Connect with us
Promo

Komforno i modularno upravljanje energijom podnog grejanja

Za mnoge krajnje kupce, pametni kućni sistemi su olakšanje i pomoć kada je u pitanju upravljanje njihovim kućnim tehnološkim instalacijama.

Kako bi se osiguralo da je instalacija i postavljanje ovih sistema takođe uistinu „pametno“ za instalatere, TECE se oslanja na svoj modularni sistem u nekoliko faza proširenja: sa samo jednim sistemom, širok izbor instalacija i zadataka može se lako izvršiti, postaviti ili kasnije naknadno opremiti – od grejanja do hlađenja, od sobne temperature do praćenja tačke rošenja.

TECEsmartHome sistem za upravljanje podnim grejanjem / foto: Tece

TECEsmartHome sistem za upravljanje podnim grejanjem / foto: Tece

Komponente sistema mogu međusobno komunicirati i reagovati. Na primer, podno grejanje u kupatilu uvek može pružiti pravu ugodnu temperaturu u kombinaciji sa podnim senzorima i sobnim termostatima. U načinu hlađenja reverzibilne toplotne pumpe, sobni termostati mogu detektovati vlažnost vazduha u prostoriji i izračunati temperaturu rošenja.

U kombinaciji sa senzorom protoka na regulacijskoj priključnoj letvici, hlađenje pojedinačnih prostorija može se prekinuti ako temperatura padne ispod tačke rošenja. Trenutno, TECEfloor Smart Home sistem može raditi samostalno; druge komponente na radio signal kao što su utičnice, radijatorski termostati ili uklopni moduli takođe se mogu integrisati. Od jeseni 2023. inteligentna centralna jedinica proširiće celokupni sistem i omogućiti kontrolu putem glasovnih asistenata te pripremiti WiFi interfejs za kućni WLAN ruter.

TECE logo

TECE d.o.o. Showroom
Požeška 31a, 11000 Beograd
M. +381 60 5 8323 00
www.tece.com