Connect with us
Energetska efikasnost

Nova proizvodna linija, veći kapacitet, još bolji kvalitet – hidro i termo izolacija

FRAGMAT S d.o.o. Šid, privredno društvo za proizvodnju termoizolacionih i hidroizolacionih materijala već deceniju i po uspešno posluje kao članica grupacije FRAGMAT iz Slovenije.

Široka paleta proizvoda grupacije FRAGMAT omogućava hidro i termo izolovanje objekta od temelja do krova.

Materijal poznat pod opštim nazivom „Stiropor“ predstavlja sintetički materijal tipa polistirena koji svojim sastavom i mehaničkim karakteristikama u građevinarstvu predstavlja nezamenljivu termoizolaciju.

U razvijenim državama, građevinskim fasadnim pločama od stiropora, u današnje vreme, izolovano je preko 90% fasada. Same brojke zastupljenosti fasadnih sistema sa stiroporom govore o potrebama za proširenjem kapaciteta i poboljšanjem kvaliteta proizvodnje stiropora na našem području. Iz tih razloga naša kompanija investirala u je u novi proizvodni pogon za proizvodnju, sečenje i pakovanje stiropora.

Stiropor proizveden u ovom pogonu ima još bolje strukturalne, mehaničke i termičke karakteristike. Samim tim pomeramo granice u izradi fasadnih sistema sto se tiče kvaliteta i postojanosti.

Stiroporom izolovan objekat može da sačuva i do 50% energije. Kvalitetan „energetski pasoš“ znatno uvećava tržišnu vrednost objekta. Izolovani objekti su mnogo komforniji za boravak i rad. Koliko je zimi dobar termoizolator protiv hladnoće u tolikoj meri i leti pri velikim vrućinama sprečava prodor topline u unutrašnjost prostorija. Samim tim objekti koji su izolovani stiroporom znatno smanjuju troškove tokom cele godine.

Fragmat logo

FRAGMAT S d.o.o. 
Branka Erića 7, 22240 Šid
T. +381 22 710 666
T. +381 22 710 633

Distributivni centar BEOGRAD
Surčinska 11f, 11077 Ledine
T. +381 11 2260 129
T. +381 11 2260 382

office@fragmat.rs
www.fragmat.eu