Connect with us

Materijali

Od pripreme do završne faze sa Rubio® proizvodima

Objavljeno

:

Kvalitet košuljice je od presudnog značaja za adheziju ili ravnotežu. Kada izaberete Rubio®EasyBond parket lepak, ne morate da pripremate podlogu prajmerom u slučaju zdrave, jake, porozne ili neporozne podloge. Rubio® ima niz prajmera koji nude rešenje za svaku podlogu.

Magic floor, postavka drvenog poda

KADA BISTE DEFINITIVNO TREBALI DA
PRIHVATITE PRIPREMU PODLOGE?

Magic floor, priprema za postavku brodskog poda

Rubio®EasyPrimer Aqua je visokokvalitetni premaz na bazi vode, koji se koristi kao vezujući aditiv i fiksativ na poroznim i neporoznim podlogama. Ovaj prajmer se može koristiti i na teškim i glatkim podlogama kao što su keramičke pločice kako bi se pobo- ljšala adhezija pomoću Rubio®EasyFlow-a, Rubio®Easi Flow-F olmo mase ili Rubio®EasyBond lepka za parket.

Rubio®EasyPrimer Epoxy 2C – Epoxy
je visoko kvalitetan dvokomponentni epoksidni premaz na bazi vode. Ovaj prajmer je skoro bez mirisa i ne sadrži VOC. U jednom sloju, prajmer se može koristiti kao učvršćivač za estrihe. Drugi put nanešen, funkcioniše kao prepreka za vlagu. Rubio®EasyPrimer Epoxy je obavezan kada se koristi na estrihu sa podnim grejanjem, kao i granulirajućim i anhi- dratnim estrisima i prilikom renoviranja postojećih podova sa starim rezidualnim lepkom.

SVI BENEFITI KORIŠĆENJA MASE ZA IZRAVNAVANJE

MAGIC FLOOR- priprema podloge

Rubio®EasyFlow
je samorazlivajuće jedinjenje za univerzalnu upotrebu, idealno je kao priprema za postavljanje parketa i drugih tvrdih i mekih podnih obloga. Mogu se, nakon nanošenja Rubio®EasyPrimer-a, koristiti na svim podlogama za upija- nje (mineralima), kao što su cementno vezane i anhidritne košuljice, ali i na neupijajućim podlogama kao što su kera- mičke pločice. Obično je moguće hodati po podu nakon jednog ili dva sata. Parket se može postaviti nakon 24 sata. Svaka preostala vlaga iz jedinjenja za nivelisanje će reagovati sa jedinjenjem za izravnavanje srebra ako je tačno ispunjeno dodavanje vode . Dostupni su u dve verzije:

Rubio®EasyFlow
Za debljine od 3mm-15mm
Rubio®EasyFlow je samorazlivajuća masa za izravnavanje, mešavina visokokvalitetnog aluminijumskog cementa, agre- gata, dodatnih veziva i hemijskih aditiva. To je premijum suvi prah razvijen za upotrebu kao tanak samonivelišući pod. Nanosi se u jednom tretmanu debljine od 3 do 15 mm. Treba izravnati samorazlivajuće spojeve sa lopaticom koja nepropusno otvara i isprazni sa valjkom za deaeraciju.

Rubio®EasyFlow-F
Za izravnavanje do 30 mm i podove sa podnim grejanjem.
Rubio®EasyFlow-F je samorazlivajući, ojačan fiberom cementnim materijalom za nivelisanje visokokvalitetnog aluminijumskog cementa, agregata, dodatnih veziva i hemijskih aditiva. Pomešani suvi prah razvijen je za podove i pogodan za podno grejanje. Nanosi se u jednom sloju debljine od 3 do 30 mm. Treba izravnati samorazlivajuće spojeve sa lopaticom koja nepropusno otvara i prazni sa valjkom za uravnavanje. Podložno je punom opterećenju u zavisnosti od lokalnih okolnosti. Rubio®EasyFlow-F mora se nanositi na dobro pripremljenu podlogu. Materijal fluida je veoma dobar i daje glatku površinu spremnu za postavljanje podnih obloga (kao što su pločice, laminat, tepihe, parket…).

JEDAN LEPAK ZA RAZLIČITE POVRŠINE. ZAŠTO JE EASY®BOND INOVACIJA?

Rubio®EasyBond
Rubio®EasyBond je najnoviji član Rubio Monocoat familije. U pitanju je nova generacija jednokomponentnog lepka za bazi silan-polimer tehnologije i ima za cilj da u odnosu na običan lepak napravi razliku na dva nivoa. Kao prvo, jedan lepak se koristi za sve vrste drveta i podloge, ne sadrži plastiku i veoma je elastičan. Jednostavno se koristi i zbog toga ne postoji opasnost od oštećenja površinskog sloja. Kao drugo, naš lepak je izuzetno izdržljiv i garantuje dugoročnu efikasnu vezu. Zbog ove dve karakteristike, primenom našeg lepka dobijaju se trajni rezultati, koji ispunjavaju gotovo sve priznate norme i testove, uključujući i najnoviji 17178 ISO standard. Rubio® EasyBond se sastoji od kompletnog asortimana prajmera, nivelisanja jedinjenja i alata za pripremu podloge. Zato više ne treba dva puta da razmišljate, od samog početka pa do završetka tretiranja postavljenog parketa, sa Rubio Monocoat proizvodima možete sve odjednom da uradite.

RAZMAZITE VAŠE DRVENE PODOVE

Rubio®PreColor Easy i Rubio®Oil Plus 2C
Parket, koji se polaže na visoko kvalitetnu podlogu, trajnu vezu sa podlogom ostvaruje uz Rubio®EasyBond lepak, a za površinsku zaštitu i unikatan izgled su tu Rubio®PreColor Easy i Rubio®Oil Plus 2C ulja. Rubio®PreColor Easy je pred-boja, dizajnirana da se koristi u kombinaciji sa Rubio® Oil Plus 2C, kako bi se stvorili specijalni efekti i kontrasti, dok je optimalno molekularno vezivanje Rubio®Oil Plus 2C ulja sa drvetom i dalje garantovano. Ova ulja su dostupna u 40 boja koja obogaćuju prirodni izgled i osećaj drveta.

Mi stvaramo magiju po vašoj želji…
Mi smo One and Only!

MAGIC FLOOR d.o.o.

MAGIC FLOOR d.o.o.
Vojvode Stepe 270/14, 11000 Beograd
T. +381 11 24 64 884
M. +381 63 81 08 330
office@magicfloor.rs
www.magicfloor.rs

Advertisement
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Enterijer

Drveni pod u kratkom roku – Magic Floor

Objavljeno

:

Od

Drvo iz obnovljivih izvora

Odgovor na zahteve savremenog života

Metropola kao okruženje našeg življenja zahteva kratke rokove isporuke robe i rezultat je naših navika da živimo brže, da nam se usluge izvrše brzo i da za kratko vreme završimo ono što smo započeli iz prostog razloga što nas odmah posle jedne očekuje neka druga obaveza. U skladu sa ovim životnim postulatom i kompanija Magic Floor je, kao generalni zastupnik Hakwood podova, omogućila svojim klijentima, kojima je rok jedini i najbitniji zahtev, “Prefinish” kolekciju na lageru.

Magic Floor doo - Hakwood drveni podovi

“Prefinish” kolekcija na lageru / Hakwood dvoslojni drveni pod

U ovoj ponudi je standardni dvoslojni pod sa osnovom šper breze i gornjim slojem hrasta. Dolazi u dve širine – 180 mm i 240 mm sa opcijom visine od 14 i 19 mm i dužine 1,97-2,47m.
Na raspolaganju su dve gradacije:

Universal kojeg odlikuje inherentan dizajn, prirodno i nerazdvojivo spojen sa prirodnim izgledom drveta koji nosi karakterističan rustični izgled nesavremenog razigranog kolorita i autentičan mineralni preliv markantnog hrasta. Opcija Exclusive, s druge strane, nudi ujednačenije tonove i manje čvorova uz prefinjeni krajnji efekat nakon instalacije.

Colour Hakwood podoviOvaj proizvod dolazi u četiri osnovne nijanse:

  • Juno patina beloj nijansi sa krema efektom
  • Atlas ton za moderne sive i hladnije enterijere
  • Eros kolekcija sa bikolorno braon osnovom sa magla sivo-krem završnim efektom
  • Freya smeli topli vintage izgled med tople braon boje

Pomenuta nijansiranja su dobijena tretiranjem poda ekološkim uljem sa UV lakom kao završnim slojem, a omogućena je i plug in opcija – isporuka i ugradnja u istom danu.

