Connect with us
Energetska efikasnost

Nova proizvodna linija, ve─çi kapacitet, jo┼í bolji kvalitet – hidro i termo izolacija

FRAGMAT S d.o.o. ┼áid, privredno dru┼ítvo za proizvodnju termoizolacionih i hidroizolacionih materijala ve─ç deceniju i po uspe┼íno posluje kao ─Źlanica grupacije FRAGMAT iz Slovenije.

Široka paleta proizvoda grupacije FRAGMAT omogućava hidro i termo izolovanje objekta od temelja do krova.

Materijal poznat pod op┼ítim nazivom ÔÇ×StiroporÔÇť predstavlja sinteti─Źki materijal tipa polistirena koji svojim sastavom i mehani─Źkim karakteristikama u gra─Ĺevinarstvu predstavlja nezamenljivu termoizolaciju.

U razvijenim dr┼żavama, gra─Ĺevinskim fasadnim plo─Źama od stiropora, u dana┼ínje vreme, izolovano je preko 90% fasada. Same brojke zastupljenosti fasadnih sistema sa stiroporom govore o potrebama za pro┼íirenjem kapaciteta i pobolj┼íanjem kvaliteta proizvodnje stiropora na na┼íem podru─Źju. Iz tih razloga na┼ía kompanija investirala u je u novi proizvodni pogon za proizvodnju, se─Źenje i pakovanje stiropora.

Stiropor proizveden u ovom pogonu ima jo┼í bolje strukturalne, mehani─Źke i termi─Źke karakteristike. Samim tim pomeramo granice u izradi fasadnih sistema sto se ti─Źe kvaliteta i postojanosti.

Stiroporom izolovan objekat mo┼że da sa─Źuva i do 50% energije. Kvalitetan ÔÇ×energetski paso┼íÔÇť znatno uve─çava tr┼żi┼ínu vrednost objekta. Izolovani objekti su mnogo komforniji za boravak i rad. Koliko je zimi dobar termoizolator protiv hladno─çe u tolikoj meri i leti pri velikim vru─çinama spre─Źava prodor topline u unutra┼ínjost prostorija. Samim tim objekti koji su izolovani stiroporom znatno smanjuju tro┼íkove tokom cele godine.

Fragmat logo

FRAGMAT S d.o.o. 
Branka Erića 7, 22240 Šid
T. +381 22 710 666
T. +381 22 710 633

Distributivni centar BEOGRAD
Sur─Źinska 11f, 11077 Ledine
T. +381 11 2260 129
T. +381 11 2260 382

office@fragmat.rs
www.fragmat.eu