Connect with us
Promo

Kako upravljati kreativnošću i inovacijama

ÔÇ×Kreativnost je zarazna, prenesite je na druge.ÔÇŁAlbert Einstein.

Od osnivanja i prvih aktivnosti, kompanija Mega Concept je u svom poslovanju te┼żila timskom radu, stimulisanju novih ideja i napu┼ítanju birokratske organizacije. Organizacija koja se temelji na u─Źenju ne mo┼że po─Źivati na kulturi hijerarhije i poslu┼ínosti, konkurenciji i sukobu, krutim pravilima. Ona tra┼żi nove na─Źine postavljanja i funkcionisanja zaposlenih i menad┼żera. Svi zajedno trebaju biti motivisani i razvijati originalne ideje i re┼íenja za probleme u poslovanju.

Mi u Mega Conceptu smo se odlu─Źili za oblik organizacije koja ─çe biti sposobna da upravlja kreativno┼í─çu i inovacijama, da se stalno menja i tako podi┼że efikasnost poslovanja. Najva┼żniji zadatak modernog menad┼żera je dobra saradnja sa zaposlenima, rad na stimulaciji i inspiraciji zaposlenih ka usvajanjem novih znanja i prihvatanju novih ideja. U oblikovanju kreativne organizacije posebno se isti─Źe stvaranje pozitivnog okru┼żenja u kojem ne manjka ideja i inicijativa zaposlenih, a kreativni pojedinci do┼żivljavaju potrebnu podr┼íku. Va┼żno je raditi na uklanjanju barijera i blokada koje stoje na putu kreativnosti i inicijativi, a posledica su kulture, obrazovanja, organizacionih pravila i navika.

Zaposleni u Mega Concept-u

foto: Mega Concept

Glavni razvojni impuls danas se nalazi u idejama i informacijama, a manje u jeftinoj radnoj snazi i sirovinama. U takvom ambijentu dominiraju firme koje su okrenute u─Źenju i znanju, i u njima raste potreba za inventivnim radnicima i kreativnim menad┼żmentom. Kreativni menad┼żer treba svoje saradnike uveriti da redovito menjaju stavove i ideje koji vi┼íe ne funkcioni┼íu, da bi se oslobodio prostor za nove, naprednije vizije. Samo tako ─çe mo─çi prihvatati nove sadr┼żaje i nova znanja.

Raynolikost yavesa i stvari ya enterijer mo┼żete prona─çi za va┼í dom, mo┼żete prona─çi u mega Concept-u

foto: Mega Concept

Budu─çnost svake firme pa i Mega Concepta zavisi o sposobnosti njenih pojedinaca, timova, da u─Źe i pove─çavaju kreativnost i znanje. Uz sve navedeno, strast i inicijativa su jedan od klju─Źnih stvaratelja poslovnog uspeha i zna─Źajnijih rezultata. Zahvaljuju─çi orijentaciji ka razvoju kreativnog menad┼żmenta, a samim tim i celog sistema Mega Concept je izrastao u jednu od vode─çih kompanija u opremanja enterijera. Osim zastupanja stranih firmi u oblasti tapeta, zavesa, draperija, name┼ítaja, podova, tepiha, garni┼íni, tu je i vlastita proizvodnja rolo i zebra zavesa, paketo mehanizama, raznih oblika garni┼íni.

Raznolikost zavesa i stvari za enterijer mo┼żete prona─çi za va┼í dom, mo┼żete prona─çi u Mega Concept-u

foto: Mega Concept

U na┼íem poslovnom sistemu funkcioni┼íe i firma Debox, Beograd koja se ve─ç 22 godine uspe┼íno bavi poslovima ┼ípedicije, transporta i logistike. Firme Mega Concept i Debox su uspe┼íne i efikasne jer su dobro vo─Ĺene na principima modernog menad┼żmenta koje se zasniva na stalnom u─Źenju i razvijanju ka kreativnosti, inicijativi i timskom radu. U na┼íim karatkoro─Źnim i dugoro─Źnim planovima, organizacija kompanije igra va┼żnu ulogu, jer kako je Peter Drucker tvrdio, ako ne mo┼żemo upravljati promenama, moramo biti ispred njih.

Mega Concept logo

Posetite nas u našim prodajnim salonima.

 • Ustani─Źka 83-85, Beograd
  +381 11 3085 405
  +381 69 577 55 48
 • West 65, Omladinskih brigada 86 ┼ż, Novi Beograd
  +381 63 305 508
  +381 63 395 068
 • Zmaj Jovina 1, Zemun
  +381 63 395 849
 • Ma─Źvanska 3, ┼áabac
  +381 60 345 64 00
 • Du┼íanova 54, Ni┼í
  +381 69 3171 727

office@megaconcept.rs
www.megaconcept.rs