Connect with us
Energetska efikasnost

Nove Hisense toplotne pumpe vazduh-voda HI-Therma R32

I ove godine Hisense nam iz svoje fabrike Qingdao Hisense Hitachi Air-conditioning Systems Co., Ltd donosi novitet na polju razvoja tehnologije sistema za grejanje i hlađenje. Od Januara 2023. godine na naše tržište dolazi HI-Therma Hisense toplotne pumpe u Split, Monoblock i Integra izvedbi.

Svedoci smo da se u današnje vreme zbog novonastale geopolitičke situacije u svetu sve više govori o potencijalno ograničenoj dostupnosti prirodnog gasa kao energenta u budućnosti, a takođe smo svedoci porasta cene uglja, drva i peleta na domaćem tržištu grejanja. Iz navedenih razloga uređaji koji koriste obnovljive izvore energije, toplotne pumpe, predstavljaju u perspektivi ne samo najbolji, već možemo reći logičan i neophodan izbor krajnjeg korisnika po pitanju odluke o sistemu grejanja i hlađenja za svoj dom.

Hisense Hi-Therma vazduh-voda sistem toplotnih pumpi je revolucionarni nisko energetski sistem za hlađenje, grejanje i proizvodnju potrošne tople vode, koja daje odlične karakteristike, čak i pri ekstremno niskim spoljašnjim temperaturama. Vazduh-voda toplotne pumpe pružaju udobnost uz efikasan i ekološki prihvatljiv rad.

Hisense toplotne pumpe vazduh-voda HI-Therma R32

Hisense toplotna pumpa vazduh-voda HI-Therma R32 / foto: Hisense, Delta Term d.o.o.

Hisense Hi-Therma toplotna pumpa radi sa ekološki prihvatljivim rashladnim sredstvom R32, što je savršeno rešenje za postizanje novih regulativa Evropske unije u vezi emisije CO2.

R32 rashladno sredstvo doprinosi ispunjavanju ciljeva regulative o F-gasu kao što je opisano u Uredbi EU 517/2014.

Hi-Therma nudi najbolje i efikasno rešenje za grejanje i hlađenje doma i sanitarnu toplu vodu. Ima vrhunsku klasu A+++ energetska klasifikacija pod niskom temperaturom vode, i A++ pod srednje temperaturnim stanjem vode, što vam osigurava uštedu na vašim računima za energiju, smanjenje potrošnje električne energije i uticaj na životnu sredinu.

Princip rada toplotne pumpe

Princip rada toplotne pumpe / foto: Hisense, Delta Term d.o.o.

Hi-Therma toplotne pumpe se mogu naći u kapacitetima od 4,4 kW do 16 kW grejnog kapaciteta u varijanti Split, Monoblock i Integra koja poseduje unutrašnju jedinicu sa integrisanim rezervoarom sanitarne tople vode.

Toplotne pumpe su primenljive na sistemu podnog grejanja, fan coil, radijatorskom sistemu grejanja kao i u pripremi sanitarne tople vode.

Zagarantovan je stabilan rad, čak i na spoljnim temperaturama do -25°C, efikasno zadovoljavajući potrebe za grejanjem u izuzetno hladnim područjima. Toplotna pumpa može da isporuči do 60°C izlaznu vodu iz unutrašnje jedinice. Osim toga, opseg rada PTV-a je moguć do 40°C spoljašnje temperature u letnjim uslovima, a voda unutar rezervoara može se zagrejati i do maks. 75°C sa električnim grejačem, omogućavajući efikasnu sterilizaciju i zaštitu od legionele.

Hisense Hi-Therma toplotna pumpa

Hisense Hi-Therma toplotna pumpa / foto: Hisense, Delta Term d.o.o.

U uređajima se nalazi visoko efikasni DC inverter dvostruki rotacioni kompresor. Odlikuje se jedinstvenim dizajnom komore sa dvostepenom kompresijom, koja može efikasno smanjiti vibracije i buku i poboljšati performanse kompresora, posebno performanse pod niskofrekventnim radom.

Najznačajnije za korisnika:

  • A+++ energetska efikasnost
  • Stabilan rad u grejanju do -25°C
  • Do 60°C polazna temperature vode u grejanju
  • Kontrola dva odvojena temperaturna hidraulička kruga
  • Pametno upravljanje putem Wi-Fi aplikacije
  • Praćenje potrošnje energije putem kontrolera sa displejom
  • Centralna kontrola 2 vodena kruga i 7 temperaturnih zona
  • Mogućnost rada u režimu snižene buke i noćnom režimu

Hi-Therma toplotne pumpe takođe imaju opciju upravljanja radom i parametrima rada putem aplikacije koja omogućuje da korisnik kontroliše uređaj preko svog telefona sa bilo koje udaljene lokacije.

Kompanija Hisense je dizajnirala i poseban softver namenjen projektantima i izvođačima koji služi za precizan izbor ovih uređaja prema projektnim zahtevima za određeni objekat kako bi se izabralo najefikasnije i najekonomičnije rešenje za krajnjeg korisnika.

www.hitherma-designer.com

Tekst pripremio: Topalović Žarko, Dipl.maš.inž Delta Term d.o.o. Hisense HVAC manager

Delta Term logo

DELTA TERM d.o.o.
Svetog Save 26 (naselje Radio Far), 11271 Surčin-Beograd, Srbija
Tel/Fax: +381 11 3133 015; 3131 450; 3133 016; 3131 353
Mob: +381 63 4433 79; 63 6622 92
Maloprodaja: +381 62 3927 66

Radno vreme: 08-16h (08-14h subotom)
prodaja@deltaterm.com
www.deltaterm.com