Connect with us
Građevina

Predstavljamo NGBSH sistem plafonskog grejanja i hlađenja

Objavljeno

:

Tot Promet doo prodaja i ugradnja sistema za plafonsko grejanje i hlađenje.

TOT PROMET d.o.o.
Prva zgrada u Srbiji sa aktivnim betonskim sistemom za hlađenje i grejanje

PLAFONSKI SISTEM GREJANJA I HLAĐENJA, KOJI JE SVE POPULARNIJI U ZEMLJAMA EVROPSKE UNIJE KOD NAS SE JOŠ UVEK RETKO KORISTI, ALI JE SVE VIŠE U PRIMENI U POSLEDNJE VREME. IPAK, STRUČNJACI VERUJU DA ĆE SVEST O UŠTEDI ENERGIJE I ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE POMOĆI U TOME DA OVI SISTEMI BUDU SVE ČEŠĆE KORIŠĆENI U STANOGRADNJI I INDUSTRIJI.

Kompanija Tot promet d.o.o. iz Bečeja, koja zastupa kompaniju NGBSH iz Mađarske bavi se prodajom i ugradnjom sistema za plafonsko grejanje i hlađenje. NGBSH je jedna od vodećih kompanija iz oblasti površinskog grejanja i hlađenja, i do sada iza sebe ima ugrađenih pola miliona kvadratnih metara površina. U njihovoj ponudi možete pronaći rešenja za kuće, stanove, bolnice, klinike, ali i poslovna rešenja i i-CON kontrolu sistema.

Zoltan Tot, direktor bečejske kompanije Tot promet d.o.o., koja je generalni zastupnik NGBSH sistema za Srbiju je rekao za naš časopis: „Ovi sistemi se danas u svetu razvijaju više od drugih, a u pogledu funkcionisanja postoje samo minimalne razlike u odnosu na podno grejanje. Opšta je zabluda da je ovo rešenje loše „jer se topli vazduh uzdiže“. Da bi došlo do strujanja vazduha u jednoj prostoriji potrebna je značajna razlika u temperaturi. Ova tvrdnja važi za konvekcijsko (radijatorsko) grejanje na visokoj temperaturi, pošto je u njihovom slučaju primetna velika razlika između temperature vazduha i temperature koja napušta grejno telo. Ta razlika može da bude i 70°C.”

On kaže da grejna tela emituju toplotu, ili u ovom slučaju plafon, tako da 80% emitovane toplote direktno ne greje vazduh, već konstrukciju objekta (zidove, pod, itd.), koja kasnije ujednačeno emituju toplotu, grejući time i vazduh. „Tako dobijamo značajnu uštedu u potrošnji energije. Dakle, u slučaju plafonskog grejanja, topli vazduh se ne sakuplja u blizini plafona, kao kod grejanja sa radijatorima, nego se stvara ujednačena temperatura u celoj prostoriji“, navodi Zoltan Tot.

PREDNOSTI SISTEMA PLAFONSKOG GREJANJA I HLAĐENJA

Ovaj sistem ima mnogo prednosti, a jedna od njih je svakako ušteda energije (do 25%), pored toga nema alergijskih reakcija, niti kondenzacije, korozije, a nema ni mehaničkih delova, niti bilo kakve potrebe za održavanjem. Ovaj sistem je apsolutno bešuman, a vaš životni prostor će biti bolje iskorišćen i možete očekivati i veću cenu svoje nekretnine.

„U Mađarskoj su iskustva veoma pozitivna u poslednjih 10 godina i velika većina projekata je upravo opremljena ovim sistemima. Mi smo zastupnici firme NGBSH kft iz Mađarske i ugrađujemo potpuno istu tehnologiju i prenosimo njihovo iskustvo. Nažalost, neznanje i otpor čak i velikih stručnjaka na polju mašinskih instalacija kod nas prema ovim sistemima je velika. Kupci stanova nisu dovoljno edukovani o sistemima grejanja i hlađenja i prihvataju rešenja koja su prevaziđena već 30 godina“, kaže za naš časopis Zoltan Tot.

60 KVADRATA GREJE I HLADI ZA MANJE OD 2500 DINARA MESEČNO

Važno je spomenuti da je u Mađarskoj pre nekoliko godina promenjen zakon o energetskoj efikasnosti objekata, a na to je svakako uticala državna strategija za umanjenje potrošnje energije.

„Kod njih, bez obzira na stepen izolacije objekta, ne možete dobit A ili A++ energetski pasoš za objekat, ako se taj objekat ne greje i hladi po sistemu isijavanja i nema kontrolu temperature po prostorijama. Jer ušteda do 25% energije na državnom nivou nije mala stavka. I u medijima veliki značaj daju na edukaciji stanovništva, i tako su već i kupci upoznati sa prednostima takvih sistema. I kod izbora novog doma biraju tako da bude energetski efikasan i naravno komforan“, kaže Tot i napominje da kod nas nije takav slučaj: „Naši klijenti su imali priliku da borave ili žive u kućama i stanovima u inostranstvu koji su opremljeni ovim sistemima i to žele da imaju i ovde“.

NGBS logo

TOT PROMET d.o.o.
Partizanska 79, 21220 Bečej
M. +381 63 511 968
office@ngbsh.rs
www.ngbsh.rs

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno