Connect with us
Arhitektura

Plutaju─ça ku─ça koja nudi svu udobnost standardne ku─çe

Da li ste se ikada zapitali ┼íta je plutajuc╠üa kuc╠üa? Da li ste ikada zamislili stan koji se prilago─Ĺava promenama okru┼żenja i trenutne lokacije?
DOC – Plutajuc╠üa kuc╠üa koja nudi svu udobnost standardne kuc╠üe i pru┼ża mogu─çnost istra┼żivanja neotkrivenog podru─Źja reke Dunav i oblasti Calarasi u Rumuniji.

Izazov

Lime Studio dizajnirao je DOC uzimajuc╠üi u obzir dve glavne potrebe, stvaranje multifunkcionalne kuc╠üe sme┼ítene na izuzetno neobi─Źnom mestu. I ovo je rezultat! DOC je kompaktna kuc╠üa sa malim uticajem na ┼żivotnu sredinu koja jeÔÇŽ ÔÇ×postavljenaÔÇť na jedinstvenoj lokaciji: distributivni re─Źni kanal Borcea u Rumuniji.

plutaju─ça ku─ça

Foto: ALUMIL / DOC plutaju─ça ku─ça

Rešenje

Lokacija i ┼żelja novog tipa stana – plutajuc╠üe, multifunkcionalne, mobilne kuc╠üe – nametnuli su posebne i slo┼żene konstruktivne uslove. Visoke varijacije vodostaja reke usled sezonskih promena kao i bud┼żetski uslovi rezultirali su konstrukcijom prikolice poput platforme koja se mo┼że po potrebi preseliti. Kuc╠üa reaguje na sezonske promene i promene koje dolaze sa njima. Jednostavan i minimalisti─Źki dizajn uzrokovan je njegovom pokretljivo┼íc╠üu. Kompaktan i jednostavnog, pravougaonog plana, prostor dobija spektakularni efekat kroz na─Źin na koji se integri┼íe sa lokacijom,upotpunjavaju─çi ga.

ku─ça na dunavu

Foto: ALUMIL / Jednostavan i minimalisti─Źki dizajn plutaju─çe ku─çe

Pogled je neverovatan, a slike koje svakodnevno dolaze kroz ┼íiroke prozore i dvori┼íte zaista su impresivne. Iako vrlo otvoren, u potpunosti daje privatnost spolja i iznutra, nudec╠üi nesmetan pogled na grad kroz njegovo pozicioniranje. Njegova multifunkcionalnost privremenog sme┼ítaja i mesta susreta za ljubitelje vodenih sportova otvara nove perspektive i uglove istra┼żivanja za zaboravljeno i neotkriveno podru─Źje – reku Dunav i podru─Źje Calarasi. Proces izgradnje zapo─Źeo je potpunim iskori┼ítavanjem napu┼ítenog pontona koji je prilago─Ĺen trenutnim potrebama, uzimajuc╠üi u obzir ideju, jedinstvenu lokaciju i zajednicu koja voli da provodi vreme uz reku.

kuca na vodi

Foto: ALUMIL / DOC plutaju─ça ku─ça

U projektu je kori┼í─çen Alumil SMARTIA S350 – moderan i fleksibilan termi─Źki izolovan klizni sistem sa modernim dizajnom ravnih linija.┬á

ku─ça na vodi

Foto: ALUMIL / Ku─ça na Dunavu

ku─ça na vodi

Foto: ALUMIL / DOC plutaju─ça ku─ça

ograda

Foto: ALUMIL / Ograda

www.alumil.rs

ALUMIL Projektni biro – izlo┼żbeni salon
Milutina Milankovi─ça 11b, GTC Square, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 614 92 10, +381 11 614 92 11
projektbiro@alumil.com
marketing.srbija@alumil.com
www.alumil.com