Connect with us

Energetska efikasnost

RENEXPO® Water&Energy – Region spreman za promene i investicije

Objavljeno

:

RENEXPO® Water&Energy međunarodni sajam i konferencije na temu obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine i upravljanja vodama, ove godine tokom tri dana posetilo je preko 2.000 stručnih posetilaca, 700 učesnika na konferencijama, 85 izlagača iz 20 zemalja.

Foto: Reeco 2018

Da je region Zapadnog Balkana spreman za promene i investicije, pokazuje činjenica da preko 80% izlagača dolazi iz inostranstva.  U toku trodnevnog sajma održano je 12 tematskih sesija konferencijskog programa i 60 sastanaka u GEFF EBRD investitorskoj loži.

Sajam je svečano otvorio ministar rudarstva i energetike, gospodin Aleksandar Antić, koji već dugi niz godina ispred svog ministarstva podržava ovu manifestaciju. I ne samo ovaj resor. Naime, otvorena vrata dovela su na RENEXPO® i više podrške u 2018. Tako je ovu manifestaciju podržao i Goran Trivan, ispred ministarstva zaštite životne sredine, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodin Branislav Nedimović, kao i predstavnici stručnih službi ministarstava i Republičkoj direkciji za vode.

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Republike Srbije

Iz organizacije Sajma, uputili su zahvalnost i partnerima van Srbije: „Takođe, na podršci zahvaljujemo se i gospodinu Aksel Ditmanu, ambasadoru Nemačke u Srbiji i SR Nemačkoj koja je i ovogodišnja oficijalna partner zemlja sajma, zatim gospodinu Henk van den Dolu, ambasadoru Holandije u Srbiji kao i gospođi Aloni Fišer-Kam, ambasadoru Izraela u Srbiji“.

Foto: RENEXPO® Water&Energy

Foto: RENEXPO® Water&Energy

Časopis „GRENEF – Građevinarstvo & Energetska Efikasnost“ bio je medijski partner ove manifestacije, a opširnije o samom događaju, kao i konferencijama i događajima u okviru istog mogli ste, za vreme trajanja sajma, čitati na našem portalu www.grenef.com

Sveobuhvatan izveštaj biće implementiran i u naše štampano izdanje časopisa „Grenef“.

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno