Connect with us
Enterijer

Kerami─Źke plo─Źice- adekvatne na svakom mestu!

Kada ka┼żemo kerami─Źke plo─Źice, da li vam je prva pomisao kupatilo? ili Kuhinja? To je zato ┼íto se postavljanje plo─Źica nekada radilo samo u kuhinji i kupatilu. Me─Ĺutim tehnologija je uznapredovala, a sastav plo─Źica je vremenom postajao sve kvalitetniji. Pored kvalitetnijeg sastava pove─çao se i izbor razli─Źitih dezena plo─Źica ┼íto je dodatno pro┼íirilo njihovu upotrebu. Ubrzo su plo─Źice po─Źele da se kupuju kako bi se njima oblagali podovi i ostalih prostorija osim kuhinje i kupatila.

Foto: marazzigroup, imitacija stare cigle

Sada svuda mo┼żete na─çi plo─Źice pravljene specijalno za postavljanje u dnevnom boravku, raznih dezena i oblika. Mo┼żda ne zvu─Źi dovoljno estetski privla─Źno, ali verujte da mo┼że izgledati prili─Źno lepo. Mogu se postaviti u celoj ili samo u jednom delu dnevne sobe. Kori┼í─çenje plo─Źica u enterijeru je po─Źelo da ima sve ve─çu primenu u poslednje vreme.

Njihovo postavljanje u dnevnom boravku mo┼że biti veoma korisno ukoliko je stan ili ku─ça u zemlji gde je klima toplija. U takvim slu─Źajevima one pru┼żaju prostoriji dugotrajniji hladniji vazduh i pritom su jednostavne za odr┼żavanje. Kod nas do skoro nije bilo popularno postavljanje plo─Źica u dnevnom boravku jer su veoma hladne, hladnije od parketa. Me─Ĺutim, od nedavno i kod nas postaje sve popularnije postavljanje plo─Źica u dnevnim boravcima. Uzrok tome jeste pojava podnog grejanja. Zahvaljuju─çi podnom grejanju,pod je konstantno topao zimi ┼íto pru┼ża ve─çi ose─çaj udobnosti u prostoriji u kojoj boravite.Tako─Ĺe, leti su pogodne jer odr┼żavaju hladan vazduh u prostoriji. Veoma popularno je postavljanje plo─Źica na terase. Tu se postavljanje ne razlikuje mnogo od postavljanja u ostalom delu doma. Jedine razlike postoje u zavisnosti od vrste materijala od kojeg su ura─Ĺene plo─Źice, i vremenskih uslova.Prilikom ugradnje plo─Źica na terasi se skre─çe pa┼żnja na dve stvari. Morate voditi ra─Źuna da plo─Źice koje izaberete budu otporne na mraz. Neophodno je da budu isklju─Źivo namenjene za spoljnu upotrebu da se bi do┼ílo do iznenadnog pucanja. Ovaj uslov najbolje zadovoljavaju plo─Źice od granita i porcelana. Druga veoma bitna karakteristika plo─Źica je da ne budu klizave. Ovakav uslov zadovoljavaju plo─Źice ─Źija je povr┼íina hrapava. Postoji mesto u domu gde plo─Źice nisu prestale da se postavljaju a to su hodnici. Pre svega ugradnja plo─Źica u hodnicima je veoma prakti─Źno. To je mesto u domu koje se najvi┼íe zaprlja u toku dana.

Kerami─Źke plo─Źice za terasu

Tako─Ĺe su veoma zahvalne zimi kada se u ku─çu spolja unosi velika koli─Źina vode preko obu─çe. Izme─Ĺu ostalog pored prakti─Źnosti mogu biti veoma efektne prilikom prvog ulaska u ne─Źiji dom, iz razloga ┼íto trenutno na tr┼żi┼ítu postoji ┼íirok asortiman boja, dezena i veli─Źina plo─Źica. Korisna informacija za kupce plo─Źica koje planiraju da postave u hodniku je ta ┼íto se prilikom odabira ne mora prdr┼żavati odre─Ĺenih kriterijuma kako prilikom odabira za kupatilo. Potrebno je samo pa┼żljivo odabrati plo─Źice isklju─Źivo za pod.

I na kraju, ono ┼íto je najva┼żnije za svakog ko svoje slobodno vreme ne─çe da otro┼íi na brisanje i ribanje, plo─Źice su bile i ostale, materijal koji se najlak┼íe odr┼żava, odnosno bri┼íe. Slobodno dajte ma┼íti na volju, samo va┼í izbor je granica. Ostale su pre─Ĺene, odavno.

Izvor: www.podovi.org