Magic Floor doo - Hakwood drveni podovi

Da bude sasvim jasno standard izrade poda sa kojim ste već upoznati putem nekih ranijih tekstova koje smo objavljivali u časopisima i portalima, ostaje nepromenjen, a jedina razlika u odnosu na ranije je u ekspresnoj isporuci čak i ako niste u mogućnosti da zajedno sa nama učestvujete u uzorkovanju i dizajniranju poda sa čak 500 mogućih kolorita kao i površinskim profilacijama i specijalnim efektima.

MAGIC FLOOR d.o.o.

MAGIC FLOOR d.o.o.
Vojvode Stepe 270/14, 11000 Beograd
T. +381 11 24 64 884
M. +381 63 81 08 330
office@magicfloor.rs
www.magicfloor.rs

Mi stvaramo magiju po vašoj želji…
Mi smo One and Only!

Nastavi sa čitanjem

Materijali

Chrome free plastifikacija u kompaniji Tehnomarket

Objavljeno

:

Od

Metalurgija - obrada aluminijuma

Metalurgija je grana industrije koja se možda i najčešće susreće sa problemom zaštite životne sredine tokom procesa proizvodnje. Aluminijum, ironično, ima mogućnost potpune reciklaže, a po istraživanjima čak 90% aluminijumskih proizvoda se reciklira posle upotrebe.

Metalurgija - obrada aluminijuma

Chrome free plastifikacija u kompaniji Tehnomarket

Ponekad, međutim, nije dovoljno da stanemo samo tu. Kao logičan sled ekstruzije aluminijuma, javlja se potreba da se i pri plastifikaciji, kao procesu obrade, povede računa o zaštiti sredine i ljudi. Jedan od načina za to predstavlja savremena “chrome free” priprema plastifikacije, koja ne šteti životnoj sredini.

Kvalitetna zaštita zagarantovana je procesom ove ekološki čiste tehnologije, jedinstvene u Tehnomarketu i daleko zastupljenije u zemljama Zapadne Evrope.

Pri “Henkel chrome free” tretmanu pripreme za plastifikaciju, koju koristi Tehnomarket, eliminisani su teški i toksični  metali koji su štetni po životnu sredinu, dok je sam proces sertifikovan Qualicoat sertfikatom A003. Priprema profila radi se u sedam faza, u kadama ispunjenim rastvorima koji omogućuju čišćenje i ispravno vezivanje praha za površinu aluminijumskih profila.

Metalurgija - obrada aluminijuma

Chrome free plastifikacija u kompaniji Tehnomarket

U skladu sa tehničkim mogućnostima proces plastifikacije moguć je na svim profilima od minimalnih 2m do čak 6,9m dužine. Nakon završene pripreme profila i njihovog sušenja sledi potpuno automatsko nanošenje praha koji nakon finalne polimerizacije u posebnoj peći formira zaštitni sloj debljine 60 do 80 mikrona na površini profila.

Države Evropske Unije ustanovile su definitivne prednosti ovog ekološkog procesa i propisale upravo ovaj tip pripreme za objekte poput kliničkih centara, škola i javnih ustanova. Ne samo to, već je i po regulativi European Regulation on Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals (REACH) izdatom od strane Evropske komisije “chrome free” tehnologija, kao jedina ekološka opcija, po standardu ISO 12206 obavezna na svim arhitektonskim objektima i za njenu implementaciju dat je rok do 2021. godine. U Srbiji će ovaj zakon, u skladu sa približavanjem Evropskoj Uniji, sasvim sigurno biti prihvaćen.

Ekološka svest kompanije Tehnomarket ne završava tu, već se nastavlja i u proizvodnji energetski efikasne stolarije i ostakljenih fasada, počev od samog aluminijuma kao najrecikliranijeg metala na svetu, preko ekološkog “chrome free” procesa površinske zaštite do izuzetnih toplotnih performansi gotovih elemenata koje utiču na smanjenje utroška energije čak do 25% u odnosu na standardnu stolariju, poput LINEAL W-THERM 104 prozora pogodnog za ugradnju u pasivne kuće.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com

Nastavi sa čitanjem
Advertisement

Fasade

Prijavite se na newsletter

Izdvajamo

Popularno