Connect with us
Energetska efikasnost

Prenosive mikro kuće – 100% solarno napajanje, 100% prirodni materijali

Kabina Karg pruža vlasnicima ugodnu priliku za život u energetski nezavisnim kućama znači da ne moraju da plaćaju račune za vodu, kanalizaciju, plin, struju i ostalo.  Ove mikro kuće u obliku saća su sa 100% solarnim napajanjem i u potpunosti su napravljene od prirodnih materijala.

karg kabina

Energetski nezavisna kućica

Kabine sa solarnim pogonom nude se u tri različita dizajna: standardna kabina, mikro kuća i sauna. Karg kabine mogu se koristiti tokom cele godine i lako se prevoze do različitih seoskih ili urbanih lokacija bez potrebe za ekološkim temeljima koji štete životnu sredinu. Solarna energija se koristi da bi se obezbedilo 100% energije potrebne za sve, od osvetljenja, ventilacija do električnih utičnica.

Kompaktan dizajn, jednostavnost transporta i mnoštvo različitih tipova modela čine Karg savršenim za putničku kancelariju, pansion, mikro dom ili samo mesto za detoks i isključenje iz uobičajenog, svakodnevnog život.

Kada je reč o građevinskom materijalu, kompanija bira samo one koji se mogu naći u prirodi. Većinu strukture čine slamnati paneli, celulozna vuna za izolaciju, drvo i šungit, vrsta minerala bogate ugljenikom koji se nalazi u Rusiji i koji je poznat po svojim lekovitim svojstvima. Ploče od slame pomažu u osiguravanju odgovarajuće izolacije zahvaljujući sposobnosti skladištenja toplote i obezbeđivanju dugotrajnih, stabilnih temperatura u zatvorenom prostoru. Celulozna vuna skuplja vlagu i dovoljno je prozračna da održi ugodnu klimu u unutrašnjosti, a opet dovoljno jaka da eliminiše kondenzate i sačuva konstrukciju bez oštećenja tokom sezone vlažnosti.

Smatra se da malter od šungita blokira elektromagnetne talase (EMF), poboljšavajući kvalitet sna onih koji žive u kući i održavaju unutrašnjost vrlo mirnom. Ogledalo prozori sa trostrukim staklom pomažu „unošenju“ prirodne svetlosti i povezuju korisnika sa spoljnim okruženjem.

karg kabina

Većinu strukture čine slamnati paneli, celulozna vuna za izolaciju, drvo i šungit