Connect with us
Energetska efikasnost

RENEXPO┬« Water&Energy – Region spreman za promene i investicije

RENEXPO┬« Water&Energy me─Ĺunarodni sajam i konferencije na temu obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, za┼ítite ┼żivotne sredine i upravljanja vodama, ove godine tokom tri dana posetilo je preko 2.000 stru─Źnih posetilaca, 700 u─Źesnika na konferencijama, 85 izlaga─Źa iz 20 zemalja.

Foto: Reeco 2018

Da je region Zapadnog Balkana spreman za promene i investicije, pokazuje ─Źinjenica da preko 80% izlaga─Źa dolazi iz inostranstva.┬á U toku trodnevnog sajma odr┼żano je 12 tematskih sesija konferencijskog programa i 60 sastanaka u GEFF EBRD investitorskoj lo┼żi.

Sajam je sve─Źano otvorio ministar rudarstva i energetike, gospodin Aleksandar Anti─ç, koji ve─ç dugi niz godina ispred svog ministarstva podr┼żava ovu manifestaciju. I ne samo ovaj resor. Naime, otvorena vrata dovela su na RENEXPO┬« i vi┼íe podr┼íke u 2018. Tako je ovu manifestaciju podr┼żao i Goran Trivan, ispred ministarstva za┼ítite ┼żivotne sredine, ministar poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede, gospodin Branislav Nedimovi─ç, kao i predstavnici stru─Źnih slu┼żbi ministarstava i Republi─Źkoj direkciji za vode.

Aleksandar Anti─ç, ministar rudarstva i energetike Republike Srbije

Iz organizacije Sajma, uputili su zahvalnost i partnerima van Srbije: „Tako─Ĺe, na podr┼íci zahvaljujemo se i gospodinu Aksel Ditmanu, ambasadoru Nema─Źke u Srbiji i SR Nema─Źkoj koja je i ovogodi┼ínja oficijalna partner zemlja sajma, zatim gospodinu Henk van den Dolu, ambasadoru Holandije u Srbiji kao i gospo─Ĺi Aloni Fi┼íer-Kam, ambasadoru Izraela u Srbiji“.

Foto: RENEXPO® Water&Energy

Foto: RENEXPO® Water&Energy

─îasopis „GRENEF – Gra─Ĺevinarstvo & Energetska Efikasnost“ bio je medijski partner ove manifestacije, a op┼íirnije o samom doga─Ĺaju, kao i konferencijama i doga─Ĺajima u okviru istog mogli ste, za vreme trajanja sajma, ─Źitati na na┼íem portalu grenef.com

Sveobuhvatan izve┼ítaj bi─çe implementiran i u na┼íe ┼ítampano izdanje ─Źasopisa „Grenef“.