Connect with us
Energetska efikasnost

Fondacija Novak Đoković obezbedila sredstva za zamenu stolarije u vrtiću „Veverica“

Objavljeno

:

Zahvaljujući vrednoj donaciji Fondacije Novak Đoković u iznosu od 4,9 miliona dinara, svečano je otvoren obnovljeni vrtić „Veverica“ u Novom Sadu. Ovaj objekat deo je mreže Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ i trenutno ga pohađa oko 300 mališana uzrasta od tri do šest i po godina.

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Pomenutom donacijom, Fondacija Novak Đoković obezbedila je preko potrebnu zamenu spoljne stolarije i izgradnju pristupne rampe za osobe sa invaliditetom.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za programe i projekte Fondacije Novak Đoković, istakla je da su loši uslovi u objektu otežavali rad vaspitača i boravak dece, zbog čega je rekonsturkcija bila neophodna.

Naša briga o mališanima predškolskog uzrasta, njihovom ranom razvoju i bezbednosti je na prvom mestu. Zato nas je činjenica da spoljna stolarija nije zamenjena od izgradnje podstakla na akciju, baš kao i nemogućnost osoba sa invaliditetom da priđu ustanovi. Zbog toga smo, u saradnji sa lokalnom samoupravom, kroz projekat Kulturom do lepšeg vrtića, sproveli sve nužne izmene i povećali energetsku efikasnost objekta. Samim tim, učinili smo boravak dece u ovoj ustanovi mnogo kvalitetnijim, rekla je Džudža Jakovljević.

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Značaj ulaganja u objekat prepoznao je i Grad Novi Sad, koji je pružio podršku projektu i obezbedio sve neophodne administrativne uslove i dozvole za početak radova.

Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine Grada Novog Sada, iskazao je zadovoljstvo što je Fondacija odabrala Grad za svog partnera u realizaciji ovog projekta.

Novi Sad je uvek spreman da učestvuje i podrži ovakve i slične inicijative koje imaju za cilj poboljšanje uslova života i obrazovanja najmlađih i stvaranje boljih osnova za njihov ravnopravan i adekvatan razvoj, dok je Fondacija Novak Đoković poznata po brojnim humanitarnim akcijama kroz koje je obezbeđena pomoć onima kojima je najpotrebnija. Rekonstrukcijom ovog vrtića, deca, njihovi roditelji i zaposleni dobijaju osavremenjen objekat u kome će ostvarivati još bolje rezultate, napomenuo je Jelušić.

Mirjana Đurđev, direktorka predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ zahvalila se Fondaciji Novak Đoković na nesebičnoj pomoći, kao i uloženom trudu i vremenu. Dodala je da je realizacijom donacije najmlađima omogućen sigurniji i bezbedniji boravak u vrtiću, dok će poboljšana energetska efikasnost u samom objektu osoblju pružiti bolje uslove za rad.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno