Connect with us
Budu─çnost

RENEXPO┬«-EBRD pripremila olak┼íice za proizvo─Ĺa─Źe i prodavce

RENEXPO Water and Energy trade fair je u toku, a do zavr┼íetka istog o─Źekuje vam jo┼í mno┼ítvo kvalitetnih sadr┼żaja i konferencija. Jedna takva ─çe biti odr┼żana sutra, 26. aprila, u 11:30 Konferencijska sala K1 Belexpo centra.

Kako bi podobne tehnologije u─Źinila dostupnim kupcima, Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD) je razvila Tehnolo┼íki selektor ÔÇô on-line listu visokoefikasnih tehnologija koje su procenjene a zatim i odobrene kao prihvatljive za GEFF-ovu finansijsku podr┼íku. Prodavci i proizvo─Ĺa─Źi imaju otvoren poziv da se prijave i svoje proizvode u─Źine dostupnim kupcima ┼íirom Srbije. Sam alat bi─çe prvi put predstavljen tokom sajma na radionici za proizvo─Ĺa─Źe i dobavlja─Źe energetski efikasnih tehnologija.

Evropska banka za obnovu i razvoj

Kreditna linija za finansiranje zelene ekonomije (GEFF), pod okriljem Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), obezbe─Ĺuje sredstva za ekolo┼íki prihvatljiva ulaganja u stambeni sektor. Tako─Ĺe, pod ovom kreditnom linijom se mogu finansirati i kompanije koje proizvode energetski efikasne tehnologije ili pru┼żaju usluge doma─çinstvima u toj oblasti.

Kreditna linija podr┼żana je sredstvima┬áEvropske unije┬áza finansiranje bespovratne subvencije za fizi─Źka lica, stambene zadruge i pru┼żaoce usluga fizi─Źkim licima koja se kre─çe od 15% do 35% prihvatljivih tro┼íkova investicije.

Ekskluzivno tokom trajanja sajma, predstavnici GEFF-a ─çe vam biti na raspolaganju za vi┼íe informacija u Investment Business lo┼żi.