Connect with us
Energetska efikasnost

Nove Hisense toplotne pumpe vazduh-voda HI-Therma R32

I ove godine Hisense nam iz svoje fabrike Qingdao Hisense Hitachi Air-conditioning Systems Co., Ltd donosi novitet na polju razvoja tehnologije sistema za grejanje i hla─Ĺenje. Od Januara 2023. godine na na┼íe tr┼żi┼íte dolazi HI-Therma Hisense toplotne pumpe u Split, Monoblock i Integra izvedbi.

Svedoci smo da se u dana┼ínje vreme zbog novonastale geopoliti─Źke situacije u svetu sve vi┼íe govori o potencijalno ograni─Źenoj dostupnosti prirodnog gasa kao energenta u budu─çnosti, a tako─Ĺe smo svedoci porasta cene uglja, drva i peleta na doma─çem tr┼żi┼ítu grejanja. Iz navedenih razloga ure─Ĺaji koji koriste obnovljive izvore energije, toplotne pumpe, predstavljaju u perspektivi ne samo najbolji, ve─ç mo┼żemo re─çi logi─Źan i neophodan izbor krajnjeg korisnika po pitanju odluke o sistemu grejanja i hla─Ĺenja za svoj dom.

Hisense Hi-Therma vazduh-voda sistem toplotnih pumpi je revolucionarni nisko energetski sistem za hla─Ĺenje, grejanje i proizvodnju potro┼íne tople vode, koja daje odli─Źne karakteristike, ─Źak i pri ekstremno niskim spolja┼ínjim temperaturama. Vazduh-voda toplotne pumpe pru┼żaju udobnost uz efikasan i ekolo┼íki prihvatljiv rad.

Hisense toplotne pumpe vazduh-voda HI-Therma R32

Hisense toplotna pumpa vazduh-voda HI-Therma R32 / foto: Hisense, Delta Term d.o.o.

Hisense Hi-Therma toplotna pumpa radi sa ekološki prihvatljivim rashladnim sredstvom R32, što je savršeno rešenje za postizanje novih regulativa Evropske unije u vezi emisije CO2.

R32 rashladno sredstvo doprinosi ispunjavanju ciljeva regulative o F-gasu kao što je opisano u Uredbi EU 517/2014.

Hi-Therma nudi najbolje i efikasno re┼íenje za grejanje i hla─Ĺenje doma i sanitarnu toplu vodu. Ima vrhunsku klasu A+++ energetska klasifikacija pod niskom temperaturom vode, i A++ pod srednje temperaturnim stanjem vode, ┼íto vam osigurava u┼ítedu na va┼íim ra─Źunima za energiju, smanjenje potro┼ínje elektri─Źne energije i uticaj na ┼żivotnu sredinu.

Princip rada toplotne pumpe

Princip rada toplotne pumpe / foto: Hisense, Delta Term d.o.o.

Hi-Therma toplotne pumpe se mogu naći u kapacitetima od 4,4 kW do 16 kW grejnog kapaciteta u varijanti Split, Monoblock i Integra koja poseduje unutrašnju jedinicu sa integrisanim rezervoarom sanitarne tople vode.

Toplotne pumpe su primenljive na sistemu podnog grejanja, fan coil, radijatorskom sistemu grejanja kao i u pripremi sanitarne tople vode.

Zagarantovan je stabilan rad, ─Źak i na spoljnim temperaturama do -25┬░C, efikasno zadovoljavaju─çi potrebe za grejanjem u izuzetno hladnim podru─Źjima. Toplotna pumpa mo┼że da isporu─Źi do 60┬░C izlaznu vodu iz unutra┼ínje jedinice. Osim toga, opseg rada PTV-a je mogu─ç do 40┬░C spolja┼ínje temperature u letnjim uslovima, a voda unutar rezervoara mo┼że se zagrejati i do maks. 75┬░C sa elektri─Źnim greja─Źem, omogu─çavaju─çi efikasnu sterilizaciju i za┼ítitu od legionele.

Hisense Hi-Therma toplotna pumpa

Hisense Hi-Therma toplotna pumpa / foto: Hisense, Delta Term d.o.o.

U ure─Ĺajima se nalazi visoko efikasni DC inverter dvostruki rotacioni kompresor. Odlikuje se jedinstvenim dizajnom komore sa dvostepenom kompresijom, koja mo┼że efikasno smanjiti vibracije i buku i pobolj┼íati performanse kompresora, posebno performanse pod niskofrekventnim radom.

Najzna─Źajnije za korisnika:

  • A+++ energetska efikasnost
  • Stabilan rad u grejanju do -25┬░C
  • Do 60┬░C polazna temperature vode u grejanju
  • Kontrola dva odvojena temperaturna hidrauli─Źka kruga
  • Pametno upravljanje putem Wi-Fi aplikacije
  • Pra─çenje potro┼ínje energije putem kontrolera sa displejom
  • Centralna kontrola 2 vodena kruga i 7 temperaturnih zona
  • Mogu─çnost rada u re┼żimu sni┼żene buke i no─çnom re┼żimu

Hi-Therma toplotne pumpe tako─Ĺe imaju opciju upravljanja radom i parametrima rada putem aplikacije koja omogu─çuje da korisnik kontroli┼íe ure─Ĺaj preko svog telefona sa bilo koje udaljene lokacije.

Kompanija Hisense je dizajnirala i poseban softver namenjen projektantima i izvo─Ĺa─Źima koji slu┼żi za precizan izbor ovih ure─Ĺaja prema projektnim zahtevima za odre─Ĺeni objekat kako bi se izabralo najefikasnije i najekonomi─Źnije re┼íenje za krajnjeg korisnika.

www.hitherma-designer.com

Tekst pripremio: Topalovi─ç ┼Żarko, Dipl.ma┼í.in┼ż Delta Term d.o.o. Hisense HVAC manager

Delta Term logo

DELTA TERM d.o.o.
Svetog Save 26 (naselje Radio Far), 11271 Sur─Źin-Beograd, Srbija
Tel/Fax: +381 11 3133 015; 3131 450; 3133 016; 3131 353
Mob: +381 63 4433 79; 63 6622 92
Maloprodaja: +381 62 3927 66

Radno vreme: 08-16h (08-14h subotom)
prodaja@deltaterm.com
www.deltaterm.com