Connect with us
Energetska efikasnost

Fondacija Novak Đoković obezbedila sredstva za zamenu stolarije u vrtiću „Veverica“

Zahvaljujući vrednoj donaciji Fondacije Novak Đoković u iznosu od 4,9 miliona dinara, svečano je otvoren obnovljeni vrtić „Veverica“ u Novom Sadu. Ovaj objekat deo je mreže Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ i trenutno ga pohađa oko 300 mališana uzrasta od tri do šest i po godina.

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Pomenutom donacijom, Fondacija Novak Đoković obezbedila je preko potrebnu zamenu spoljne stolarije i izgradnju pristupne rampe za osobe sa invaliditetom.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za programe i projekte Fondacije Novak Đoković, istakla je da su loši uslovi u objektu otežavali rad vaspitača i boravak dece, zbog čega je rekonsturkcija bila neophodna.

Naša briga o mališanima predškolskog uzrasta, njihovom ranom razvoju i bezbednosti je na prvom mestu. Zato nas je činjenica da spoljna stolarija nije zamenjena od izgradnje podstakla na akciju, baš kao i nemogućnost osoba sa invaliditetom da priđu ustanovi. Zbog toga smo, u saradnji sa lokalnom samoupravom, kroz projekat Kulturom do lepšeg vrtića, sproveli sve nužne izmene i povećali energetsku efikasnost objekta. Samim tim, učinili smo boravak dece u ovoj ustanovi mnogo kvalitetnijim, rekla je Džudža Jakovljević.

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Značaj ulaganja u objekat prepoznao je i Grad Novi Sad, koji je pružio podršku projektu i obezbedio sve neophodne administrativne uslove i dozvole za početak radova.

Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine Grada Novog Sada, iskazao je zadovoljstvo što je Fondacija odabrala Grad za svog partnera u realizaciji ovog projekta.

Novi Sad je uvek spreman da učestvuje i podrži ovakve i slične inicijative koje imaju za cilj poboljšanje uslova života i obrazovanja najmlađih i stvaranje boljih osnova za njihov ravnopravan i adekvatan razvoj, dok je Fondacija Novak Đoković poznata po brojnim humanitarnim akcijama kroz koje je obezbeđena pomoć onima kojima je najpotrebnija. Rekonstrukcijom ovog vrtića, deca, njihovi roditelji i zaposleni dobijaju osavremenjen objekat u kome će ostvarivati još bolje rezultate, napomenuo je Jelušić.

Mirjana Đurđev, direktorka predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ zahvalila se Fondaciji Novak Đoković na nesebičnoj pomoći, kao i uloženom trudu i vremenu. Dodala je da je realizacijom donacije najmlađima omogućen sigurniji i bezbedniji boravak u vrtiću, dok će poboljšana energetska efikasnost u samom objektu osoblju pružiti bolje uslove za rad.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org