Connect with us
Novosti

KNWeb – usluge katastra nepokretnosti Web

Odlazak u katastar zna biti jedna od veoma stresnih situacija, jer nikada ne znate kada ćete završiti i da li ćete završiti posao. Zahvaljujući aplikaciji ekatastar stres ove vrste je davno prošlo vreme. A, evo i zašto i kako.
Ekatastar je online aplikacija koja vam, na veoma lak i jednostavan na─Źin, nudi vi┼íestruke mogu─çnosti, koje ─çe ne samo ubrzati sam proces predaje ili preuzimanja dokumentacije iz katastra nepokretnosti, pru┼żi─çe jasan i siguran uvid u kompletnu bazu podataka katastra nepokretnosti na nivou cele dr┼żave i sve ─çete to mo─çi da uradite iz svog doma.

Ekatastar – knweb javni pristup

Servis KnWeb omogu─çava pretragu nepokretnosti na teritoriji cele Srbije, ali koje su u tom momentu bile aktivne. Podaci su organizovani po op┼ítinama, dok se pretraga vr┼íi prema katastarskim op┼ítinama. Beograd i Ni┼í imaju status gradova, tako da se pretraga u njima vr┼íi izborom op┼ítine grada. Odnosno ako imate nekretninu na Novom Beogradu, ovu op┼ítinu uzimate za pretragu. Pristup servisu mo┼żete videti na slede─çem linku>>

Ekatastar ÔÇô registrovani korisnici

U odnosu na javni pristup, dobijaju vi┼íe informacija kada su nepokretnosti u pitanju. Me─Ĺutim, da biste dobili takve informacije, prethodno morate biti registrovani ─Źlan i posedovati ugovor sa Republi─Źkim geodetskim zavodom.

Ekatastar ÔÇô uvid u status predmeta

Ovo je jedna od veoma bitnih funkcija samog ekatastra. Ne samo da ─çe vam dati korisnu informaciju i obavestiti vas ┼íta se de┼íava sa va┼íim predmetom, odnosno dokle ste stigli, u velikoj meri u┼ítede─çe vam vreme i nerve, a slu┼żbenicima na ┼íalteru obezbedi─çe manju gu┼żvu i bolje uslove rada. Drugim re─Źima, svi ─çe biti zadovoljni. Prednost je i veoma jednostavno kori┼í─çenje. Va┼íe je samo da unesete broj va┼íeg predmeta u odgovaraju─çe polje i sa─Źekate odgovor.

Ekatastar ÔÇô e┼íalter

E┼íalter je usluga za po┼żeleti. Podno┼íenjem odgovaraju─çeg zahteva putem e-maila, dobijate pristup e┼íalteru i lak┼íem na─Źinu obavljanja papirolo┼íkih formalnosti u katastru, bez da fizi─Źki idete do ┼íaltera. Putem e┼íaltera obavlja─çete sve ono ┼íto biste obavljali na pravom ┼íalteru. Tu se pre svega misli na podno┼íenje zahteva za upis nepokretnosti, dostavljanje neophodne dokumentacije, tra┼żenje izvoda, kao i pregled kompletne, dotada┼ínje komunikacije.
Pomo─çu e┼íaltera umre┼żene su i Poreska uprava, Lokalna poreska administracija, mesna preduze─ça komunalnih usluga i sl. Automatizacijom u velikoj meri re┼íen je problem stvaranja gu┼żvi, pove─çana je efikasnost u obradi zahteva, kao i bolja komunikacija javnih slu┼żbi i korisnika.

Ekatastar ÔÇô zakazivanje ┼íalterskog termina

Ukoliko imate potrebu da li─Źno odete do slu┼żbe katastra, da biste izbegli gu┼żve i dugo ─Źekanje u redovima, putem ove aplikacije mo┼żete zakazati svoj termin. Postupak je veoma jednostavan, nakon popunjavanja odgovaraju─çih polja sopstvenim generalijama i izborom termina, na mail dobijate potvrdu o zakazanom terminu. Drugim re─Źima, nekada mu─Źno ─Źekanje zamenjujete brzim i efikasnim kontaktom sa ┼íalterskom slu┼żbom. Pristup servisu za zakazivavanje mo┼żete pristupiti na slede─çem linku>>

Ekatastar ÔÇô elektronska oglasna tabla

Zahvaljuju─çi ovoj usluzi veoma lako dolazite do informacije da li je izdato re┼íenje za va┼í predmet. Ono ┼íto je bitno znati jeste da se re┼íenje ─Źuvaju mesec dana, a nakon tog perioda skidaju se sa oglasne table. Stoga, budite a┼żurni i sÔÇÖ vremena na vreme proverite oglasnu tablu uno┼íenjem broja predmeta i svojih podataka i olak┼íajte sebi preuzimanje ┼żeljenog re┼íenja.

Na osnovu svega navedenog lako je zaklju─Źiti da je ekatastar usre─çio veliki broj ljudi, ┼íto slu┼żbenika, ┼íto korisnika, me─Ĺu kojima ste i vi. Ukoliko se do sada niste registrovali za kori┼í─çenje ove aplikacije, nadamo se da ste shvatili da je krajnje vreme da to uradite ve─ç sada.