Connect with us
Novosti

KNWeb – usluge katastra nepokretnosti Web

Odlazak u katastar zna biti jedna od veoma stresnih situacija, jer nikada ne znate kada ćete završiti i da li ćete završiti posao. Zahvaljujući aplikaciji ekatastar stres ove vrste je davno prošlo vreme. A, evo i zašto i kako.
Ekatastar je online aplikacija koja vam, na veoma lak i jednostavan način, nudi višestruke mogućnosti, koje će ne samo ubrzati sam proces predaje ili preuzimanja dokumentacije iz katastra nepokretnosti, pružiće jasan i siguran uvid u kompletnu bazu podataka katastra nepokretnosti na nivou cele države i sve ćete to moći da uradite iz svog doma.

Ekatastar – knweb javni pristup

Servis KnWeb omogućava pretragu nepokretnosti na teritoriji cele Srbije, ali koje su u tom momentu bile aktivne. Podaci su organizovani po opštinama, dok se pretraga vrši prema katastarskim opštinama. Beograd i Niš imaju status gradova, tako da se pretraga u njima vrši izborom opštine grada. Odnosno ako imate nekretninu na Novom Beogradu, ovu opštinu uzimate za pretragu. Pristup servisu možete videti na sledećem linku>>

Ekatastar – registrovani korisnici

U odnosu na javni pristup, dobijaju više informacija kada su nepokretnosti u pitanju. Međutim, da biste dobili takve informacije, prethodno morate biti registrovani član i posedovati ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom.

Ekatastar – uvid u status predmeta

Ovo je jedna od veoma bitnih funkcija samog ekatastra. Ne samo da će vam dati korisnu informaciju i obavestiti vas šta se dešava sa vašim predmetom, odnosno dokle ste stigli, u velikoj meri uštedeće vam vreme i nerve, a službenicima na šalteru obezbediće manju gužvu i bolje uslove rada. Drugim rečima, svi će biti zadovoljni. Prednost je i veoma jednostavno korišćenje. Vaše je samo da unesete broj vašeg predmeta u odgovarajuće polje i sačekate odgovor.

Ekatastar – ešalter

Ešalter je usluga za poželeti. Podnošenjem odgovarajućeg zahteva putem e-maila, dobijate pristup ešalteru i lakšem načinu obavljanja papiroloških formalnosti u katastru, bez da fizički idete do šaltera. Putem ešaltera obavljaćete sve ono što biste obavljali na pravom šalteru. Tu se pre svega misli na podnošenje zahteva za upis nepokretnosti, dostavljanje neophodne dokumentacije, traženje izvoda, kao i pregled kompletne, dotadašnje komunikacije.
Pomoću ešaltera umrežene su i Poreska uprava, Lokalna poreska administracija, mesna preduzeća komunalnih usluga i sl. Automatizacijom u velikoj meri rešen je problem stvaranja gužvi, povećana je efikasnost u obradi zahteva, kao i bolja komunikacija javnih službi i korisnika.

Ekatastar – zakazivanje šalterskog termina

Ukoliko imate potrebu da lično odete do službe katastra, da biste izbegli gužve i dugo čekanje u redovima, putem ove aplikacije možete zakazati svoj termin. Postupak je veoma jednostavan, nakon popunjavanja odgovarajućih polja sopstvenim generalijama i izborom termina, na mail dobijate potvrdu o zakazanom terminu. Drugim rečima, nekada mučno čekanje zamenjujete brzim i efikasnim kontaktom sa šalterskom službom. Pristup servisu za zakazivavanje možete pristupiti na sledećem linku>>

Ekatastar – elektronska oglasna tabla

Zahvaljujući ovoj usluzi veoma lako dolazite do informacije da li je izdato rešenje za vaš predmet. Ono što je bitno znati jeste da se rešenje čuvaju mesec dana, a nakon tog perioda skidaju se sa oglasne table. Stoga, budite ažurni i s’ vremena na vreme proverite oglasnu tablu unošenjem broja predmeta i svojih podataka i olakšajte sebi preuzimanje željenog rešenja.

Na osnovu svega navedenog lako je zaključiti da je ekatastar usrećio veliki broj ljudi, što službenika, što korisnika, među kojima ste i vi. Ukoliko se do sada niste registrovali za korišćenje ove aplikacije, nadamo se da ste shvatili da je krajnje vreme da to uradite već sada.