┼żivost smatra neizostavnim delom svoje korporativne strategije i na─Źinom na koji vidi budu─çnost. U skladu sa odr┼żivim razvojem, proizvodi kompanije Xella su energetski efikasni i prirodni materijali. Sa svojim brendovima Ytong, Silka i Multipor, kompanija neguje odr┼żivost proizvoda tokom ─Źitavog ┼żivotnog ciklusa, po─Źev od sirovina, proizvodnih procesa, do energetske efikasnosti, koja odlikuje objekte gra─Ĺene Xella materijalima.

Nude─çi inovativna, sistemska i odr┼żiva re┼íenja za izgradnju i izolaciju, kompanija Xella doprinosi energetskoj efikasnosti objekata i racionalnoj upotrebi energije. Kontinuiranim pomeranjem granica kompanija Xella podsti─Źe gra─Ĺevinski sektor na upotrebu odr┼żivih re┼íenja za gradnju, u susret odr┼żivoj budu─çnosti.

Tema o─Źuvanja prirodne sredine

VRATI PALETU, SPASI PLANETU – Novi koncept kompanije Xella

─îine─çi najnoviji iskorak, kompanija Xella je kreirala koncept pod nazivom ÔÇ×VRATI PALETU, SPASI PLANETUÔÇť.

Proizvodi kompanije Xella su Ytong i Silka blokovi namenjeni gradnji, kao i Multipor termoizolacione plo─Źe, namenjene izolaciji objekata. Zbog svoje prirode, svi navedeni proizvodi se pakuju i dopremaju na drvenim paletama. Kako je o─Źuvanje drve─ça od izuzetne va┼żnosti za planetu, iz kompanije isti─Źu da ─çe ubudu─çe njihove palete biti napravljene tako da se mogu iznova koristiti. Kompanija Xella Srbija poziva gra─Ĺevinski sektor, posebno velike investitore i distributere, da nakon upotrebljenih Xella materijala, vrate palete i na taj na─Źin u─Źestvuju u stvaranju odr┼żive budu─çnosti.

Kompanija Xella je na tr┼żi┼ítu prisutna sa svojim jedinstvenim sistemom za odr┼żivu gradnju. Nastojali smo da dodatno doprinesemo odr┼żivom razvoju i upravo zato je nastao koncept ÔÇ×VRATI PALETU, SPASI PLANETUÔÇť. Koncept je najpre namenjen velikim investitorima, gradili┼ítima i distributerima, za koje smo osmislili adekvatne podsticaje,

naveo je Stevan ─Éuki─ç, Country Sales Manager kompanije Xella Srbija.

Uporedo sa konceptom ÔÇ×VRATI PALETU, SPASI PLANETUÔÇť, ┼żelim da istaknem da je i folija u koju su upakovani na┼íi proizvodi u potpunosti biorazgradiva, te je ovim korakom kompletno pakovanje na┼íih proizvoda postalo u potpunosti odr┼żivo,

objašnjava Stevan Đukić.

U narednim fazama cilj nam je da pro┼íirimo koncept i dopremo do svakog pojedinca koji koristi na┼íe materijale u gradnji, nadogradnji ili renoviranju. Samo na nivou dru┼ítva mo┼żemo kreirati odr┼żivu budu─çnost, na koju ukazuje kompanija Xella, jer brinemo o budu─çim generacijama!

Xella Srbija je deo me─Ĺunarodne nema─Źke kompanije Xella Group, koja posluje u Srbiji vi┼íe od 15 godina. Sa 92 pogona u 20 zemalja i organizovanom prodajom u vi┼íe od 25 zemalja, Xella je jedan od svetskih lidera u gra─Ĺevinskoj industriji.

Xella proizvodi su napravljeni od prirodnih sirovina i stoga su odr┼żivi u svojoj primeni. Kao rezultat toga, daju va┼żan doprinos izgradnji visokokvalitetnih i energetski efikasnih objekata, a time i za┼ítiti ┼żivotne sredine i resursa.

U 2020. renomirana agencija za ocenjivanje odr┼żivosti Sustainalytics ocenila je Xella Group kao najbolje u industriji po pitanju ESG (ekolo┼íki, dru┼ítveno i upravlja─Źki). Kupci kompanije Xella se mogu osloniti na sna┼żne brendove, inovativne i odr┼żive proizvode, kao i na izvanredne usluge.

xella logo